0 oy
105 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (84 puan) tarafından
Bebeğim Bu ay hiç kilo almadığından mukuslu kaka ve huzursuzluktan dolayı doktorumuz Alerjiden şüphelendi ve kontrole gidene kadar süt ve süt ürünleri diyetine başlattı beni. Kontrolümüz Perşembe günü ama günde 3-4 kere bezini dolup taşıyacak kadar kaka yapıyor, cıvık hiç pütürcük yok ve mukuslu. Ne yapabilirim kontrole kadar ne verebilirim? Bebeğim tam 4 buçuk aylık.. 
Bebek Ayı 4 buçuk

4 Cevaplar

0 oy
(1,138 puan) tarafından
Komple vegan beslenmeye geçin ve asla paketli gıda tüketmeyin. Süt ürünü alerjisi genelde tek başına olmuyor. Mutlaka yanında birkaç hayvansal ürüne de alerji oluyor. 
(84 puan) tarafından
Çok zor böyle ama yaaa okula giden bir kızım daha var düzenli olarak yemek kahvaltı hazırlıyorum ama ben yiyemiyorum sütüm nasıl kaliteli olacak ki bu şekilde birde ne yiyeceğim yeni neler yiyebilirim gerçekten bilmiyorum
(1,138 puan) tarafından
Badem yiyin ceviz yiyin. Ben bir yılı aşkın böyle yaşadım malesef. Zamanla alışıyorsunuz. Yapacak birşey yok malesef
-Reklam-
0 oy
(30 puan) tarafından
Yumurta et te yemeyin market ürünleri takı kek yani hayvansal gıdanın olabileceği hersey
0 oy
(192 puan) tarafından
Canım benim bebeğim de ishali bir türlü geçmiyor. Bağırsak enfeksiyonu dedi doktor ilaçları kullan üç günde geçer dedi ama beş gün oldu geçmiyor. Tahlil yaptirdiysaniz e nabizdan bir bakar mısınız CRP değeri kaç çıkmış. Bu değer enfeksiyon olduğunu gösteriyor da. Benim bebeğimde CRP 1,4 çıkmış. İshal ondan diye düşünüyorum 
(192 puan) tarafından
Başka doktora durumu anlattım o da bana süt alerjisi dedi ama emin olamıyorum. Süt ürünlerini kestim ama herşeyi de hayatımdan cikarmak çok zor oluyor. Benim de üç yaşında bir oğlum daha var o da iştahsız zaten. Onun için et sütlü tatlılar felan yapmaya çalışıyorum ama dediğin gibi hazırlayıp ta yiyemeyince sütümuz nasıl kaliteli olacak
(84 puan) tarafından
Henüz yaptırmadım randevumuz Perşembe günü
0 oy
(134 puan) tarafından
Merhaba.

Öncelikle hoş bir şey değil ama aramıza hoş geldiniz. Alerjik bebek anneleri arasına katılmışsınız daha yolun cok başındasınız ve şu an her şey çok daha korkutucu geliyordur. Ama müsaadenizle tecrübemi paylaşmak istiyorum.

Oğlum 4 aylıkken yeşil, köpüklü, mukuslu (bazen sadece mukus) günde 10-11 defa kaka yapmaya başladı. Karnından sürekli gurultu sesi geliyordu. Vücudunda da egzamalar vardı. Alerji doktoru kakada kanı görene kadar alerji teşhisi koymadı. Emen bebek ishal olmaz, 10 defa emse 10 defa kaka yapabilir normal dedi. Yeşil kaka rengi normal, mukus da balgam atamadiğından olur dedi. Ama sonunda kakada kan görünce süt ürünleri diyetine başlattı. 3 hafta diyet yapacaksın 3 hafta sonunda deri testi yapacağız dedi. Ben bu 3 hafta boyunca mesela süt, peynir, yoğurt, krema, çikolata, sahlep, boza, margarin, ikisi bir arada kahve, hazır kek, bisküvi vs tüketmedim. Osteocare kalsiyum ilacı kullandım. Hâlâ kullanıyorum. 1 haftadan fazla zaman geçti ama ishali kesilmedi. Etrafımdaki alerjik bebek annelerinden öğrendiğime göre başka alerjen besinler de varmış. İshali kesilmeyince yumurta, tahin ve kuru yemişi de kestim. Yaklaşık 3 haftada kakası normale döndü. Deri testi yapıldı ama bir sonuç çıkmadı. Zaten bu kadar küçük bebeklerde doğru sonuç vermeyebiliyor dedi doktor ama diyetle ishali kesmeyi başardığımiz için alerji teşhisi koydu.

Benim süt ürünleri haricinde kestiğim şeylerin diyetini bir başka alerji doktoru 2 ay sonra açtı. Yani yeniden tahin, yumurta sarısı ve kuru yemiş yemeye başladım. Bu geçen sürede bebeğimin kilo alımı devam etti. Sütüm azalmasın diye de her zamankinden daha fazla su içtim. Dere otu ve bulgur yedim. Bebeğimin kan değerleri de normal. Yani o açıdan korkmayın, sütünüzün kalitesi değişmez. Bebeğim şu an 8 aylık. 73 cm ve 8 kilo 300 gram. Ben hâlâ süt ürünleri yemiyorum. İlk zamanlar biraz zor geliyordu ama o ishal atağı zamanlarını tekrar yaşamak istemediğim için tahammül etmek daha kolaydı. Sonra da alıştım. Tatlı yapacaksam badem sütü, yulaf sütü vs kullanıyorum. Bebeğime henüz yumurta, et, süt ürünleri vs veremedim ek gıdaya başlayalı. Ama yakın zamanda bu diyetleri de açacağız.

Allah dermansız dert vermesin. Geçip gidebilecek, sadece biraz sabır isteyen bir şey bu alerji. Geçmiş olsun. Allah keyifle büyütmeyi nasip etsin.
(21 puan) tarafından
Ya bende aynı durumdayım süt ürünleri ve yumurta kestiğinm halde kakası hala kanlı ne yapacağımı şaşırdım alerji mamasına geçmeli miyim sizce yoksa ne yapabilirim başka neler tüketmemem lazım bir fikir verin lütfen
(134 puan) tarafından
Normal mama kullanıyorsanız onun yerine zaten alerjik mamaya geçmiş olmaniz lazım. Sadece anne sütü ile besleniyorsa tavuk, tahin, dana eti (kuzu eti kullanabilirsiniz) ve hatta patatesi kesmeyi sırayla deneyebilirsiniz. Ama gördüğünüz kan çok az miktarda çizgi seklindeyse ishal yüzünden makatta çatlak olmuş olabilir, kan ondan kaynaklı da olabilir. O yüzden en doğrusunu doktorunuz söyler. Allah şifa versin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 114 göst.
27 Mayıs 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nnnn (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 63 göst.
25 Haziran 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kübra2551 (893 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 371 göst.
14 Aralık 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde kadriye571 (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 173 göst.
6 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Annecik_35 (201 puan) tarafından soruldu
...