0 oy
230 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (242 puan) tarafından
Kizlar 5aylik bebegim burnu akiyo gece atesi vardi simdi de aglayinca sesi kisik gibi.iburamim zero verilir mi acaba 

6 Cevaplar

0 oy
(2,518 puan) tarafından
bebeğim 9 aylık, 8200 doktor 4 ml vermemi söyledi. ben de vermek istemedim ama baya baya öksürüyor, burnu akıyor verdim rahatladı  
(192 puan) tarafından
Bizede yazdı ama ateşi olursa kullan demişti ,balgamı var aşırı kullanayım bari bende
(2,518 puan) tarafından
balgamı rahat atıyor ilaçla, ilaç baktı geldiğinde daha çok öksürüyor, ilacı veriyorum yarım saatte baya balgam atıyor
-Reklam-
0 oy
(3,585 puan) tarafından
Soğuk algınlığı ilaçları havaleye sebep veriyor ve baska sorunlara yol açıyor. O yuzden pek vermenizi tavsiye etmem. Doktora gidin, kendi kafanıza göre ilac vermeyin. 
0 oy
(1,428 puan) tarafından
Zaditen damla verin bence zararı yok.. ben iburamin vermiştim 9 aylıktı alerji yaptı 2 yaş altına verilmiyormus galiba 
(8,987 puan) tarafından
Durduk yere alerji ilacı önerdiğinizin farkında mısınız?
(1,428 puan) tarafından
Burun akıntısı hapşırık halsizliğe çok iyi geliyor durduk yere antibiyotik veya iburamin içirmekten iyidir.
(8,987 puan) tarafından
Durduk yere hiçbir ilaç verilmez ama siz de buradan kafanıza göre ilaç öneremezsiniz. Herkes alerji ilaçlarını kullanamaz, tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Mesela benim oğlumda nöbet tetikleyebiliyor. Ben sizi dinleyip zararı yok dediniz diye bu ilacı versem ve oğlum nöbet geçirse bunun vebalini alabilecek misiniz?
(1,428 puan) tarafından
Alerjik reaksiyonlarda verilen bir ilaç içlerinde en masumu hanımefendi. Sağlık personeliyim 12 senedir hastalara da yapıyoruz herhangi bir zararını görmedik alerjik reaksiyon gösteren de enderdir . Siz kullanmayabilirsiniz.
(8,987 puan) tarafından
Ben alerjik reaksiyondan bahsetmiyorum. Mesela epilepsisi olan ya da nöbet geçirmiş biri kullanamaz. Ender de olsa böyle bir durum gelişse bunun sorumlusu siz olursunuz. Özellikle sağlık personelinin bu konuda daha dikkatli olması gerekirken tıbbi geçmişini bilmediğiniz bir bebeğe bence zararı yok diye reçeteli ilaç önermeniz kabul edilemez. Bebek grip olmuşsa niye alerji ilacı kullansın ayrıca? Sağlık bu kadar basit değil. Siz kullanmayın deyip geçemezsiniz. Neyse biz bu konuda kesinlikle anlaşamayız. En azından direkt sizi dinlemek yerine annenin aklında bir şüphe oluşturabilmiş olmayı diliyorum.
(1,428 puan) tarafından
Ben kafama göre kullanmıyorum.doktor önerisi ile aldım . Ayrıca çocuğum epilepsi hastası dediğiniz gibi bir nöbet vs oluşmuyor. Siz bildiğiniz ilaçları kullanmaya devam edin.
0 oy
(557 puan) tarafından
Bir çay kaşığı verebilirsin canım kendinde tavuk suyuna çorbalar iç bebeğinede geçsin ayrıca bebişe az ıhlamur ver ben öyle yapıyorum geçmiş olsun 
0 oy
(8,987 puan) tarafından
Verilmez. Herkes kafasına göre ilaç öneriyor, böyle bir mantık yok. 6 aydan önce parasetamol verebilirsiniz sadece. Bu da Calpol, Parol gibi şuruplardır. İbuprofen etken maddeli Dolven gibi şuruplar 6 aydan önce verilmez. Bunun dışında grip için kullanılan şuruplar tavsiye edilmiyor. Daha düşük ateşte havaleye sebep olma ihtimalleri var. O yüzden doktor kontrolünde çok mecburi durumlarda birkaç gün kullanılabiliyor ki birçok doktor böyle bir mecburiyet duymuyor. Bebeğinizin ateşi 38i geçiyorsa kilosunun yarısı kadar ml Calpol verebilirsiniz. Ateşi yoksa sadece burun akıntısı varsa sık sık burnunu temizleyin ve bol bol emzirin. Soğuk algınlığında hemen ilaca sarılmak çok da doğru değil. 
0 oy
(86 puan) tarafından
Çok küçük carpol dışında birşey verilmez doktor gerekli görürse antibiyotik başlar bu kadar 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 275 göst.
0 oy
1 cevap 205 göst.
0 oy
1 cevap 182 göst.
12 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Serap123 (585 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 188 göst.
...