0 oy
371 göst.
6+ yaş çocuklar kategorisinde (68 puan) tarafından
tarafından kapalı

Merhaba anneler benim sorum 

6 yaşında bir kızım var 1 yaşındayken bironsit oldu ve ondan sonra sürekli hastalanmasın da bironsit tekrarı oluyor öksürük ateş kusma ve nefes darlığı oluyor alerji polikinligine de götürdüm hiç bir şeye alerjisi yok şuan anaokuluna gidiyor ne kadar dikkat etsemde sürekli hastalanıyor artık çok yoruldum beslenmesine çok dikkat ediyorum ama yemek yemeyi hiç sevmiyor zorluyorum yemesi için sürekli bir ilaç antibiyotik kullanıyoruz hastaneden soğuduk artık bu durumu yaşayıp çözüm bulan varmı yada başka bölüme yönlendirecek bir yer varmı :'(

notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

5 Cevaplar

+1 oy
(72 puan) tarafından
Benim gibi sizin çocuğunuz. Annem bana check up yaptırmış sürekli hastalanıyorum diye tüm degerlwrim normalmiş. Hem yemek yemezmisim hem de sürekli. Hastanirmisim. Bilmiyorum siz hatirlarmjsinjz sağlık karneleri vardı önceden ssk nin. Onlardan benim koleksiyonum var. 5-6 tane vardır herhafe. Annem hep senin üstüne çok dustugum için böyleydin derdi. Şimdi annemin yaşadıklarını duyunca kendi oğlumun üstüne pek dusmuyorum. Aman terledi hemen bı havlu koy sırtına ( çok terli değilse ) aman rüzgar almasın aman üşümesin 2 kat giyfirim aman böyle aman şöyle olsun diye hiç takilmam. Erzurum'da yaşıyorum bir de soğuk memleket alışması lazım. Ben ona sıcak yeri nerden bulayım dimi. O yüzden fazla üstüne düşmeyin. Tabi evlat ama çok evhamlı olursanız o da sürekli hastalanır. Mesela benim oğlum 7 aylık. O kafar kalabalığa girdik millet geldi öptü vs hiç hastalanmadi. Sadece iki kere hastalandı o da ateşi 37.5 oldu hemen müdahale ettim ve ertesi güne sapasağlam oldu. Aman hastalanmasin diye hiç düşmem üstüne. Çocuk bu hastalanır düşer yaralanır. Düşe kalka öğrenecek. Her zaman yaninfa ben olmayacağım. 
(68 puan) tarafından
Gerçekten doğru diyorsunuz sanirim gereğinden fazla üzerine düşünce böyle oluyor salmak lazım bir yerde
(72 puan) tarafından
Mesela kafasıni gözünü bir yere vurur eşim bana çok kızar niye bakmadin niye tutmadin diye. Ama elinde olmuyor bazı şeyler bir anda gelişiyor o zaman bile eşime diyorum ayaklansa yuruse diyeceksin ki niye tutmadin. Eşim çok pimpirikli ben hiç değilimdir. Olması gereken de bu bence.
(68 puan) tarafından
Benim eşimde maalesef öyle cocuk yüzünden çok kavga ediyoruz ne kadar dikkat etsek de bazı şeylerin allahtan geldiniz anlamiyor
Profil image (35 puan) tarafından
Bakin hanimefendi dogru soylemiş.ben rusyanin -40 olan kisminda surgutda buyudum daha sonra azetbaycana gittik yalniz bunyem alişti soguk iklime ben asla hasta olan birisi degilim sadece covid aşisi yaptirdigim donemde bagişikligim gitti 1yil surdu ama sonra duzeldi.bu yuzden cocuguma aşi yaptirmiyorum maşallah bagişikligi iyi o bizimle kovid oldu 2gune duzeldi.asla antibyotik kullanmadim hastalaninca bile bol bol emzirdim ve limon sogan sarimsak bal kuru var onu yaptim verdim saracoglunun tarifiydi galiba.antibyotik bagiwikligi bozan birwey artik hep antibyotik gerektirjyor.turkiyede cok fazla antibyotik kullanimi var ve bu yuzden cok bagiwiklik duwuk herkesin.meseka rusyada azerbaycanda amerikada asla bukadar antibyotik kullanilmiyor ve hastalanan kişi 2gune iyilewiyor.vucudun  enfeksiyonla bakteriyle bawa cikmasina izin verilmeli.eşim surekli hasfalanir ve surekli antibyotik kullanir vucud artik kendi savaşamiyor.
(68 puan) tarafından
Aynn Türkiye de hemen hemen her hastalıkta bir antibiyotik o bile artık çok kullanımda bulunmuyor eczanelerde
Profil image (35 puan) tarafından
3ulkede yaşadim bu 4 ve gercekten  burda grip icin antibyotik kullanan gordum cocugum hastalandi eşim kaynanam israr etdi antibyotik ver.ben dedim duzelir hemen.olurda tabi agir gecirirse verilir ama kucuk bir hastaligacantibyotik verirsem bu cocugun asla bagiwikligi olmaz onumde ornegini goruyorum.wukurde bir daha hastalanmadi
(68 puan) tarafından
Zaten bizi en çok zorlayan kayınvalide çevre bakmazlar ama akıl verirler
Profil image (35 puan) tarafından
Bir sure tabiki agir gecmiyorsa evde dogal antibyotik tarifleri yapin verin bagiwiklik yukseltici urunler kullanin organik bence  etkisi olur
-Reklam-
+1 oy
(3,787 puan) tarafından
Merhaba ,benim kardesim ayni durumdaydi. Bronsit tanisi kondu ve senelerce antibiyotik kullandi istahsiz zayif bi cocuktu. 

Ergenlikte duzeldi yani 11-12 yas gibi yemesi de duzeldi. 

Benim bebegim de coklu besin alerjisi var. Suan 30 aylik. Ben diyet yaptim,bebegim diyet yapti. Cogu besine alerjisi gecti. 2 aylikken anladik alerji oldugunu. Kan ve deri testi yapildi negatif cikti ama dana eti,sut,yumurta,kuruyemisler,tahin,domates ve cilege alerjisi vardi. Suan cogu oranda gecti. 

2 yasinda krese basladik. Bizim de hasta bi donemimiz gecti. Cocuk doktoruna bi kez cok oksurdugu icin goturdum onun disinda bi sorunu yoktu. Bize bronsit dedi ve antibiyotik verdi yolladi. Antibiyotigi verdim cocuk daha fazla oksurmeye basladi ve kustu. Bidaha vermedim. Benim cocugum alerjik bisey yiyince oksurur ve kusar bazden de egzama olur. Ben kivi vermistim ilk kez bi kac gun arayla. Kivi oksurtmus yani alerji kaynakli oksurukmus. Kivi yi birakinca 3-5 gune kesildi oksuruk. Ayni sekil cilek verince de oksuruk basladi ve kustu.

Yani kisacasi cocugunuzu bi sure alerji ihtimali yuksek besinlerden uzak tutmanizi oneririm. Ozellikle sut iciyosa vermeyin. Hatta icinde sut olan hic bisey vermemek lazim ama kreste pankek,krep vs cikiyo arada. Bizim ki onlari yedigi gunler dahi oksurur ama daha hafif olur. 

Bi sure sut,cilek,kivi,ananas,mango,yer fistigi ,findik gibi besinleri vermeyin. Bi hafta denyin degisiklik olacak mi. 

Uzmanlik alani alerji olan bi doktora goturun. İyi bi doktor bulun. 

Bizim doktorumuz baya iyidir ama bazi besinleri ben tespit ettim mesela kivi o kadar oksurtmez der ama yasayan bilen benim. Bizim diyet acma surecimiz sirayla oldugu icin tespit etmek kolay oldu. 

Sizde dedigiim gibi alaninda uzman bi doktorla birlikte ilerleyebilisiniz. 

Tabi bi de paketli gida abur ,cubur vermeyin. Portakal,mandalina gibi asitli meyve vermeyin. Bu kis kesin yemistir :) cocugunuzu takip edin.
(68 puan) tarafından
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için hepsini uygulamaya çalışacağım :)
(5 puan) tarafından
Minnak35 benim oğlum da alerjik de sizinki gibi 2 aylıkken fark ettik şu an 6 aylık ve hala devam ediyor biraz anlatabilir misiniz acaba ne zaman geçer nasıl diyeti açmam gerek falan
(3,787 puan) tarafından
2 aylikken kaka da kan seklinde belirti verdi. Sut urunleri,dana eti,yumurta,kuruyemisler,tahin,cilek,domates yasakli besinlerdi. Kuzu eti,balik,meyve -sebze serbestti.
5 aylikken ben yumurta denedim. Cok hafif egzama oldu. 1 hafta ara verdim tekrar denedim bu kez tepki vermedi. Bizim tum besinleri deneme surecimiz genelde boyle oldu. Hafif egzama oldu 1 hafta sonra tekrar deneyince tepki vermedi. 7 aylikken bebegime yumurta sarisi denedik. Hafif egzama oldu 1 hafta sonra verdim bisey olmadi. 7.5 aylikken corbarina ilikli kuzu kemigi suyu ve kuzu kiymasi katmaya basladim.
9 aylik olunca ben ev yogurduyla pogaca yaptim denedim. Daha sonra peynirli pocaga. Sonra tereyagli pilav . Sonra normal bi sekilde yogurt,peynir yemeye basladim. 9.5 aylik civari bebegime yogurttan lor yaptim 200 derece firinda 10 dk pisirip verdim. Sonra firinlanmamis lor verdim. Sonra yogurt verdim. 1 yasina kadar kahvaltida yumurta sarisi ve ev yapimi lor verdim. Baska peynir denemedim. 1 yas sonrasi bebege yumurta beyazi vermeye basladim. Labne verdim,biraz daha buyuyunce kasar falan verdim. 1 yas sonrasi ben tahin denedim baya tepki verdi egzama ve ishal oldu ishali 1 hafta surdu. Tahine 6 ay ara verdim. Yer fistifi ezmesi denedim ayni sekil onaada tepki verdi. Hala vermedim bebegime.
Suan 30 aylik cogu besini yer, kivi,cilek,findik,yer fistigi,sut vermediklerim ve tabi ki paketli urunler
(5 puan) tarafından
Anladım çok teşekkür ederim
+1 oy
(3,572 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Eger krese daha bu sene gidiyorsa ilk sene hastalanmasi cok normal, sonraki sene bu kadar hasta olmaz. Birde antibiyotik ne yazik ki bir tarafi iyi yapicam derken diğer tarafi kotu yapıyor. Benim bebegimde bu dis doneminden dolayi 2 ayda bir hasta olurdu. 2 ayda bir hem serumdan antibiyotik hemde normal antibiyotik verildi. Ama baktim boyle olmuyor. Doktorlarda devamli antibiyotik veriyor. Agustostan beri doktora gitmiyorum. Bekliyorum canim acikcasi atesi kac gun sürüyor. Cok mu ağır yoksa keyfi yerinde mi diye...Ona gore adim atıyorum. Şükür atesi de 2.5 günden fazla sürmüyor. Sonrasinda hemen topluyor. Bir tek sonki hastalığı oksuruk bakımından kotu oldu. Ama onda da 2 3 haftaya topladı. Benim bebegimde biraz alerjik bir çocuk... bronsit ve krup gecmisi de var. Ama neyseki bu sekilde atlatiyoruz. Belli bir yaştan sonra eger cocukta cok halsizlik vs yoksa hemen doktora koşmak mantikli değil. Ya da bakacak doktor antibiyotik e hemen başlamamak lazim. Yoksa antibiyotik olunca daha kotu oluyor. Sürekli hasta oluyor diger turlu cocuklar..
(3,572 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bu arada doktorlar her hastalikta antibiyotik veriyor ama eger bakteriyel değilse o antibiyotik pek ise yaramaz. Viral hastaliklarda antibiyotik e gerek yok. Ben hastalik zamanlari burnunu acik tutmaya çalışıyorum. Bol su ve sivi almasını sağlıyorum. Normal zamanda da hastalik zamanlari da tavuk suyu çorbasını ve paca çorbasını eksik etmiyorum. Bal koyup, sogan suyu hazırlıyorum. Dut kaynatıp suyunu içiyorum. Her gun meyvesini de eksik etmem. Portakal, yaban mersini vs. Her gun d vitamini ve karamurverli karışım veririm. Omegasini da eksik etmem. Zeytinyagina sarimsak, kekik bilyesi, adacayi yaprağı, zeytinyapragi, karanfil koyup zeytinyagi kismindan hastalik zamanlari 2 3 saatte bir çay kaşığı sonra azaltarak veririm. Bal, andiz pekmezini eksik etmem. Sadece son hastalikta oksuruk gecmeyince geniz akıntısı dursun diye alerji ilaci ve bronslari acilsin diye yine baska bir ilaç verdim. Oyle kesildi. Buzdolabinda da serum fizyolojik var. Nebulizator ile burnuna tutuyorum. Bizim havale gecmisi oldugu icin ates dusurucuyu eksik etmem sadece bekleyebildigim kadar beklerim ama yoksa veririm. Son 3 hastalıkları bu sekilde atlattım.

Ama ağır bir hastalığı varsa halsizlik, iştahsızlık, 3 günden fazla süren ates o zaman doktora gitmek lazım.
(68 puan) tarafından
Teşekkür ederim çok doğru diyorsun :)
+1 oy
(393 puan) tarafından
Doğduğum gün bahanem denen karı banyo yaptırmış beni ve buz gibi havada 1 Ocak düşünün 30 sene öncesini arabaya koyup köye gelmişiz annemde işte bilmiyor ilk bebek kimsesiz sesini çıkaramamiş ben hasta olmuşum bronşit faranjit Allah ne verdiyse götürmedikleri Dr kalmamış sürekli ağlamışım kendimi bildim bileli antibiyotik kullanıyorum 30 yaşındayım kışın soğuk su yani musluktan bile içemem boğazım iner penisilin iğne olmadan düzelemem çok hassas bir vücudum var kendimi dikkatte etsem.ayniyim bence bu yapı siz ne yaparsanız yapın olacağına varır babam hep derki sen buyuduysen herkes büyür benim bebeğim uyumuyo huysuz her gören ettiğini çekiyorsun sen bin katıydın derler ama eklerler hastaydın diye velhasıl kelam anne.olarak üzülüyorsun biliyorum ama evladının belli ki bedeni hassas hep devam edecek kendimden biliyorum Rabbim şifa versin sağlıkla büyütelim evlatlarımızı 
(68 puan) tarafından
Teşekkür ederim cnm cümlemizin Allah hepimize şifa versin yorumlarınızla biraz daha anlıyorum :)
+1 oy
(9,131 puan) tarafından
Öncekile bronşit bir hastalık değildir tek başına. Grip, nezle, alerji gibi durumlarda çocuğun balgamı akciğere inememesi için bronşların daralması durumu dur. Eğer çocuğunun virüs hastalığı veya alerji yüzünden bronşit oluyor ve her seferinde antibiyotik kullanıyorsa bağışıklığı da yok olur. Çünkü hastalığa karşı savaşan faydalı bakteriler o de öldürür antibiyotik ve virüsler ve virüse bağlı bronşit gibi durumlar için hiçbir faydası yoktur. 

Bağışıklığın için muhakkak d vitamini testi yaptırın. Ve düşükse mutlaka takviye kullanın. 

Hasta olduğunu anlar anlamaz izotonik ve şırınga ile burnunu temizleyin. 

Sıcak banyo yaptırın. 

Ballı limon yedirin. 

Hava verin ama ilaçlı değil. Sadece izotonik ile nefes fizyoterapisi yaptırın. 

Asla öksürük ilacı kullanmayın. Ateşine müsade edin. Hemen ateş düşürmeyin. Şahsen 39 a kadar düşürmem. Virüslerin yok olması için ateş gerekli. 

Ateş, bronşların daralması, öksürük bunların hepsi virüsü atmak için savunma mekanizmasıdır. 

Ventolin gibi ilaçlar bronşları genişletir ve balgam akciğere iner. 

Ventolin, hemen ateş düşürmek, antibiyotik, kortizonlu ilaçlar, gereksiz alerji ilaçları geçici iyilik verir. Sonra çocuk en kısa zamanda tekrar hasta olur ve bu bir kısır döngü olur. 

Anaokulu en çok hasta olunan yerdir. Aslında çocuğun sadece el, fizik, eğitim geliştirme yeri değil aynı zamanda ilkokul için bağışıklık güçlendirme yeridir. Doğru adımlar ile ilk okulda ya çocuğunuz sık hasta olmaz yada olduysa bile 1 2 güne iyileşmeye başlar. 

Dr Osman gönülal burun temizliği videosunu izleyin. Bebeklerde balgam nasıl çıkar videosu var, öksürük fırsat mı? Bu vidoları izleyin faydalı olur. 

Burnu bu şekilde temizlemek hem balgamı yumuşatır hemde sinüsleri ve boğazda olan virüslü sümük vs temizler söker. İlk 3 gün ağır geçer sonra öksürük ile atmaya başlar. Özellikle sümük katılamaya başlayınca burun temizleme devam etmeli. 12 yaşında oğluma bile bu şekilde müdahale ediyorum. 

Defalarca bronşit olmasına rağmen tek ilaç kullanmadım çocuklarıma. Bronşit olduğu zaman burun temizleme, buhar, bal limon uygularım sadece. Defalarca reçete yırtıp attım ilk çocukta.. Artık bunlar için doktora bile gitmem. 
(68 puan) tarafından
Teşekkür ederim tavsiyelerini uygululayacagim :)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 472 göst.
0 oy
2 cevap 180 göst.
17 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde İkipaşaannesi (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 282 göst.
0 oy
7 cevap 355 göst.
...