0 oy
149 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (47 puan) tarafından
Kızlar üç aylık bebeğim doğduğundan beri burnunda kusmuklsr geliyor bazen bazen olmuyor ama geldimi aşırı oluyor nefes almasıno engellio sanırım canıda acıo çok ağliyor reflü yatağı vs aldım ama fayda etmio

3 Cevaplar

0 oy
(4 puan) tarafından
Onun beslemesini az az ama sık sık yapmalısın canım. O şekilde alıştırabilirsin. Benim bebeğimde üç aylık onda da ilk doğduğundan beri reflü vardı. Reflü yatağı da kullandım ve hâlâ da kullanıyorum. Ama besleme işi düzene girince kusması azaldı. Şimdi sadece fazlalık olursa onu çıkarıyor.
(4 puan) tarafından
O zaman siz az az ama sık sık emzireceksiniz. Bu şekilde mide alışıyor.Gazını tam çıkaracaksınız. Emdikten sonra hemen yerine yatırmayın. Yatırınca da yan yatırıp arkadan destek verin.
(47 puan) tarafından
Mesela kaç saatte kaç dk ben normalde bir bir buçuk saatte 15dk kadar emZiriyoeumda
(4 puan) tarafından
Valla ben normalde emziriyordum 15 dakika ama sütüm yeterli olmadığı için hemen ardından 90 ml mama veriyorum. 2.5-3 saat arayla Normalde arayı daha fazla tutup 120 ml beslemem gerek ama bebeğim fazlasını kaldırmıyor. Artık gelecek ay 120 ml e geçeriz. Beslenme aramızda 4 saat olur.Her ayı bir saat olarak düşünüp besliyorum ben.
(4 puan) tarafından
Ve her saat için 30 ml mama yetiyor. Üç saat ara veriyorsak 90 ml, 4 saat ara veriyorsak 120 ml.
(47 puan) tarafından
Hmm ben mama vermiyorum şuan ama kusması asla azalmıyor yaa
-Reklam-
0 oy
(724 puan) tarafından
Burnundan geldigi zaman ozellikle dikkat edin henuz bebisiniz kendini donduremiyordur. Hemen kolunuza yuzustu yatirin sirtini sivazlayin. Sonra da burnunu aspiratorle cekin. Burnunda kaliyor,cekmezseniz nefes almalarini zorlastiriyor cunku.  Benim bebegimde de reflu var 8 aylik olacak hala devam ediyor.daha bu sabah burnundan geldi sutler.hala cok korkuyorum kendini cevirebildigi halde.bizde de hicbir sey fayda etmedi,hala gecmesini bekliyorum iste. Reflu yataginin su avantaji var:kusmugunun genzine kacma olasiligini azaltir 
(47 puan) tarafından
Aynen yatağın o avantajı varr sadece benim kusmasında azalma olmadı ben testler vs yaptırdım reflü diyen olmadı sonuçlar çıktı başka doktor gördü reflü olabilir dedi sadece ama gece ağzından köpükler çıkmış burnundan kesikli sütler çıkmış Allahtan haberin oldu olmasa Allahım korusun yaa
0 oy
(57 puan) tarafından
Merhaba, benim bebeğim şu an tam 100 günlük. 1 ay erken doğdu. Doğduğundan beri burnundan kusması var. Goturmedigim doktor kalmadı çünkü korkunç bir durum. İlk 2 ay asla uyuyamadım, nöbetleşe uyuyorduk annem, eşim ve ben. Çünkü ne zaman kusacagi da belli olmuyordu. Şu an kusmalari azaldı ancak hala kusuyor bitti diyemem. 

Bizimkinin kusma sebebi fazla ikinmaktan dolayı. Çok hareket edince ve çok ikininca kusuyor. En son çocuk gastroenteroloji bölümüne götürdüm. Ömd çektiler, ilaçlı bir çekim. Orda baktılar reflü var mı, bir yerde kaçak var mı diye. Tamamen hepsi çıkıyormuş. Ufak bebekler için ömd çekimi çok zor çünkü iğrenç bir şey içirip bakıyorlar, bebek içmiyor doğal olarak. Çok zorluk çektim hala çekiyorum. 

Laktoz intoleransi var, 2. Ayından sonra anne sütü alamadı mamaya geçtik. Raporla laktozsuz mama kullanıyor su an. Doktor AR mama önerdi ama içeriğinde laktoz olduğu için karın ağrısı, gaz yaptı onu bile burnundan kustu, inanılmaz korktum çünkü mama çok kıvamlı. 

Tüm bunları anlatma sebebim belki içiniz rahatlar diye. Sizde normal doktor yerine bir çocuk gastroenteroloji bölümüne götürün. Oranın doktoru burundan kusma normal değil demişti bana. Ha çözüm oldu mu hayır, halen çözüm bulamadık. Zamanla geçsin diye bekliyorum çünkü mamaya geçince gazı azalınca burundan kusması da azaldı. Anne sütü alırken her içtiğinde kusardı. Belki sizede ömd cekerler, inşallah farklı bir problemi yoktur. Çok geçmiş olsun
(47 puan) tarafından
Sizin dediğiniz gibi bizde erken doğduk 37hafta ama kuvez vs olmadı ama ıkınınca uykudan uyanırken oluyor genelde yaaa kesinlikle dediğiniz gibi bizimde bende götürdüm idrar kan vs bakıldı röntgen vs ama çıkmıo ama gastırolojiye götürmedim
(47 puan) tarafından
Sağolun ya inşallah geçer çünkü yavrumu öyle görmek çok zor yanii
(57 puan) tarafından
Evet bizimkide 36+2 doğdu. Ikınma yüzünden oluyorsa eğer sizinkide aynı durumda olabilir. Ben çok direndim ama 2 ayda sırf bu yüzden anne sütünü kesmek zorunda kaldım sütüm varken. Çünkü diyet işe yaramadı, damlalar işe yaramadı. Laktoz intoleransi çıktı şeker kramografisine baktırdık. Bir çözüm bulamadım, normalde anne sütü kesilmezmiş bu durumda ama çocuğum makat çatlağı oldu, göbek fıtığı oldu sırf ikinmaktan. Çaresiz kaldım, kivranirken görmek çok zordu.

Kusması beni hala korkutuyor çünkü dediğiniz gibi nefessiz kalıyordu. Allah'a şükür mama ile azaldı tabi. Sizde bir götürün çocuk gastroenteroloji bölümüne. Ordaki doktor ıkınma için ilaç verecekti eğer mama ilede azalma olmasaydı. Madem anne sütü alıyor belki sizede bir çare bulurlar.

Tekrar çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşir
(47 puan) tarafından
Amin hepimizin evlatlarıno korusun Rabbim bizdede oldu makat çatlağı ilk zamanlar da inşallah geçer yaa
(47 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim uzun uzun yazdığınız için bilmiyorum bulunduğum ilde varmo hiç duymadım da bakalım araştırayım

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 230 göst.
24 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Emmoş (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 153 göst.
11 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Edaturk (229 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 158 göst.
18 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde dilekrzgr1907 (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 137 göst.
13 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde dilekrzgr1907 (82 puan) tarafından soruldu
...