0 oy
737 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (15 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar  bu ara kulağıma hep asilar  bebeklerde otizm yapıyor diye şeyler geliyor  böyle bir olayla karşılaşan varmi 

9 Cevaplar

+2 oy
(144 puan) tarafından
Bende inanmıyordum ne alaka diyordum fakat instagramda hakikatbilgisi diye bi sayfa var orada başına gelen kişilerin paylaşımları ve aşı gerçekleri paylaşılıyor öğrenince şok olduğum bir sürü bilgi okudum  
(8,984 puan) tarafından
Alişan Bey hangi aşının yapımında bulunmuş? Ki kendisi Türk tıp tarihinde kara bir leke olarak anılacak biri bence.
(2,509 puan) tarafından
ada12. hastalığa maruz kalmazsak yakalanmayız bu doğru, ha aşı olup da hastalığa yakalanabiliriz bu da doğru ama rota aşısı olmayan çocuklar, rota aşısı olan çocuklara nazaran daha ağır geçiriyor bu hastalığı, kızamığı, menenjiti. anneler bölümünde geçen konuşuldu, kaç kişi yazdı o kadar pişman olmuşlar ki yaptırmadıklarına, hepsinin çocuğu hastanede yatmış günlerce
(2,509 puan) tarafından
merveeren, işte Instagram'dan bilgi edinebildiklerini zanneden kişiler, onun aşı üzerine çalışmış bir bilim insanı zanneder :)
(26 puan) tarafından
2 gün enfeksiyondan yattigimiz da rotadan dolayı bir tane bebek yatıyordu çok pismandi sayfayı baya inceledim de baştan aşağı saçmalık ben ilk defa duyuyorum böyle bir sayfa ama bence en kısa süre de kapatılması gerek ben hiçbir gönderisine de güvenmem topuk kanı çok önemli birseyken nasıl böyle birşey yapabiliyorlar nasıl karşı çıkabiliyorlar şoktayım açıkçası yorumları gönderileri gördükçe şok oldum bu nasıl mantık
(251 puan) tarafından
Sizin gibiler yüzüden salgin hastaliklar yayildi milyonda 1 olan olaylari abartıp insanlari asi karsiti yapıyorsunuz.
-Reklam-
+2 oy
(92 puan) tarafından
Cnm içindeki civadan dolayı öyle söylüyolar ama yok öyle bir şey kaçıncı çocuk doktouna sordum otizim doğumsaldır sonradan olan bir şey değildir sadece bazı olaylar onları tetikler ve kendilerini tanıtırlar içindeki civa miktarıda yediğimiz paketli gıdaların içindekinden daha azmış
(297 puan) tarafından
Dr lar tabiki bunsekilde açıklama yapacak ama o cıva miktarı kesinlikle yediğin seyle bir değil örn korona asisi yaptırırken herkes önerdi smdi de herkes kalpten gidiyor krizle sağlık bakanlığının helallik istemesi de cabası bu ülke de ekmeği bile bedava vermiyorlar 50 doz aşı neden bedava mesela üstelik maliyeti milyonlar Ken tamamen zehirliyorlar çocuklarımızı bu sistem.
(92 puan) tarafından
Korona aşısı acele ile üretilip hiçbir tecrübe edinmeden yapılan bir aşı bu aşılar aynı şey değil beniö 2 çpcuğum var 2 de oşdu bu aşıları hiç bir şey olmadı pardon ama otizimi bu aşılara bağlayanların çocukları aşı olduktan sonra tepki veriyorda benim çocuklarımı neden teğet geçti bu aşılar madem otizim yapıyorsa
+2 oy
(13 puan) tarafından
Bu alanda çalışan bir öğretmen olarak söylemeliyim ki, otizm 

1. Doğuştan gelen nörolojik yani beyin temelli oluşan bir farklılıktır. 

2. Çeşitleri vardır. 

3. Erkek çocuklarında daha fazla görülür.

4. Tanı ortalama 18-36ay arasında konulur.

5. Tanıyı psikiyatristler koyabilir. Heyet oluşturulur gozlemlenir.

6. Her göz teması kurmayan , geç konuşan,  dokunmaktan hoşlanmayan çocuk otizmdir denilmez. Bisuru belirtisi vardır en az 2 farklı ortamda uzun süre gozlemlenmesi gerekir

7. İnternet derya deniz her okudugunuza inanmayın gerçekten bu işin uzmanlarını bulun onlara sorun. Hatta hastanedeki doktorlar değil özel eğitim öğretmenleri bu konudaki en uzman kişilerdir. Tanı koyma yetkisine tabiki sahip değiller ama çocukların özelliklerini en iyi bilen kişilerdir. 
(26 puan) tarafından
Merak ettim ne ögretmenisiniz acaba
(13 puan) tarafından
Okul öncesi öğretmeniyim. Daha önce özel sektörde de özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalıştım
(26 puan) tarafından
Bende çocuk gelişim mezunuyum o yüzden sordum
+2 oy
(8,984 puan) tarafından
Aşılar otizm yapmaz. Bu şekilde kanıtlanmış bir durum yok. Otizm 18 ay itibariyle teshiş konulabilen bir durum olduğundan 18 ay aşısı otizm yaptı deniyor. Kulaktan dolma bilgilere dayanarak bebeğinizin hayatı ile oynamayın. 
+1 oy
(4,095 puan) tarafından
Otizm beslenme temelli bi hastalık. Artık yediğimiz içtiğimiz her şey çok bozulmuş durumda. Siz yiyorsunuz sizden sonraki nesil yiyor bi sonrakinde otizm çıkıyor. Ayrıca otizm doğuştan geliyor
+1 oy
(134 puan) tarafından
Bu konuyu ben de çok duyuyorum. Nimenrix ve rotarix’in kutularını atmadım içeriğine bakacağım. Ama covid aşısı için de bir sürü şey dediler ben oldum herhangi bir sorun yaşamadım 4 sene oldu. Kısırlık yapar dediler, kalp hastalıkları dediler.. Benim babam kalp hastası 3 doz oldu günde 2 paket de sigara içiyor o da ölmedi yaşıyor yani.

Bence aşı olmamızı istemiyorlar çünkü ölmemizi istiyorlar. Salgın hastalıklar tekrar çoğalsın nüfus azalsın isteyen bir grup insan var. Aşıların küçük bebeklerdeki etkilerini yine araştırın güvendiğiniz bir doktora sorun, eğer yakınınızsa bu kişi daha doğru olur ama ekran ya da aşı yapmaz gibi geliyor bana da.

Mesela benim bir kuzenim var 10 aylıktan beri tablet veriyor çocuklarına, ikisinde de otizm yok. Çocuk daha konuşmayı bilmiyordu tablet kullanabiliyordu. Elbette doğru değil ama belki doğuştan bir genetik yatkınlığı vardır çocuğun ekran ya da aşı tetiklemiştir
(2,509 puan) tarafından
dünya üzerinde aşı karşıtlığı yapan bazı doktorların fonlanarak bu açıklamaları yaptıkları ortaya çıktı. delinin biri kuyuya bir taş attı, kimse çıkaramıyor. ortalık facebook, Instagram postlarıyla dönüyor. dünyanın gerçeği depremi bile başka şeye yoruyorlar. bilimden, akıldan uzak  komplo teorisyenleri milletin aklını karıştırıyor. elbette her şey masum değil ama ortalığı karıştıranlar hiç masum değil. şu döneme kadar ülkedeki herkes aşılıydı buna 70+80 yaşındakiler de dahil. hiçbiri ölmüyor:)
(134 puan) tarafından
Bugün 60 yaş üstü bir yakınımla bu konuyu konuştuk. 4 tane çocuk büyütmüş ve bir o kadar da torunu var. Hepsi menenjit aşılarını olmuş. O zamanlar bu kadar otizm kaynaklı hastalık yoktu ama yediklerimiz doğaldı diyor. Şimdiki doktorlar kimsede suç aramayın bütün suç yiyip içtiklerinizde diyor. Hatta babanın bile beslenmesinin fetüs için ne kadar önemli olduğuyla ilgili bir makale gördüm dün. Makaleyi ve yazarını bulabilirsem açıklayabilirim.

Kendi doktorumuza da sordum yani sağlık mezunları bile aşı yaptırmıyor hocam , herkes aşılardan korkuyor dedim. O da yiyip içtiklerimiz daha zararlı dedi. Paketli işlenmiş gıdalar, abur cubur bunları hamilelikte tüketmemek lazım. Emziren anne de kimyasal gıdaları tüketmemeli bence. Ben çay bile içmiyordum zararlı diye ama bisküvi yiyorum mecbur kalınca mesela keşke hiçbirini eve sokmasak.

Aşı karşıtlığı yüzünden bitme noktasına gelen hastalıklar tekrar gün yüzüne çıktı bu aşı olmayan çocuklar yarın okula başlayınca birbirlerinden mikrop geçirecekler belli hafif atlatacakları bir hastalık allah korusun ama ölümcül olacak bilemiyoruz ki.

Ben çocukluğumda su çiçeği, kızamık, kaba kulak hepsini hafif geçirdim aşılar sayesinde.

Bence aşılar kadar yiyip içtiklerimize de dikkat edelim çikolatalı sütler, kekler, bisküviler bütün çocukların ellerinde..
(2,509 puan) tarafından
ben kızamık olduğumda sadece döküntü vardı, ne ateş ne başka bir şey hiçbir şey yoktu, su çiçeğinde döküntü yok denecek kadar azdı.

insanların atladığı en büyük konu beslenme. kendi ablamdan örnek verirsem 1 ay boyunca paketli gıda yese, normal yemek niye yemiyorum diye aramaz.
bu şekilde olan çok kişi var. hadi paketli gıdaları geçtim hormonsuz doğal hiçbir ürün yok.
aynen dediğin gibi aşı karşıtları ve düzensiz göçmen yüzünden çoğu hastalık tekrardan çıktı çoğu bölgede 9.ay kızamık aşısı var. ülkede el ayak hastalığı yoktu, son 6-7 senedir var.
(134 puan) tarafından
Çok haklısınız. Keşke sağlık ile ilgili her konuda bu kadar araştırma yapsak ve duyarlı olsak. Keşke bebeklere bebe bisküvisi vermesek evde yapsak, keşke doğal beslenebilsek, keşke işlenmiş hiçbir gıdayı kullanmasak. Şimdi çoğu anne otizmden o kadar korkuyor ki haklı olarak onlara hiçbir şey diyemem, onların bu korkusunu alıp aşı karşıtlığı için kullanıyorlar gibi geliyor insana. Herkesin kendi tercihi , saygı duyuyorum ama neredeyse bütün doktorlar otizmin doğuştan olduğu ve çevresel bir etken ile tetiklenebileceğini vurguluyor. Umarım herkesin çocuğu sağlıkla büyür ve bu korkuyu kimse yaşamaz..
+1 oy
(2,509 puan) tarafından
aşılar otizm yapmaz, otizm doğuştan gelen ruhsal bir durumdur. Instagram bilgileriyle kuyuya inilmez. benim yaş grubumun hepsi asılı nerdeyse hiçbirimiz otizmli değiliz. bazı ülkelerde aşı zorunlu, onlar da bile otizm oranı çok çok düşük. Allah rızası için Instagram ve facebook gönderileriyle hareket etmeyin. dipsiz bir kuyu orası. 
(115 puan) tarafından
Evet menenjit aşılarıda ücretli olduğu için çoğu aile yaptırmıyor belki yaptırsalar onda bile ölüm oranı tamamen azalır
(144 puan) tarafından
YaHu size taş atan mı var arkadaşlar!!!!!
Yukarıda yorumumda da belirttim yaptiranlara saygım sonsuz , amacım sizin fikrinizi değiştirmek de değil diye yazmışım daha ne konuşuyorsunuz??
Ben  otizme sebeptir diye bir şey yazmış miyim ? Ama onun dışında birçok rahatsızlığa sebep olduğunu biliyorum .Ben böyle uygun gördüm çocuk benim karar benim .Sizde çocuğunuzda ileride bi rahatsızlık çıkarsa aşıdan olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurun öyleyse!
Hayır terbiyemi bozmayayım tartismayayim diyorum zorluyorsunuz insanı. Gidin ne haliniz varsa görün ister yaptırın ister yaptırmayın herkes istediğini seçmekte ve seçtiğini savunmakta özgür kalkıp da karşıt fikirde olanlarla çirkin muhabbete girmeye gerek yok .Bu da son yorumum değerli vaktimi size bir şeyler anlatmakla harcamayacağım.
(2,509 puan) tarafından
Instagramda harcayabilirsin çok değerli vaktini, bakalım başka hangi sorunu çözüme kavuşturacaksiniz orda :)))
açıklama yapamayınca terbiyemi bozmayacagim diye bir savunma, çünkü başka savunulacak hiçbir sözü yok :)) hadi ablacım hadi gidip dünyayı kurtarın, ney hakikat sayfası :)) dünyanın kilidi o sayfada aman bill gates görmesin
(115 puan) tarafından
Taş atan mı var derken diğer bayan güzelce yorum yapmış ne dediğinin farkındamısın diye söze başlamışsın önce kendi üslubuna bak ortada senden başka çirkinleşen yok de güzelce yazmışız. yok yani laf yetiştiremeyince dicek bişey bulamayınca ben ondan mı bahsettim diyorsunuz başlık zaten o konu üzerine açılmış
(2,509 puan) tarafından
ay sayfaya girdim baktım, korkunç. biri kendi dini, siyasi görüşünü empoze etmek için neler neler paylaşıyor. sadece aşı falan sandim ben. baya baya devleti kötülüyor, tarihi kötülüyor, dini da islam da değil başka bir şey tarikat falan herhalde. baya devlet düşmanlığı saçan bir sayfa. polisi şikayet et, doktoru şikayet et, Çanakkale zaferine bile laf etmiş bir sayfa. korkunç. böylesi takip edene tek laf etmem daha. devlete karşı olanlarin adının me olduğunu burada yazmayacağım
0 oy
(166 puan) tarafından
Aşıyı bilmem ama kendi doğum doktorum hamilelikte çok fazla parol kullanımı ve sağlık ocağında yazılan bı folik asit vardı onu otizm yapar demişti. Bn migren ve sinir hastasiyim malum paroldan başka bişey kullanılmıyor günlük içen ben ayda 1 parol anca içmiştim 
(483 puan) tarafından
Suç bulma Sırası parola mı gelmiş :D sanırım piyasad parol kıtlığı var yıllardır otizm yapmayan şey şimdi yapar olmuş
0 oy
(17 puan) tarafından
Canım ben de birkaç bir yerde okudum özellikle 18 ay aşısı otizmit'e dikiliyormuş Benim de oğlumun 18 ay aşısı gelmeye başladı hocam ben de bilmiyorum Şahsen ben aşıların çocuklara zarar verdiğine inananlardan

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 465 göst.
27 Eylül 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde sade22 (127 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 275 göst.
3 gün önce Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mihra asel (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 319 göst.
0 oy
17 cevap 772 göst.
...