0 oy
236 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (12 puan) tarafından

6 ay 22 günlük bebeğim var mastit olduğum zamanlar emziremediğim için mama almıştım hem emziriyorum hem mama veriyorum iki kutu mama aldık bitirdik.Simdi diyodum ek gıdaya başladık mama vermesem olur mu ek gıda emzirme diye gitsek..Ama sütümünde çok olduğunu düşünmüyorum dün mama hiç vermedim sürekli emmek istiyor.Aptamil kullanıyorduk ama kokusu çok kötü sanki biberon kötü kokuyo bitirdikten sonra..Ne yapacağımi bilmiyorum sizden fikir istiyorum?? Bir de hangi mamayı önerirsiniz içerik olarak hangisi temiz 6 aydan sonra hangi mamayı kullanmak daha iyi ? Yoksa tamamen keseyi mi mamayı fikirlerinizi bekliyorum ?

3 Cevaplar

0 oy
(2,381 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
yaklaşık 10.aya kadar bebeğin asıl öğünü anne sütü ya da mamadır. eğer sütün yeterse vermene gerek yok ama yetmiyorsa tekrardan mama vermen gerekir. 

 ilk zamanlar tadım yaptiracaksın sonr yavaş yavaş yavaş öğün haline gelecek o 7 buçuk ayda falan oluyor. 
-Reklam-
0 oy
(389 puan) tarafından
Ben 6.aydan itibaren hem anne sütü hemde ek gıda diye düşünüyorum.. Bebeğim 4 buçuk aylık kaç defa grip oldu iyiki emziriyorum hastalanınca daha fazla emiyor çabuk atlatiyoruz.. O yüzden anne sütü ile devam etmeni öneririm.. Sütün bebeğin emdikce çoğalacaktır.. 
0 oy
(715 puan) tarafından
Cnm ek gıda dönemin şu an doyumluk değil tadımlık olur. Yani dolayısı ile ek gıda doyurmaz bebeğini. Sütün yetmediğine inanıyorsan haliyle çocuk doymıcak ve sürekli aç diye meme isteyecek. mamaya devam et benim fikrim. O kadar çok aglıyordu ki arkadasım mama dene istersen dedi. Denediğimde çocuğum acmış  ya dedim gerçekten bildiğin vicdan azabı çektim. Bende sonra mama anne sütü ve ek gıda olarak devam ettim. Yemesi baktım attık iyiye gidiyor öğün gibi oluyor gündüzü kestim manada. Memeyi de keseli 20 gün oldu. Şimdi sadece ek gıda gün içinde. Gecede yatmadan hala mama içer. 2 yaşına kadar da devam edicem. 18 aylık şu an
...