0 oy
132 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (54 puan) tarafından
merhaba ben lor  peynir yapıcam peynir altı suyunu nasıl elde ederim tarif alabilir miyim 

4 Cevaplar

0 oy
(137 puan) tarafından
Peynir altı suyu için peynir yapmanız lazım, peynir yaparken süzülen suyudur peynir altı suyu sonra o nu tekrar pişirdiğinde lor olur. Küçük yerde oturuyorsanız peynir yapan varsa belki verirler o suyu. Annem konu komşuya dağıtırdi hep her gün peynir yapınca fazla fazla olurdu her gün de lor yapamazdık 
-Reklam-
0 oy
(798 puan) tarafından
Ben eksi yogurttan yapiyorum.eksi yogurdun icine limon sikiyorum birkac damla.onu kaynatiyorum kesilip topaklaninca tulbente koyup suzuyorum. (Bebegime yaptigim icin hic tuz atmiyorum. ) Ben cikan suyu kullanmiyorum ama yemeklere vs kullanan varmis.
0 oy
(156 puan) tarafından

Peynir suyu için ilk önce sütü peynir yapmanız ardından o suyu ilede lor peyniri yapman lazım. Suyunu çıkardıktan sonra kaynat tuz koymak senin tercihin ben koymuyorum ardından fokurdayinca eksi yoğurdu fokurdayan suyun içine döküp kaynamasını beklemek çok fazla karıştırma. Zaten kaynadığıni görünce kaldır ve hafif ılıyınca tülbentten geçir. Bu kadar...:)<3

0 oy
(468 puan) tarafından
Bu çocuk aç kitabından lor tarifi canım, peynir altı suyuda çıkıyor. Foto atacaktım ama okunmuyor kalite düştüğü için 2 şekilde de tarifi yazdım.

Yoğurttan;

1 kase yoğurt

1 çay kaşığı tereyağı

Küçük bir tencereye yoğurt konur ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Sulanan yoğurdun suyu sararmaya başlayacaktır. Altı kısık olarak topaklanması beklenir. Daha sonra peynir suyunu tam çekmeden kapatılır. Sıcakken tereyağı da eklenip karıştırılır. Bu şekilde su ile beraber soğumaya bırakılır. Bir süzgeçe tülbent ve süzgeçin altına da kase koyulur. Bu sayede peynirin suyu da elde edilir.

Sütten;

1 bardak süt

Birkaç damla limon

1 yemek kaşığı yoğurt

Süt kaynatılır ve kaynarken limon damlatılır. Yoğurt da eklenir ve bu sayede sütün kesilmesi sağlanır. Suyunu çekmeye yakın altı kapatılır. Bir süzgeçe tülbent ve süzgeçin altına da kase koyulur. Bu sayede peynirin suyu da elde edilir.
(54 puan) tarafından
çok teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 229 göst.
13 Mart 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Anneduygu (353 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 381 göst.
6 Şubat 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Zeyneb (292 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 443 göst.
...