0 oy
908 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (3 puan) tarafından
Kizlar meraba 1aylik olduk daha kırkım bitmedi geceleri bebeğimle yalnız uyumamda bir sakınca var mı eşim calisiyor diye diğer odada uyuyor bazen?
Bebek Ayı 33

18 Cevaplar

+1 oy
(75 puan) tarafından
Ben çok yalnız kaldım hiçbir şey olmaz sen yeter ki etrafda söylenen saçma sapan şeyleri dinleme sadece insanı korkutup bilinç altını işliyor 
-Reklam-
0 oy
(128 puan) tarafından
Bolca okuyun kendinizede bebeginizede Allah korusun lohusa kadini başka birşey olmaz. Ve asla kendinize vesvese vermeyin kötü dusunmeyin başka bir sakıncası yok 
0 oy
(2,354 puan) tarafından
uyursun ne var ki bunda? 

40 gün lohusalık tıpta var. kanama devam ettiği için enfeksiyon kapma riskin var başka da hiçbir şeyin yok. kendine dikkat edersen bbir şey olmaz. 

yalnız da kalırsın dışarı da çıkarsın. 
(455 puan) tarafından
Zaten dini bilgilerin bu şekilde her yoldan doğruluk payı vardır bir aciklamasida vardır tabiki
(2,354 puan) tarafından
dinde 40 doye bir şey yok zaten. kanaman sürdüğü için ilişki falan yasak.
al basması vs bunların çoğu hurafe.
eskiden o kötü koşullarda tarlada şurda brda doğururmuş kadınlar ve o kanama devam ederken her işlerini yaparmış. enfeksiyon kaptıklarından ateş yükselmesi okuyor ve fazla ateş halüsinasyonlara sebep oluyor, bu sebeple kadın kendi kendine konuşurmuş. e tabi tıp gelişmiş değil bilgi yok insanlar da lohusa kadına gelip musallat oluyorlar diye uydurmuşlar.
40 gün öncesinde yalnız da kalırsın, dışarıya da çıkarsın. bebeği de çıkartırsın. e tabi dikkatli olmakta fayda var. kalabalıktan falan uzak durmak lazım.
yanında bir olması sana iyilik anlamında güzel. ne bileyim yemeğini, temizliği falan yapar seninle ilgilenir, bu güzel bir şey ama yoksa da başına hiçbir şey gelmez.
kendine ve bebeğine dikkat et, güzel beslen. dua oku o da rahatlatır insanı, bu kadar
0 oy
(396 puan) tarafından
Kendi kendini korkutma kötü şeyler düşünme Allah'ım izniyle hiç birşeyde olmaz bende hep tektim herkes yanlız kalma dedi korktum ama sonra baktım hiç bişey de yok çok şükür bişey olmadı yani 
0 oy
(286 puan) tarafından
Doğumdan beri geceleri tek kalıyorum şükür bir sırun yaşamadım
0 oy
(19 puan) tarafından
Hiçbir sıkıntı olmaz kırkım yeni çıktı ilk 20 gün ben bebekle başka odada eşim büyük oğlanla ayrı odada uyudu. Hatta iki üç gece eve hiç gelemedigi oldu. Bir sıkıntı olmuyor herşey sende bitiyor 
0 oy
(383 puan) tarafından
Ben hep yanlız kaldım.. 40 gün  hormonların aşırı inişi ve çıkışının olduğu bir dönem.. Duygusal ve fiziksel olarak annenin kendini iyi hissetmediği bir dönem.. O sebeple birilerinin olması yanında iyidir.. Ama illa birileri olmalı diye bir kural yok.. 
0 oy
(51 puan) tarafından
Ben 40 gün boyunca yalnız uyudum  kayınvalidem baktı bana  onlarda kaldım   ben uyuyorum kayınvalidem bakıyordu çocuğa sadece emzirmek için beni uyandıriyordu eşim salonda uyuyodu
0 oy
(271 puan) tarafından
Doğumdan 3 gün sonra hep tek yattım hatta evdede tektim. Normalde ışık kapalı uyurdum çocuğu rahat göreyim diye gece lambası aciyordum. Hiçte bişey olmadı neolabilir ki ztn. 
0 oy
(89 puan) tarafından
Allah'ın izniyle hiç bir şey olmaz tek baktım ben eşim işteydi bazen geç gelirdi yardım ederdi hiç bir sorun yaşamadım yattigimiz yerde kuran vardı hala var herşeyimi kendim yaptım halada öyle ne eşimin ailesinden ne kendi ailemden hiç bir destek görmedim hepsi köstek oldu ve mesafeyi koydum herkese boş konuşanlara kulak asma bismillah diyerek gir çık üç ay boyunca salonda bı koltukta eşim diğer koltukta bebek ve ben yattık şimdi aynı yerde beşikte yatıyor korkma insanlar herşeyi der Allah'ın izniyle bir şey olmaz
(3 puan) tarafından
Bizde 3 buçuk aylık olduk. 3 buçuk aydır salonda yatıyoruz  Yatak odasına ne zaman geçeriz Allah bilir.
(89 puan) tarafından
Ben dört ayında gittim yatak odasına öncesi çok soğuk oluyordu şimdi ılıdı havalar hem de beşikte yatıyor artık öncesinde beşiği koyuyordum uyanmiyordu yanımda reflü yatağına alınca yatirinca uyuyordu üç ay devam ettim o şekilde daha iki hafta falan oldu ayrılalı besige ama beşik gene elimin altinda bı gözüm onda hep sizde yakın zamanda geçersiniz umarım ama beraber yatınca ayrı yatmak istemiyor insan ben istemiyorum şahsen onjnla uyumak daha güzel oluyor :)))
0 oy
(12 puan) tarafından
Yalnızlık da bazen iyidir. Bebeginle baş başa sadece ona odaklanarak geçireceğin zaman öyle düşün. Benim fikrim bebeğini yanında yatırma yani onun yanında uyuma her ihtimale karşı emzirirken uyku çok basıyor ona dikkat et onun dışında huzurlu anın tadını çıkart anne olmanın tadını çıkart bir anda büyüyorlar zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz ozluyosunuz bu minik hallerini. Melekler senin yanında Allahu Teala senin yanında başkasına gerek var mı 
0 oy
(2,176 puan) tarafından
Ne gibi bisey olabilir ki? Hic bisey olmaz.
0 oy
(1 puan) tarafından
Yanına Kur'an'ı Kerim kot eşinin tişörtünü koy Allah'ın izniyle birşey olmaz
0 oy
(9,107 puan) tarafından
Doğum yaptım bir hafta sonra eşim gececi olarak işe başladı tek kaldım evde. Hicbirsey olmaz aklına kötü şeyler getirme. O Anlatılan hikayeler zaten insanı korkutan. 
0 oy
(228 puan) tarafından
Ne olacak ki uyu
0 oy
(3 puan) tarafından
Ben yattım hiçbişey olmadı. Eşim vardiyalı çalışıyodu. Evde bile değildi. Yanımda kalacak kimsemde yoktu. 40 ımı tek başıma çıkardım. Hiç bişey olmadı. 
0 oy
(77 puan) tarafından
Biz  3 aydır oğlumla yalnızız bişey olmaz Allah'ın izniyle..sebebi de odamız küçük sallanır hamak beşik taktık yatağın üstüne eşime yer kalmadı :))
0 oy
(525 puan) tarafından
Uyuyun tabi ne olacak ki

İlgili sorular

0 oy
36 cevap 1,222 göst.
2 Ocak 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Elisasu (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 317 göst.
10 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde arzuahsen (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 258 göst.
0 oy
3 cevap 729 göst.
...