0 oy
292 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (258 puan) tarafından
Merhana anneler yogurt yapamya calisiyorum iki gündür tutmuyor bende bugun elma puresi verdim simdi nasil ve hangi asamalarda çorba ve muhallebiye geçmeliyim bilgi verir misiniz acaba 

2 Cevaplar

0 oy
(888 puan) tarafından
Sütün  ısısı çok önemli. Güzel kaynatıp bekleyecek serçe parmağınızla kontrol edip 10 a kadar rahat duruyor yakmıyor ise süt hazırdır mayalanmaya. 3 kaşık yoğurtla sütünüzden  az birşey bir kasede karıştırıp  süte  dokun tahta kaşıkla karıştırıp  ağzını güzel kapayıp  sarin. Sabah a hazır olur. Ikincisi ise meyve püresi verebilirsiniz  sonra sebze çorbaları 
(258 puan) tarafından
Ne zaman çorbaya gecmeliyim  surec nasil tam bilmiyorum hemsire anlatmadi benimde ilk çocuğum
(888 puan) tarafından
Sebze çorbası da tarif vereyim ilk bu çorba verilir sonra ayına göre olan sebzeleri karistirabilirsin. Yarim patates yarim havuç yarim kabak 1 yemek kaşığı kadarda pirinç. Ben irmik bulgur tek şehriye hangisi varsa elimde onlardan birini kullanıyorum. Bu dediklerimi yumusayana kadar haşlayıp blendirdan  geçirip  içerebilirsin  çorba pişip ılıyınca da 1 tatlı kaşığı da sızma zeytinyağı koyarsan  sindirmesi kolay olur.
(258 puan) tarafından
Tesekkur ederim tarif için :))
(258 puan) tarafından
Pirinc falan nasil olacak diye düşünüyordum corbada iyi oldu blendr aklima gelmediydi hic
(888 puan) tarafından
Rica ederim afiyet olsun bebeğine.  Sırayla verebilirsin. Gece yatmadan da muhallebi yaparsan tok tutar uyur.
(888 puan) tarafından
Tahıl içerikli buğday pirinç bulgur özellikle irmik çok besleyici vitaminli.  Blendirda  kayboluyor  cabucak  yer. Un  çorbası dene enfes oluyor benim bile yiyesim geliyor.
-Reklam-
0 oy
(76 puan) tarafından
Bende tutturamadım weewell yoğurt makinası aldım ve çok memnunum çok güzel yoğurt yapılıyor.İl gün 1 çay kaşığı havuç püresi( buharda ya da suda haşlayıp çatalla ezin) 2. Gün bir tatlı kaşığı, 3. Gün bir yemek kaşığı verin alerjisi olup olmadığını gözlemleyin.Daha sonra aynı yöntem ve 3 gün kuralı ile patates,kabak deneyin.Yoğurt verin 3 gün kuralı ile Bal kabağı deneyin.Bunlar bittikten sonra ilk hafta 2 sebze mesela havuç ve patatesle içine bir tatlı kaşığı pirinç ve çok az su katarak çorba pişirebilirsiniz.1 çay kaşığı da zeytinyağı ekleyin ki kabızlık yaşamasın.Lor peyniri yapın, labne yapın ve bunları da tadım yaparak 3 er gün deneyin zaten sonrasında alışıyorsunuz ek gıda olayına.
(76 puan) tarafından
Meyveleri unutmuşum.Öncelikle sebzelerle başlamanızı tavsiye ediyorum.Meyve ile başlayınca sebzeyi sevemiyor bebekler.Sebze tadımlarınız bitince cam rende ile elma,armut verebilirsiniz.
(258 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
(47 puan) tarafından
normal kullandiğimiz pirinctenmi kattiniz
(76 puan) tarafından
Evet ben o pirinçten kattım.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 171 göst.
17 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Susam (378 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 99 göst.
24 Ekim 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Leilicimm (242 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 208 göst.
13 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ayşe koyun (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 254 göst.
...