0 oy
229 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (12 puan) tarafından
Bebeğim prematüre doğdu. Fakat kısa sürede elinizden geldiğince toparladık. 12 aylıkken 9.980 olan kilosu şimdi yani 14 aylıkken 9.300. kilo almak yerine veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Ne yapmalıyım. Ne yedirir içirirsem kilo alır. Normalde her şeyi evde kendim hazırlarım. Sırf aç kalmasın diye ebebekten çeşit çeşit hazır ek mamalar aldım. meyve olanlarda dahil yemedi. Destek ve önerileriniz nedir?
Bebek Ayı 14

5 Cevaplar

0 oy
(9,100 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
İştahlı bir çocuk olmasına rağmen en büyük zorluğu 14. Ay yaşadım. Azı diş olayı da eklenince hiç yemek yemedi kilo verdi 1 ay sürdü bu durum. Ben yoğurt içine yulaf ezmesi koyup verdim. Tahin pekmez veya tahinli kurabiye. Tahin kilo aldırıyor. Simit aynı şekilde. Yemek farklı teklif ettim yedi veya yemedi zorlamadım. 1 saat sonra aynısını tekrar getirdim önüne. 
(12 puan) tarafından
Dişlerinden pek emin değilim biz hala iki alt iki üst dişle kaldık diğerleri çıkacak gibi ama uzun süredir aynı çıkmadı sızı vardır diyerek dentinox kullanıyorum. Onu da çok huysuzluk başladı diye kullanmaya başladım. Yine de yediremiyorum tadına bir baktirabilsem belki yiyecek çıkamadım işin içinden. 10. Aylarında yulaf yiyordu kuru meyvelerle birlikte pişirip biraz püre gibi yapıyordum çünkü biz pütürlüye çok zor geçtik hemen boğazıni alıp kusturuyordu. Şimdi yediremiyorum.
-Reklam-
0 oy
(739 puan) tarafından
Takviye vitamin verebilirsin canım birde çok mu emiyor yada mamaya düşüp yemek yemiyor da olabilir 
(12 puan) tarafından
Mamayı çok azalttım emmeyi çok istiyor ama sütümde hani öyle çok değil çok küçüktü mamaya başladığımizda sütüm yeterli gelmiyor diye beni oynamak için keyif için emiyor diyebilirim. Ama sırf beslenmesinde sorun olduğu için onu da azalttım. Yine de yediremiyorum. Hayır şeklinde kafasını sallıyor zorlayınca da kafasına vuruyor. Tadina bakmak istemiyor. Mesela yoğurt çok sever ama onun bile tadına bakmadan yemez tadına baktırana kadar ortalık savaş alanına dönüyor. Çok değişik bir bebek. 4. Çocuğum ama ben böyle birşey görmedim☺️ kim anne kim bebek belli değil.
0 oy
(962 puan) tarafından
Mama almayin paketli kavanoz mamaları kendinizde yapabilirsiniz öncelikle... Oyun çerçevesinde yedirebilirsiniz yada mama sandalyesi varsa minik minik salatiklar doğrayın peynir haşlanmış yumurta beyazı sarışını yüzde 90 i sevmio çünkü doğranmış 1 2 tane zeytin koyun önüne oynaya oynaya yesin 
(12 puan) tarafından
Normalde hiç almıyordum hepsini kendim yapabiliyorum buhar makinemde var hatta çoğu şeyi haşlamam buharda pişiririm. Sırf heves eder yer diye şansımı denedim onları da kabul etmedi.
0 oy
(962 puan) tarafından

İşin ucu böyle oluyor ama salin önüne koyun karşısında başkası yoksa sapirtata sapirtada yiyin öyle ogrenio 

image

0 oy
(521 puan) tarafından
Bence kilosu gayet iyi endişe etmenize gerek yok. İştahsızlığının sebebi kesin dişleri çıkacaktır. Yemek zorlamamanız gerekiyor.ne yiyorsa onu verin emmek isityorsa emzirin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 407 göst.
0 oy
14 cevap 769 göst.
0 oy
3 cevap 378 göst.
0 oy
1 cevap 186 göst.
16 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde EsAy1722 (113 puan) tarafından soruldu
...