0 oy
190 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1 puan) tarafından
Merhabalar Bizim parkimizda zemin kum çocuklar sürekli bu kumla oynuyorlar bizde nasibimizi alıyoruz tabi kumdan aynı zamanda parkta kedi besleme noktası da var haliyle kediler kuma pisliyor çocuklarda kumla oynarken karşılaşıyorlar bugün oğlumun elinden temizledim ne kadar kumu degistirtsekte sürekli bununla yüzyüze kalıyoruz çok endişelendim ellerini yıkadım ağzına götürüyordu degdirdi mi degdirmedi mi gormeedim saniyelik birşey oldu yetisemedim çok stres yaptım acaba birşey olur mu başına gelen var mı 
Bebek Ayı 19 aylik

3 Cevaplar

0 oy
(1,136 puan) tarafından
Endişelenmeyin öyle çok kötücül birşey olmaz. En en en muhtemel dışkıdan parazit geçebilir. Doktoru ile konuşursanız profilaktik olarak parazit için ilaç vermeyi tercih edebilir. 
(1 puan) tarafından
Teşekkürler yorumunuz için gözümü ayirmiyorum ama gene de kaşla göz arası kadar yanına gidip bırakana kadar halletti ellerini
(1,136 puan) tarafından
O kadaaar hızlılar ki her zaman yetişmemiz imkansız ötesi yani :)) olabiliyor böyle. Benimki de kedi aşığı olduğu için genelde tırnak yiyor :)) çok geçmiş olsun şimdiden :)
-Reklam-
0 oy
(50 puan) tarafından
Doktora sorup gereken aşı varsa yaptırılabilir 
0 oy
(9,118 puan) tarafından
Korkma canım biz bütün yaz denizde çocuk kumla oynuyor kedi kuş köpek hepsi oraya tuvalet yapıyor ister istemez.. Gormediğimiz bile olmuş olabilir.

Toksoplazma grip gibi bir durum yaratır. Ama iyileşir. Hamile kadınlar için tehlikeli özellikle ama diğer kişilerde atlatılır bir durum. Henüz çıkmaz ama 2 hafta sonra falan test yaptırıp bsktırabilirsiniz. Veya 2 hafta içinde grip benzeri bir hastalık geçirirse kusma ishal olursa o zaman doktordan talep edebildiniz bu testi.. Nihayetinde bu da bağışıklık kazanılabilir bir durum ama. Ben yıllarca kedi baktım altını temizledim hepsi de aşılı değildi çocukluğumdan bu yana hamilelikte testi yapılıyor zaten hiç efekte olmamışım toksoplazma yüzünden. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 774 göst.
0 oy
24 cevap 651 göst.
0 oy
8 cevap 413 göst.
13 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Emne10 (5 puan) tarafından soruldu
...