0 oy
401 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (7 puan) tarafından
Arkadaşlar 125 CC mama içiyor oğlum her gün. Keçi sütü vermek istiyorum sulandırarak. Ama miktarını bilmiyorum doktoruma kaç CC vereyim diye sordum cevap gelmiyor yoğunluktan ötürü. Veren anneler varsa tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 

8 Cevaplar

+4 oy
(8,985 puan) tarafından
Verilmez. 1 yaşından önce süt önerilmiyor. Hatta sonrasında da hiç süt önermeyen doktorlar var. Anne sütü yerine geçebilecek tek şey formül mamadır.
-Reklam-
+2 oy
(124 puan) tarafından
3.5 aylık bebeğe ****** sütü verilmez. Kim veriyor size bu akılları. Anne sütü yeterli değil ise formül mama vermelisiniz. Önceden bu kadar imkân ve bilgi araştırma olmadığı için bebeklere ****** sütü verilmiş.
+1 oy
(171 puan) tarafından
Süt vermek sağlıklı değil hiçbir faydası yok. Onun yerine sütü yoğurt yap ya da kefir yap. 
+1 oy
(2,510 puan) tarafından
1 yaş öncesi hyvan sütü verilmez, asla böyle bir hataya düşme. senin sütün yoksa mama vermelisin başka bir şey asla. hyvan sütünü 1 yaşının üstünde bile içmesine gerek yok
+1 oy
(3 puan) tarafından
Bebeğin uc ayliksa verme  benimde uc aylik bir bebeğim var  bende vermek istedim  araştırdım bebeklere inek veya keçi sütü vermemeliyiz ama yinede  s3nde araştır 
+1 oy
(230 puan) tarafından
Bebeğinize keci sutu vermek yerine keci sutlu mama ile devam edebilirsiniz hem bebeğe dokunma zarar verme ihtimali de olmaz. 
+1 oy
(2,204 puan) tarafından
sut demir eksikligi de yapiyo arkadaslar bunu yazmayi unutmus geri kalan tum yazdiklarina katiliyorum
0 oy
(56 puan) tarafından
Bire bir oranda su ile karıştırarak vermek gerekiyor ben emziriyorum çok şükür bir ara doymadigindan şüphelendim gece verdim ama içmedi mama vermek yerine verilebilir bence tabi bir alerji söz konusu değilse biz öncesinde alerhi testi yaptırmıştık olmadığı için rahatlıkla verdim ama deneyerek tabi oda az bir miktar ile 
(8,985 puan) tarafından
Sütün doyuracağını düşündüren nedir? Mama yerine süt vermek gelişim geriliğine neden olabilir, çünkü sütün içinde bebeğinizin gelişimi için gerekli olan şeyler yok.
(56 puan) tarafından
Peki zaten sadece keçi sütü verin demiyorum ben emziriyordum gece çok sık uyandığı için doymuyor mu düşüncesine kapılıp keçi sütü denedim gece 1 defa veririm diye düşündüm yoksa demiyorum ki sadece  keçi sütü verin peki size keçi sütünün gelişim geriliğine neden olacağını düşüdüren ne? Kendi kardeşimin çiftliğinde tamamen yayılarak beslenen keçinin sütü eminim içinde palm yağı aycicek yağ sitrik asit vb. İçerikteki mamalardan çok daha besleyici ve gelişim için faydalıdır.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 213 göst.
18 Nisan 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde AsynınAnnesi (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 282 göst.
3 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Şəmsin anası (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 291 göst.
5 Eylül 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde 250121u (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 190 göst.
...