0 oy
205 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (88 puan) tarafından
Kizlar kızım 2 buçuk yaşında boğaz enfeksiyonu var ateşi bir düşüyor bir yükseliyor boğazında ateşi daha çok antibiyotik verdiler antibiyotik kullanma çok taraftari değilim nasıl gecirebilirim başka türlü 

3 Cevaplar

0 oy
(43 puan) tarafından
Dut kürü yapın sabah aksam ac karnına tuzlu su gargarası yapın gunde Bı kac defa gecer ınsallah benım kızım atlattı ve tabıkı bol sıvı taze sıkılmış  meyvesuyu sırkelı su  falan bol bol ıcerse temizler bogaz 
-Reklam-
0 oy
(9,107 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eğer virüs kaynaklı ise evet antibiyotik hiçbir işe yaramaz. Boşuna kullanmış olursunuz. Çocuk 4 gün sonra düzelmeye zaten başlar antibiyotik sayesinde oldu sanarsınız. Nasıl anlayacağız. Dilde paslı görünüm, nefeste dayanılmaz koku yüksek ateş bakteriyel demektir. Antibiyotik gerekir. Diğer türlü virüs yüzünden yani gribal bir durum veya benzeri bir virüs demektir.


12 yaşında çocuğum diğeri 3 yaş olacak defalarca boğaz enfeksiyonu oldu antibiyotik yazıldı kullanmadım. Yan komşumla beraber hasta oldular i çocuklara antibiyotik verdi ben vermedim beraber iyileşti ler. 

Şimdi fark ne mi onun çocukları daha sık hasta oluyor. Ama benim ki bu kış 2 hastalık ile kurtardı

Ne yapıyorum ilk 2 veya 4 gün bazen ağır geçer gece bazen uyanıp 1 2 kere yapmam gerekir ve gün içi. 

Limonlu bal, Dr Osman gönülal burun temizliği videosunu izleyin, Dr Osman gönülal bebeklerde balgam nasıl çıkar videosu. Başı yüksekte uyutun, her gün banyo. Mümkün olduğu kadar ateş düşürmem. 38 de stabil ise mutluyum. 39 a kadar da ateş düşürücü vermiyorum. Bazen 2. Gün çocuk artık dinlensin diye veririm 1 kere gece uyumadan. 

Asla grip ilacı denen ilaçlar kullanmam. Sıcak çorba, ıhlamur, 

Yakasına 2 3 damla cold mix. Kulak ağrısı olursa ileriye doğru iliadin damla ama buruna. Büyük olana 1 kere ihtiyaç oldu. 

Bunun için burnu açık tutmak hastalık özellikle iyileşmeye girdiği zaman çok önemli. Katılasan sümük yüzünden oluyor çünkü 
(88 puan) tarafından
Dilinde de pamukçuk gibi bişey çıkmış acaba onu nasıl gecirebilirim ki karbonatlı su diyorlar ise yarar mı ki
(9,107 puan) tarafından
Hiç başıma gelmedi. Ama enfeksiyon kaynaklı olan beyaz lekeyse o pamukçuk dan farklı fırçalamak da fayda var diş fırçası ve macunla.
0 oy
(3,541 puan) tarafından
Ben son 3 sefer doktora goturmedim. Çünkü bahardan beri 2 ayda bir hasta oluyordu ve her defasında hem kandan hemde agizdan antibiyotik kullaniyordu. Bu yüzden takip ettim. Genelde de atesi en fazla 2 3 gün sürdü. Eger 3 günden fazla surseydi götürecektim. Bogazi kızarıktı her defasında...Her gün dut kurusu kaynatıp ıcirdim. Bol bol su icirdim. Atesi varken "su" cok önemli..  Tavuk suyu corbasi ve paca çorbası icirdim. Her gün egriccayir in 16 ta lı balindan verdim. D3 vitaminini 2 fis yaptim. Birde hastalıklarında bir karisimim var. Zeytinyagı, sarimsak, zeytinyapragı, kekik bilyesi, karanfil ve adacayi içinde olan içinde beklettigim ilk günler  2 3 saatte bir 1 er cay kaşığı bekletilmis zeytinyagi karışımından verdim. Sogani kesip içinde bal bekletip, sulanan kisimlarindan icirdim. Boyle boyle toparladı. 

Ama benim bebegimde suan 33 aylik...Yani 2.5 yaşından itibaren bunlari yapıyorum. Okuyan anneler olursa küçük bebeklere özellikle 1 yaşından altındakiler denemesin lütfen...

Eger hastalik bakteriyel değilse antibiyotik zaten bir ise yaramaz. Onuda kan tahlili ile anlıyorlar. Viral hastaliklarda antibiyotik e gerek yok canim...bogaz kültürü de aldırmak onemli tabi..

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 185 göst.
21 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Bebegimdogdu (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 287 göst.
26 Haziran 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Bödübödü (203 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 201 göst.
27 Nisan 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Hümanin annesi (1,561 puan) tarafından soruldu
...