0 oy
147 göst.
Profil image 12-24 ay arası bebekler kategorisinde (184 puan) tarafından
Kızımda alerjik astım var. bu aralar nefes alması zorlaştığı için buhar veriyorum doktor önerisiyle. 

ventolin ve corteir ı dönüşümlü olarak doktorun dediği saatlerde kullanıyoruz. Maskeden korktuğu için asla maskeye alıştıramadık. Maske takmayıncada yüzünün her yerine temas ediyor ilaçlar. kortizonlu olduğu için korkuyorum. göze zararı var mı? 
Bebek Ayı 17

2 Cevaplar

0 oy
(2,183 puan) tarafından
Maske kullanilmasi gerektigini doktor mu dedi. Bizde kullandik ben maske vs kullanmadim. Ztn maskeyle cocuk nasil soluyacak ki anlayamadim pek.
(409 puan) tarafından
Maskeden kastı yüze geçirilen o plastik kısım sanırım
Profil image (184 puan) tarafından
evet buhar makinasının ucuna takılan o plastik maske gibi olan kısım bahaettiğim.
(409 puan) tarafından
Maskeyle korkuyorlar bende bazen maskesiz veriyorum hastane yatarken doktor öyle verebilirsin taktırmıyorsa demişti
Profil image (184 puan) tarafından
normal serum fizyolojiklerde kasmıyorum. ilaç içeriğinde kortizon olunca panikledim. doktorum cevap bile vermedi sorduğumda. teşekkür ederim içimi rahatlattınız
(2,183 puan) tarafından
Anladim benim cihazimda direk burna dogru puskurtme aparati seklinde var. Bebegime oyle kullandim. Hava agiz ve burna denk geliyosa yeterli. Solumasi onemli. Boyle verirken bile goze geldigi oluyo. Bi zarar olacagini sanmiyorum. Hastanede de oyle vermislerdi.
Profil image (184 puan) tarafından
bizim aldığımız cihazda öyle bir aparat çıkmadı. onu temin edip deneyeyim. bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. diğer türlü her yere dağılıyor çünkü.
-Reklam-
0 oy
(177 puan) tarafından
Maalesef canım göze zararı var. Koruman lazım gözlerini o ilaçlardan.
(156 puan) tarafından
Ya ne alaka nerden duydunuz gördünüz de böyle net konuşuyorsunuz. Yenidoğan döneminde 10kuvez de kaldı bebeğim o kadar küçük bebeklerin maske zaten yüzünü kaplıyor her yerlerine değiyor o kadar doktor hemşire hiç böyle bişey demedi siz neye göre konuşuyorsunuz hiç anlamıyorum. Yüzünü yıka verdikten sonra için rahat etmiyorsa bişey olmaz inşallah
Profil image (184 puan) tarafından
yaklaşık 5-6 ay öncesi bronşitten hastanede yattık. o dönem 2saat aralıklarla bir ilaç (ventolin) , 3 saat aralıklarla diğer ilacı(corteir) vermemi söyledi doktor. maskeli kullanamadığımız için o kısım olmadan kullandık ve 10 günün sonunda kulak altı boyun kısımda, alın kısmında kıllanmanın arttığını farkettik. şimdi tekrar kullanmaya başlayınca sonrasında suyla yıkasamda tedirgin oldum ister istemez.
(156 puan) tarafından
Hiç duymadım görmedim böyle bişey ondan olduğuna eminseniz doktora danışın daha iyi
Profil image (184 puan) tarafından
4 farklı doktora sordum. 2 si sorun değil dedi 2 si maskesiz asla dedi. bende tereddütte kaldım. beşki kendince buhar vermede bir yöntem üretmiş olan vardır diye danışmak istedim.
(177 puan) tarafından
Nebilüzatorun kullanma kılavuzunda okudum ve doktora sordum. O yüzden net konuştum.
Hanfendinin kullandığı ilaçlar kortizonlu zaten bizim bile çok mecbur kalmadıkça kullanmamız gerekli kortizon. İlla ki uzun süre kullanımda zarar verir gözlerine. 10 günde birşey olmamış olabilir bebeğinize hem süre kısa ve ayrıca yoğun bakım çok ayrı bir mevzu. Orda bazen öncelik farklı durumlar oluyor ve bir sıkıntıda da hemen müdahale ediyorlar. Ama evde ve uzun süreli kullanımda gözlerine o ilaçların sürekli gitmemesi gerekiyor.
(177 puan) tarafından
Ama direk o maske dışında da aparatları oluyor nebilüzatorlerin. Onlardan alipda deneyebilirsin. Birde nebilüzatorlerin oyuncak gibi olanları var çocuklar için renkli hayvanlı falan. Fiyatı ne kadar bilmiyorum ama durumun varsa onlardan da deneyebilirsin
Profil image (184 puan) tarafından
farklı adaptörleri olduğunu bilmiyordum. dediklerinize bakayım. çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için.
(177 puan) tarafından
Rica ederim canım Allah acil şifalar versin miniğine
Profil image (184 puan) tarafından
ahh inşallah çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 224 göst.
0 oy
4 cevap 403 göst.
19 Ekim 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Anonimhesap (169 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 338 göst.
0 oy
2 cevap 136 göst.
26 Eylül 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde 1310. (81 puan) tarafından soruldu
...