0 oy
152 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (9,168 puan) tarafından

Merhaba hanımlar 

Oğlum 3 yaşına girecek 2 gündür sert şeyler yerken özellikle acıyor diyor. Bakıyorum dişinde en ufak bir leke yok sadece diş eti kızarık. Çocuk diş doktoru olan bir yeri aradım orası da 3 yaş için ayrı çocuk diş doktoru olduğunu ve sadece üniversite hastanelerinde olduğunu söyledi ama oraların randevu durumunu biliyorsunuz. Yarın yine götürüp bir muayene etmelerini rica edicem. 

Benim sormak istediğim çocuğun dişinde en ufak bir renk değişikliği yok. Köpek dişi ile azı diş arasında ki ette kızarıklık var sadece. Böyle dişinde hiç renk belirtisi olmadan çürümüş olma ihtimali var mı.? Her yerine de baktım sarı renk dönüşü bile yok küçük bir leke bile yok.. Sürekli de bir ağrı değil. Birşey yerken oluyor sadece. 

1 cevap

0 oy
(381 puan) tarafından
Patlamış mısır gibi bişey yedi mi canım, dişle et arasına sıkışmış bir gida olabilir, ben de olmuştum açısından ağzıma tek lokma koyamıyordum., dişçiye gitmeden kürdanla etini çektim ve diş etmin içine gizlenmişti sonra rahatladım, diş ile diş eti arasını kontrol edin, bir de dişin boyu üzüyor olabilir yeni çıkan bir disse
(9,168 puan) tarafından
Bugün daha iyi şişliği indi. Aslında tam diş fırçalamak gereken zamanı ama macunu yutuyor diye fırçalamıyorduk. 2 gündür fırçalıyorum. Yanağındaki ki şişlik indi. Mesela nohut yemeği yedi, elma yedi sorun etmedi hiç. Geçiyor sanırım. Patlamış mısır yemedi ama anlattığınız gibi bir durum çok önce benim de başıma geldi. Bende ya öyle birşey yada zedeledi dedim, kalem falan ağzına sokuyor bazen kemiriyor .. Azalmaya başladığı için 1 2 gün bekleyeceğim şimdilik. Yani 3 yaşında o dişleri 6 9 ay arası çıkarmıştı . Halen uzar mı bilemedim.. Neyse babası çok meraklıydı çikolata vermeye. Bu sayede artık vermeme kararı aldı.. Bir musibet bin nasihata değer demişler.
(381 puan) tarafından
Bebekler için kullanılan diş macunu var canım, fırça boş da olsa macunsuz da alışması için iyi
(9,168 puan) tarafından
Evet bebekler için macun ama içim elvermedi yuttugu için ama mecbur başladık artık
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 200 göst.
7 Ocak 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Mrl6327 (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 257 göst.
2 Şubat 2024 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Bir küçük gün ışığı (126 puan) tarafından soruldu
...