0 oy
362 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (139 puan) tarafından
Bebeğim 11 ay 9 günlük . Kesinlikle bebeklerin kilolarını kıyaslamayı istemiyorum  ve diğer bebeklerin kilolarını  merak etmiyorum . Ancak internette bebekler 1 yaşına geldiklerinde doğum kilolarını 3 katına ulaşmaları gerektiğini belirtiyorlar şuanda  bebeğimin doğum kilosuna ulaşmasına 900 gram var ve bebeğimin bu sürede  bu kiloyu alması imkansız . Bu bir sorun mu ben mi çok abartıyorum. İnternette yazanlar mı çok abartı 

3 Cevaplar

0 oy
(16 puan) tarafından
Bence takip etmeniz gereken doğduğu zamanki persentıl hesaplaması ile aynı mı gidiyor örneğin dogdugunda boy kilo persentıl 25 ise 11 aylık boy kilo 25 ve üzeri ise büyüme iyi gidiyordur ben böyle takip ediyorum.
(139 puan) tarafından
Cevabınız için çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(16 puan) tarafından
benim kızım 3680 gr doğdu. o hesaba göre 1 yaşındayken 11040gr olması gerekiyordu ve şu an 15 aylık hala tam 11 kiloya ulaşamadı. doktorumuza sorduğumuzda bunun genelde daha zayıf doğan bebekler için geçerli olabildiğini önemli olan tek şeyin persantil tablosu sınırları içerisinde olması olduğunu söylemişti. 
(139 puan) tarafından
Benim oğlumda sizin kızınız gibi doğdu   doktorumuz kilosunun iyi oldugunu söylüyor ama netteki doktorların yazılarını ve videolarını  gördükçe acaba başka doktora  mı götürmeliyim diye sürekli şüphe içinde kalıyordum.  Cevabınız için çok teşekkür ederim :)
(16 puan) tarafından
annelik ne kadar acaip bir hismiş değil mi :) hep bir eksik mi yapıyorum, yanlış mı yaptım, yetemedim mi hali oluyormuş insanda.
 ben de bir şeyler izlediğimde ya da okuduğumda sizinle aynı hislere kapılıyorum. muhakkak ki o doktorlar da aşırı bilgililerdir alanlarında ama sanırım her çocuğun gelişimi kendine özel olduğundan çocuk için en iyisini sürekli takibinde olduğu doktoru biliyor. diğer edindiğimiz bilgiler hep ortalama bilgiler oluyor bu tür konularda. sizin de doktorunuz her şeyin yolunda olduğunu söylüyorsa gönlünüzü ferah tutun.

bebeğinizi sağlıkla büyütün❤️
(139 puan) tarafından
Aynen öyle sürekli bir evham halindeyim  çocuklarımız  sağlıkla huzurla büyüsünler  inşallah:)
0 oy
(126 puan) tarafından
500 600 gram birsey fatkettirmez kafanıza takmayın onemli olan sağlıklı olması kolay gelsin.
(139 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ciddi bir fark değil dediğiniz gibi sağlıklı olsunlarda

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 736 göst.
30 Ekim 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Amedi (664 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 942 göst.
0 oy
5 cevap 361 göst.
...