0 oy
375 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (46 puan) tarafından
tarafından kapalı
Ankara da yaşıyorum kalorifer yanmıyor ev orta serinlikte ince giyindirip üstüne kalın yorgan değil yazlık olanı kullanmama rağmen uyuyup uyandığında baş cevresiyle sırtı ter icinde uyanıyor sebebi ne olabilir annem üşütmüssün diyor üşütmüşsem bile nasil gecer ve burda birisi tek yazmişti elyafta yatırıyorsan ondan terliyor olabilir değiştirdim ona rağmen gene ayni 
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

12 Cevaplar

0 oy
(14 puan) tarafından
Oğlun mu var kuzum
(46 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yo 9.5 aylık kızım var
(14 puan) tarafından
Oğlanlar daha çok terler derler de ondan sormuştum benim kızım da çok terliyor beş aylık ama çok ortmuyorum bilmiyorum bı doktora görünmesi iyi olacaktır
-Reklam-
0 oy
(163 puan) tarafından
Evde derece var mı oda kaç derece biliyor musunuz 
(46 puan) tarafından
Terece yokta tahmini 20-21 arasi var sıcaklık
0 oy
(26 puan) tarafından
Bnde aynı derten muzduribim kızım var  gece yatınca sabha kdr 2 3 defa kiyft degstryirum doktor bir problem yok dedi 
(46 puan) tarafından
Dr götürdunuz mu
0 oy
(244 puan) tarafından
Belki terleyen bir bebektir 
(46 puan) tarafından
Kış boyu bu sonu yaşamadık yenı nisandan beri böyleyiz
0 oy
(362 puan) tarafından
Usutmekle alakası yok bazı bebekler çok terler kilolu olabilir bide evinizin ya da yattığı odanın derecesi önemli , ayrıca tahlillerini felan yaptırdınız mi hiç ? Tiroit vs yanlış anlamayın korkutmak için söylemiyorum tiroit fazla çalışıyorsa çocukta aşırı terleme olur ama her terleyen bebek tiroit hastası değil tabiki dediğim gibi evin derecesi de önemli 
(46 puan) tarafından
Evin derecesi tahmini 20-21 arasi fazla olduğunu sanmiyorum. Kış boyu bu sorunu yaşamadık son bir aydır böyle ve cok kafaya takar oldum bu konu icin dr gitmek gerekir mi doğrusu bilmiyorum.
(362 puan) tarafından
Dediğim gibi bir değerlerine baktirmanizi tavsiye ederim bide son 1 aydır var dediniz
0 oy
(551 puan) tarafından
Bizimmde kalorifer yanmıyor evin derecesi 25,26 derece falan oluyor. Ben tişört yorganla yatıyorum ama sıcak oluyor diye yorganı bazen çok örtmüyorum bile. Bebeğim ise ince tulumla ince penye tulumla yatıroyorum. İlk başta ince bir örtü örtüyorum pike gibi. Uyuduktan 2 saat falan sonra yani gecenin ielrleyen saatlerinde ince polar battaniye örtüyorum ama ince olsa da sıcak tutan bir battaniye. Benim bebeğim de çok terliyordu çözümü bu şekilde buldum. Tetlemesi iyi bir şey değil çünkü öyle hasta olur. Tulumun içine de kısa kollu zıbın giydiriyoruz sadece. Gece kontrol etmelisiniz terlemiş mi, terlemdiyse sırtına göğsüne elinizle dokunun sıcaksa üşümemiştir de. Önemli olan sırt göğüs.
(46 puan) tarafından
Gece terlemiyor gündüz cok terliyor gecede sürekli üstü acık uyur urtuyorum hemen acıyor sürekli örtme acma cabasına giriyoruz en sonunda o kazaniyor uyku basıyor uyuyorum.
0 oy
(505 puan) tarafından
Benim 2 çocuğum var ikiside yaz kış kafaları terler ince giydirsem de örtsemde değişmiyor 
(505 puan) tarafından
Genelde D bir eksikliğinde olur diyorlar bana öyle demişti kontrol de
(46 puan) tarafından
Demir mi eksikliği mi
(505 puan) tarafından
D vitamini canım demir değil
0 oy
(3,585 puan) tarafından
Bunun bir cok sebebi var. Yapısal olabilir. Baba mesela cok terleyen biri ise cocukta buna yatkın olabiliyor. Hava nemli ise o yuzden de terliyor olabilir. Reflu, geniz eti büyüklüğü, alerji bunlarda terlemeye sebep verebiliyor. Benim bebegimde terlemezdi. Gecen bahardan beri cok terler. Ama alerjik bir çocuk ayni zamanda...kbb ye gösterdim. Sadece bademcikleri biraz büyük o kadar...Bir doktora gidip, doktor degerlendirebilir veya ona gore yönlendirir. Sizinde bu kadar aklınıza takılmaz. Zaten bu kadar post açmak yerine şimdiye bir doktora gitseydiniz bu kadar da dert etmezdiniz. :))
(46 puan) tarafından
Bu konu icin dr gidip gidilemiyeceğini doğrusu pek bilmiyordum son bir ayda yaşayınca belki basit bi ihmalden kaynaklanıyor düşüncesiyle buraya danişmak daha mantıklı geldi.
(95 puan) tarafından
Benm oğlum da babası gibi çok terliyor kızım da hareket halinde sürekli biraz ondan ama oğlum biraz tombiş hem genetik diye düşünüyorum mecbur bazen saç kurutma makinesi ile üstünü kurutuyorum bazende degidtiriyorum
(3,585 puan) tarafından
Benim bebeğim gecen sene cok terlemeye başlayınca doktora gidince sordum canim yani bir cok sebebi var. Vitamin eksikliginden bile olabilir. Bir konusun doktor ile içiniz daha rahat eder.
(95 puan) tarafından
Yok bizde şükür bı sorun
(3,585 puan) tarafından
Size yazmadım. Siz benim yazdığımın altına yazdiginiz icin sizin yorumun ustune yazmis gibi oldu.
(95 puan) tarafından
Himm anladimm
0 oy
(434 puan) tarafından
2,5 Togg değerinde.tulum giydir canım.. Oda sıcaklığı 20 derece olsun.. Yazın Togg değeri daha düşük olan tulum al.. Üzerini gece Açıyorsa üşütüyir olabilir.. Tulum her anlamda daha güvenli. 
0 oy
(159 puan) tarafından
Kız ve erkek fsrk etmiyor bazıları genetik oluyor birde ter bezleri calışıyor bizlere benim oğlum da cok terliyor altına havku serdim müslin örtüyle bile terliyor sobaları yakmıyoruz  sogukdan hasta olmazda terlemekden hasta olur bu benim düşüncem ve bilgim herkesin düşüncesi farklı  tabi doktora götürmekde fayda var tiroitlerine bakarlar bazen tiroitlerle alakalı terlemelerde olabiliyor devamlı gittiniz doktor bebeginizi daha iyi tanır .
0 oy
(51 puan) tarafından
Canım bnm bebeğim de öyle oluyo bazen çok sıcak olunca, bnm ev serin oluyor genelde o yüzden yatağına pazen battaniyesini seriyorum ev ısındıysa normal nevresime yatırıyorum o şekilde idare ediyorum ben yoksa ensesi saçı hep ıslak uyanıyor 
0 oy
(2,398 puan) tarafından
Evin sıcaklığını ve nemini gösteren bi cihaz kullanın. Sıcaklık aynı olsa bile banyo yapıldığında yemek yapıldığında nem artıyor evde ve daha sıcak hissediyor insan. 

Genetik olabilir. 

D vitamini eksikliği olabilir.

Saçı çoksa ondan olabilir. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 200 göst.
13 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yldz Karataş (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 328 göst.
31 Ekim 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Zakkumcicegi (252 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 281 göst.
5 Mart 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde diloş.26 (82 puan) tarafından soruldu
...