0 oy
589 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (45 puan) tarafından
tarafından kapalı
Kaynanamla aramızda bir bina var ne zaman onlara gitsem kaynanam cocuğu alır sen otur bn ev icinde gezdireyim diyor bi bakiyorum evde yok binada 20-30 yakın ev var hangi komşuya gittiğini bilmiyorum caresizce bekliyorum. Komşulara götürüp gösteriyor bnden izin almadan cocuk yeni 9 aylık oldu mavi gözlu beyaz tenli gözede cok geliyor sonra evime gecince de butün gece celebesini bn cekiyorum. Ne yapayım sizce
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

5 Cevaplar

+1 oy
(388 puan) tarafından
Dualarını oku Allah'a sığın canım.. Bebeğin için farklı ortamlara girmesi güzel aslında.. Çok esirgersen ilerde çok problem yaşarsın.. Ben aklıma olumsuz şeyler geldiği zaman, internette paylaşılan herkesin gördüğü çok güzel akrabalarımın bebeklerini düşünüyorum .. Onlara nazar değmiyor :=) Bebekler farklı ortamlara girdikleri zaman, maruz kaldıkları sesler, görüntüler vs. hepsini akşam olunca sindirmeye çalışırlar, genelde akşamları o sebeple huysuz olurlar. 
(45 puan) tarafından
Cok yumuşak insanin gönlünü ferah tutacak nezakete yazmişsiniz. Yorumunuz icin tşk ederim.
-Reklam-
0 oy
(1,131 puan) tarafından
Ay ben cinnet geçiririm.verme hayatım çocuğunu. Ne demek sana sormadan dışarı götürmek. Alıştırma insanları böyle. Önüne geçemezsin
(45 puan) tarafından
Gecemiyorum zaten ondan yakınıyorum ya
(1,131 puan) tarafından
Valla birşey diyim mi komik gelebilir ama deliye yat bacım. Atıl bayıl iki sinir krizi. Hoop tamam
0 oy
(166 puan) tarafından
Okurken sinir oldum götürme göze geldi hastalandı dee neden izin veriyon o da hiç mi düşünmüyor. İş güç yapma verme ben bakarım de senin elinde 

Benim de kızım nazara geldi kehribar spariş ettim kalem süresini açıyorum bir de bu ayetin çıktısını alıp sarıp firketeyle elbisesine iğneleyecem. Ben de çok korkuyorum nazar mahveder insanı
(45 puan) tarafından
Böyle bilgi vermeleri icin yazdım mesela öneride bulunmuşsunuz kehribar kalem süresi ne güzel işte. Yapma dediğim hic bi şeyi asla dinlemez. Ve gitme diyenler olmuş ama bazen mecbur kalıp gittiğin anlar oluyor. eşimle gittiğim oluyor mesela bu gün gittik cocuk uykuya daraldı diye eşime eve gidelim beşiği olmadan yatmaz dedim. Daha kapıda kaynanamın kucağında hemen karşı kapıyı calıp cocuğu gözümüzün önunde komşuya gösteriyor.
0 oy
(74 puan) tarafından
Tepkini koymazsan böyle devam eder. Senin çocuğunun üzerinde hiç söz hakkın yok mu ?!
(45 puan) tarafından
Tepkimi koysamda seni takmayan birisine fayda etmez gitme o zaman diyecen mecbur kalıp gitmek zorunda kaldığın oluyor mecbur yüz yüze bakıyoruz o zaman terketme onları diyecen diş kapıda olsun gözün kadın namaza duracağim vaktı tuvalete gideceğim vaktı kovalıyor cin gibi ne yapayım sizce.
0 oy
(3,540 puan) tarafından
Biraz saçma bir soru değil mi ben nazardan değil, küçücük bir bebegi o kadar kalabalık ortama devamli sokmasından korkardım. Zaman bizim zamanki gibi değil. Kapalı ortamlar ozellikle bebekler icin saglikli değil.

 Nazar konusuna gelirsek ne yapıyorsun bebegini sokağa da mi çıkarmiyorsun? Sokakta yanından gecen biri de nazar edebilir. Buna engel olamazsın ki...cocugun nazardan değil, kalabalik ortamdaki sesten, insanların belki de sevmesinden, sesli konuşmalarından, farkli insanlardan dolayi etkilenip gece huysuzlaniyordur. Yani çevresindeki ortam etkiliyor. O yüzden kayinvalidene gittiğin zaman konus onunla, çocuğa boyle boyle oluyor diye belirt. Eger hala devam ediyorsa gitme bir sure kayinvalidene...
(45 puan) tarafından
Normalde hastaneye veya aliş verişe gittiğimde arabasının utü kapanıp aciliyor genelikle kapalı tutuyorum kalabalık ortamlara girmemeye özen gösteririm taki 1 yaşina kadar en azında. Kaynanam konuşulacak seni anlayacak biri değil yapma deyince ona inadına yapmak acayıp lezetli gelir. Ayrıca bu durum acayıp canımı sıkar oldu eşimle tartişiyoruz 60 yaşındaki kadına ne diyim dinlemiyor deyıp kenera cekiliyor bnde sinirden kendimi yiyiyom en azında burda farkli bir bilgi edinirim uygularım diye yazdım. Sacma geldiyse de yapacak bi şey yok.
(3,540 puan) tarafından
O zaman şöyle diyim gereksiz yere böyle davranıyorsun. Suan kapatıyorsun peki sonra ne yapacaksın? Dışarıda gezip dolaşacak, yeri gelecek parka gidecek. Cocugu zaten devamli bebek arabasında da tutamazsın. Uzgunum ama sizinki takıntı haline gelmiş ve bu yüzden de hemen nazar olacak endişesi icine girip ona bağlıyorsunuz.

Diğer konuya gelirsek o zaman gitmeyecek veya yalnız bırakmayacaksıniz. Eger konusunca anlamıyorsa baska da yapacak bir şeyin yok.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 494 göst.
6 Aralık 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mervişşş (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 648 göst.
5 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Fadimana (328 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 322 göst.
0 oy
3 cevap 168 göst.
3 Ekim 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Annesinin birtanesi (30 puan) tarafından soruldu
...