0 oy
271 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (149 puan) tarafından
Kızlar oğlum 28 aylık 8 gün sonra 29 olacak ama kelimeleri çok az anne baba nene dede mama attı bak diyr sadece doktor kelimesi varsa bir sknti yok dedi ama içim rahat değil gibi acaba başka bir sorun mu var. Sürekli konuşuyoruz da dediklerimi anlıyor, yapıyor sadece konuşmuyor neden acaba yaşayan var mı?

6 Cevaplar

+1 oy
(18 puan) tarafından
Tv, tablet, telefon yasak olmalı hiç açmayın. Kelime sayısı çok az bu ayda cümle kuruyor sohbet ediyor olması lazım. Bol bol kitap okuyun gözünün içine bakarak konuşun o konuşmaya çalıştığında şevkle dinleyin. Onun yanında bu çocuk konuşmuyor deyip kendini yetersiz hissetmesine sebep olmayın. Ayna karşında harf çalışabilirsiniz, oyuna çevirerek tabi. Hadi aaa diye şaşıralım falan gibi. Üstüne dusmeniz lazım konuşmama sadece konuşmamak değildir zamanla ozguven eksikliğine, öfke nöbetlerine, akran zorbalığına maruz kalmasına kadar gidiyor iş.
-Reklam-
+1 oy
(2,180 puan) tarafından
Kimi doktor normal diyo kimi az diyo bilemiyorum ama bana gore az evet. Bi sorun mu degil, toparlaniir. Ekran varsa etkiler bir de siz onu isaretle anliyosaniz yani konusmasina firsat vermeden istegini yapiyosaniz konusmaya ihtiyac kalmamis oluyor. Bol bol kitap okuyun, konusmaya tesvik edici sohbet edin. Ekran varsa mutlaka kesin. Oyunlarla acilir.
0 oy
(4 puan) tarafından
Aynı sıkıntı bızdede var malesef canm bende ne yapacağımı bilmiyorum benım kızım sadece baba abla dıyordu sımdı sadece baba dıyor çok akıllı ama konuşmuyor Dr. Da bı sıkkntı yok dedi sasırdık ne yapıcaz
0 oy
(157 puan) tarafından
oğlum 20 aylık bikaç kelimesi var dediğin gibi kelimesi varsa açılcaktır inşallah, doktor kelime biriktiriyo demişti
0 oy
(1,127 puan) tarafından
Bol kitap okuyarak ve bol etkilinlik yaparak çözebilirsiniz. Ekranı elinizden geldiğince en aza indirin. Sürekli kitap okuyun birlikte stickerlar alın aynaya deftere yapıştırırken adını söyleyin ve onada sorun. Kovaya su doldurup onun şampuanıyla köprütün içine lego araba gibi oyuncaklar atın bulup çıkartınca adını söyleyin ve ona tekrar sorun ne olduğunu aaa kırmızı arabaaa diyin sonra neymiş bu? Diye sorun yavaş yavaş sökülür dili akıcı konuşmak değil tane tane basit ve onun anlayacağı şekilde konuşun. Parmağıyla gösterince ne istediğini söyler misin diye en az birkere sorun sonra istediği şeyi verirken ismini söyleyin.. İlgi kitap etkinlik. 27 aylık oğlum şuan maşallah bu sayede renkleri sayıları hayvanları araçların çoğunun adını biliyor su isteyince su yemek isteyince yemek meyve isteyince hangi meyveyi istediğini söylüyor.. 
0 oy
(24 puan) tarafından
Bı tanıdığım bu yüzden doktora gitmisti. 20 kelime solemesi gerekiyormuş hatta 2 yaştan sonra cümle kurulması gerekiyormuş. TV tablet telefon yasak bol bol etkinlik yapmak gerekiyormuş özellikle oyun gruplari çok etkiliymis akranlariyla zaman geçirmesini sağlayın 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 381 göst.
18 Ekim 2021 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Tirinity (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 249 göst.
30 Mart 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ayşe Büşra (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 239 göst.
24 Kasım 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Tugbaskts (149 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 295 göst.
...