0 oy
197 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (134 puan) tarafından
Merhaba.

Oğlum bugün tam 8 ay 1 günlük. Ve bu sabah başka biri olarak uyandı. Oyun oynamak istemiyor, emmek istemiyor, uyumak hiç istemiyor. Sadece kucak istiyor ama kucakta da oturmak istemiyor. Kucakta yürümek istiyor. Sürekli bi ağlama hali. En son 4.ay atağı bu kadar zorlu geçmişti. Atak haftası hesaplarına göre bu dönem 1 ay sürüyor. Sizde ne kadar sürmüştü?
Bebek Ayı 8

2 Cevaplar

0 oy
(2,342 puan) tarafından

8.ay atağı değil de 8.5 aylıkken varmış

benim de bebeğim 8 aylık, henüz bir değişiklik olmadı bakalım nasıl olacak 


6. Büyüme Atağı: Bebeğin 37. haftasına yani 8.5 ayına denk gelen Kategoriler dönemidir. Bu, beslenme ile ilgili kritik bir dönemdir. Büyüme atağından önce memeye düşkünleşir ya da meme reddi olabilir. Meme reddi olduğunda anneler ‘bebeğim anne sütü istemiyor, aç kalacak’ düşüncesiyle ek gıda vermeye yönlenebilir. Halbuki meme reddi birkaç günde geçecek bir durumdur ve beslenme şeklini değiştirmeye gerek olmaz. Anneler bebeklerinin beslenme rutinini değiştirmeden bu dönemi geçirmeye özen göstermelidir. Bebeğin 6. büyüme atağında kategorileştirme becerisi artar. Sesleri, basit hareketleri taklit eder. Ayna bu dönemde çok ilgisini çeker ve gelişimini hızlandırır. Gün içinde ayna karşısında bebekle vakit geçirmek gelişimini destekler. Merak etme ve keşfetme dönemidir. Emekleyebildiği ve etrafı dağıttığı bir dönemdir.

-Reklam-
0 oy
(24 puan) tarafından
anne ile güvenli bağ kurmaya çalşyr..benm bebeğimde 8aylık hiç atak falan yaşamadım bilmiyorum..güvenli bağlanma ile ilgili pedagog Adem güneşi dinlemenizi tavsiye ederim 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 274 göst.
0 oy
2 cevap 163 göst.
0 oy
5 cevap 274 göst.
...