0 oy
210 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (7 puan) tarafından
Kızlar 1 buçuk aylık kızım 

1 Aydir gaz sancısı çekiyoruz doktor gaz dedi yani Benim ilk bebeğim çok acemilik çekiyorum 

40 çıkana kadar çok baskı yaşadım eşimin ailesi herseye karıştı piskolojim alt üst oldu. En son dün kayinpeder bu bebek bizde ağlamıyor sende ağlıyor neden aglatiyosun çocuğu dedi.

Bugünde kızım sabah 9 da başladı ağlamaya hala ağlıyor hiç uyumadi sesi kısıldı. Gaz sancısı mi benim stresimden mi yoksa kızımın başka bi problemi olabilir mi doktor randevumuza daha 1 hafta var bilen biri bisey söylesin lütfen normal mi ?

Gündüz kızımı susturamadim kayinpederin laflari çıkmıyor aklimdan ben kötü bi anneyim. Kızıma bakamıyorum. Sinir krizi geçirdim evde kimse yoktu Kızıma zarar vermekten korkuyorum. Avuç avuç saclarimi yolmuşum. Kendimi kotrol edemiyorum berbat hissediyorum. Ölmek istiyorum.  

6 Cevaplar

0 oy
(716 puan) tarafından
İlk önce sakin ol bunları gerçekten hepimiz yaşadık benimde bebeğim kolik bir bebekti 4. Aydan sonra rahatliyorsun sap siplex ve symblos kullandık biz baya hafifletti evin içinde bebek arabs pusetinde.gezdiriyordum genelde akşamları daha kötü oluyordu arabayla geziyordum uyuyor arabada denemenizi tavsiye ederim kayınpeder e gelince haddini bilsin sende haddini bildir kimse kimsenin anneligini sorhuluyamasz senden çok kimse üzülmez o bebeğe başta ağırlığıni koymazsan ileride herseyine karışırlar bu günler.gececek sadece sabır et dua et uyumadigi zaman beyaz gürültü felan açabilirsin  Nebe süresi aciyordum ben rahatlatuyordu 
(7 puan) tarafından
Arabayla bizde gezdiriyoruz uyuyor eve geldikten yarim saat sonra geri uyaniyor
-Reklam-
0 oy
(23 puan) tarafından
Bende Birlik oturuyorum kaynana kayınpeder görümce 6 yıl çocuğum olmadı tüp Bebek yaptırdık çok şükür Rabbime oldu doğdu şuan 6 aylık bana çok karıştılar hele ki kayınpeder sürekli kızımı alıp durdu kucağına öpüyor ilk torun evet ama benim de ilk anneliğim ve çok bekledim sonra artık bende ters cevaplar vermeye başladım artık kimseden korkum yoktu kızım olduğu için hatta kayınpeder kaynanama demiş bana cemkiriyor kavga ediyor benle diye . Ben çok inat biriyim kayınpederim de onun istediklerini bebeğime almadığım için küsüyor bana kusünce kızıma da küsüyor :) bu hayatta evladın dan başka hiç kimsenin değeri yok o yüzden kendini yorma kendini strese sokma herşeyi akışına bırak senin bebeğinden başka kimsen yok bebeğin sana ihtiyacı var sadece onu koru sev kimseyi umursama senin stresin ona da geçiyor o yüzden yapma gülümse oyna konuş onunla emin ol evlat o kadar çok güzel bir şey mis ki kimse umrumda olmuyor 
(7 puan) tarafından
Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin kayinpeder konusunda da Allah yardımcın olsun canım
(23 puan) tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
(128 puan) tarafından
Benim de ilk 40 gün art niyetli insanların sözleri yüzünden psikolojim çok bozuldu zamanla takmamayı öğreniyorsun. Hele tecrübe kazandıkça özgüvenin geliyor lafını verip oturtuyorsun.

Bana da küçücük bebek için gündüz çok uyutuyorsun gece uyumuyor diyorlardı. Bu minicik bebek şuan 16 saat uyku ihtiyacı var. Cahil cahil konuşuyorlar.

Herkesin her dediğini duymayacaksın canım. Versen iki saat bakamayacak insanlar sana yorum yapmasın al sen bak o zaman bu gece baba ben de biraz uyku uyuyayım de bak bir daha bişey diyor mu ?

Gaz sancısı o hepimiz çektik ya alerjisi var ya gazı var havalar da çok soğuk üşütme annesi ayaklarını sıcak tut karnına sıcak havlu ya da kiraz çekirdeği koy. Kendi gözetiminde gündüz yüzüstü yatır görebileceğin bir yerde . Yüzüstü yatınca gazını çıkarır. Bacak hareketlerini yap, ayağına zeytinyağını ısıtıp masaj yap. Akşama kadar bunları sırayla yaparsan gazı azalır daha rahat uyur.
(7 puan) tarafından
Yazdiklarinizin hepsini yapmaya çalışıyorum izin verdiği ölçüde ama yüz üstü yatmaya asla izin vermiyo kafasını asla yere koymuyo ellerini yer koyup kollarini dümdüz yapiyo kalkmaya çalışıyor
0 oy
(90 puan) tarafından
Gaz damlası kullanmıyor musun?
(7 puan) tarafından
Zinco ve biogaia kullandim halada kullaniyorum
0 oy
(678 puan) tarafından
Gayet normal. Gazdan ağlıyordur canım. 2 çocuğum var. İlki bu kadar değildi uyku problemimiz falan yoktu.  Ama ikinci bebeğim şu an 3 aylık. İlk 40 50  gün  gece gündüz ağladı durdu. Maflor kullaniyordukbize fayda etmedi o damla. Biz de biogaia ve Sam simplex aldık. Onunla rahatladı biraz. Tabi yine ağlıyordu huysuzdu ama hafiflemisti en azından. Büyüyecek geçecek bunlar da sabret. 3 aylığı gazını kendi çıkarıyor şimdi ama ara ara bazen gazdan yine ağladığı oluyor. Huysuz bir bebek uykuya damakta ve sürdürmekte sikintsi var akaranlik ve sessizlik seviyor, öfkelendi mi bir başlıyor yarım saat 15 dk sanki bir yeri acımış gibi ağlıyor  sıpa. Herkes birseyi mi var diyor ama ben Huyunu öğrendim artık huysuz bir bebek. Doktor da birseyi yok diyor zaten. 

Psikolojinin bozulması çok normal bebek ağladıkça sen de stres oluyorsun suturamamak zoruna gidiyor belki ama gerçekten normal. Sen millete bakma. Bu kayinvalide kayinpeder sıkıntısı çoğu kişide vat gerçekten. İlk cocugumda çocuk benim kucağıma etmeden emmeye geliyordu gerçekten. Kayinpederim kucağında uyutuyirdu. Düşün çocuğum neredeyse 6 ay yatak yüzü görmedi neredeyse de Allah tan gece uyumaya evlerine gidiyorlardı o zaman bari rahattım yoksa yatak odama bile gelirlerdi neden ağladı diye. Bor süre karıştılar sarılık oldu bebegim kan uyuşmazligindan kayinvalidem kaysi suyu icir diye burnumdan getirdi ben izin vermedim. Duygu sömürüsü yaptı sürekli eşimle aramız bozuldu. Maden suyu içirdi eşimi de kandırdı saha 1 günlük bebeğe maden suyu vermişler düşün ya. Neymiş gazı olmazmış da bilmem ne gine de oldu gazı. Abuk subuk şeyler icirmeye kalktılar bebek ağlayınca bana vermediler. En son odama aldım geldim bebeğimin ağlama sesini duyunca kayinvalidem odama pat diye daldı. Komedi gibi yatağın üstüne çıktım o kovaladı bebegi ver diye ben kaçtım vermeyeceğim diye. Vermedim en son tabibtepem attı zaten eşimle aram bozuluyorum kendi bebeğim ama sürekli müdahale edip bir de üstüne duygu sömürüsü olunca ben de lafımı esirgemeyin. Tavrıyla belli ettim. Tabi zor bir süreç oldu zorlarına gitti gerildik baya bir eşimle aşırı şekilde kavgalar ettik. Ama bebeğim benim pes etmedim. Sonra rahatladım şükür.  Yoksa ben benden gidecektim çocuğum da benim olmayacaktı. Kafasına vur ekmeğini al olacaktım. Her gün hergun burun buruna olmak zorunda değiliz bir tek onların torunları olmuyor bizim de bebeğimiz oluyor. Bu kadar daralmanın anlamı yol. Üzülme sen iyi bir annesin. Biz de geçtik o yollardan. 

Şimdi 2. Bebeğim o kadar yapamıyorlar çünkü benim artık sabrım yok 30 yaşına gelmişim artık benim de eşimin de yaygarayı kafamız pek kaldırmıyor. Gazlı mazlı büyütüyoruz bir şekilde. Ama tabi etraftan çok laf duyuyoruz hala. Eşimin anneannesi sütun yetmiyor diye ısrarcı hala :) 

Bunları yazdım çünkü bil ki sadece sende olmuyor. Bir süre sonra rahatlayacaksin inan bana. Tavrını da belli et. Eşinle annesine babasını kötülemeden bende durması lazım böyle yaparsanız alismaz bana sütten de kesilir ileri de Psikolojik sıkıntısı olur. Anne bebek ten temasını falan anlat vs vs. Gaz damlası ve bağırsak düzenleyici alın mutlaka. Hergun aynı saatte kullan damlaları. Bağırsak düzenleyici yararlı bakteridir ilaç değildir o yüzden onu buzdolabına muhafaza et. Sağlıkla büyüt. 
(7 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim böyle uzun uzun anlattığınız için yatağın üzerindeki kovalaşmaniz beni güldürdü moralim yerine geldi biraz gerçekten 1 aydır ruh gibi geziyordum
0 oy
(2,176 puan) tarafından
Oncelikle sakin ol sen stresli olursan cocuk bunu hisseder ve gerilir. Haliyle aglar. Daha 1 aylik buyucek kizacaksin ilgilenemiceksin yogunluk bi suru sey olacak ama bu seni kotu anne yapmaz. Hem daha cok yeni bi annesin tecruben artacak cocugunu tanicaksin kendini kesfedeceksin uzme kendini. Butun gun aglamasininda bi cok sebebi olur, gaz uykusuzluk aclik sicaklik bunu gozleyip cozum bulman lazim. E dili olmadigina gore deneme yanilma oluyo biraz :)
(7 puan) tarafından
Haklısıniz teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 103 göst.
0 oy
6 cevap 245 göst.
0 oy
18 cevap 331 göst.
0 oy
11 cevap 390 göst.
...