0 oy
394 göst.
6+ yaş çocuklar kategorisinde (11 puan) tarafından
İyi aksamlar guzel anneler. 2 cocuk annesiyim ikiside kiz biri 2022 5 aralik dogumlu digeri 2017 24 ocak dogumlu. Sorum su 7 yasinda ki kizimla cok buyuk sikintilar icerisindeyiz laf soz dinlemez oldu. Bir seyi kirk kere soyletir oldu. Yapmasi gerekenleri yapmamaya basladi. Sanki hersey terse sardi. Konussam olmuyor. Anlatsam olmuyor Bagirsam olmuyor ne yapicam bilemiyorum cok cok cikmazdayim. Kizimida kendimide cok yipratir oldum. Kizimin agzindan artik hic duymak istemedim birsey duydum. Ben olmek istiyorum oleyim ki sizde benden kurtulun diye. Ne yapicam nasil bir yol izlicem bilmiyorum. Cok yoruldum artik..

5 Cevaplar

0 oy
(1,626 puan) tarafından
:( niyeki acaba okulda falan stresi var da size de anlatamıyor anlatamayınca böyle patlıyor mu acaba? Biraz daha yakınlık kurup derdini anlamaya çalışın bakalım. 
-Reklam-
0 oy
(1,030 puan) tarafından
7 yaşında bu cümleyi kurması normal değil öğrenilmiş bir cümle ya sizlerden ya da tv mutlaka duymuştur. Küçüğe daha fazla vakit ayrılıyorsa kucağa daha çok geliyorsa ve ya bir yanlılında küçüğe kızamadığınız için abalaya kızıyorsanız ablaya sen büyüksün sen dur o küçük gibi cümleler kuruyprsanız  v.s kıskançlık olur ilgi çekmek olur anne baba olarak siz kendi tutumlarınızı gözden geçirin naçizhane tavsiyem budur. 
0 oy
(184 puan) tarafından
Psikolojik destek almasını saglaya bilirsiniz . Çocuklar etraftan arkadaşlarından çok etkilenen bıkıyor. Kardeşini bile kıskanıyor olabilir . Mutlaka bir psikolojik destek aldırın çocuğunuza.
0 oy
(134 puan) tarafından
Merhaba.

Bu sorununuzuz çözümünü hiçbir forum ve hatta çocuğunuzla bizzat konuşup izlemeyen hiçbir doktor bulamaz. Bir pedagoga gitmelisiniz. Çocuğunuzu aile hayatı, karakter yapısı, kardeş/okul veya sosyal çevreye göre kendini konumlandırması gibi birçok kritere göre değerlendirip bizzat ona uygun önerilerde bulunacaktır. Çok da geç kalmanızı tavsiye etmem çünkü kendini belli ki değersiz görüyor, bu değersizlik hissi yerleşirse toparlamak hem daha zor olur hem de beraberinde başka sorunlara da neden olur.

Allah kolaylık, şifa ve keyif versin.
0 oy
(449 puan) tarafından
Bence dönemsel bir durum. 2017li oğlum da aynı. Bir şeyi kırk kere diyorum ertesi gün yine aynı. Geçen gün beni istemiyorsan giderim gibi bir şeyler söyledi. Çevreleri değişti nasıl çocuklar var etraflarında tam olarak bilmemiz mümkün değil. Bu konuda eşim çok destek çünkü ben onun kadar sabırlı değilim daha çok eşim konuşuyor oğlumla. Biraz kendimi çekip serbest bıraktım. Siz de deneyin zaten kendini paralasan da yapmıyorlar dediklerini 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 201 göst.
1 Nisan 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Oğluşumm❤ (2,202 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 248 göst.
21 Ocak 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Klbkbr (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 88 göst.
...