0 oy
665 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (29 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar, 

Oğlum 4 aylık doktor kontrolde bu ay az kilo aldığını (300 gr) ama persentil tablosuna göre ayı ile uyumlu olduğunu söyledi . Gelecek ay böyle alırsa 5.aydan ek.gidaya başlarız dedi. Bugün asi için sağlık ocağına gittik ebe ek gıdaya 6.aydan önce başlamayın ek olarak mama verin dedi. Kafam karıştı sürekli ebe ve doktor farklı konuşuyor.Basina böyle bir şey gelen var mı? Ne yapmalı kararsız kaldım. 

6 Cevaplar

+2 oy
(191 puan) tarafından
Ek gıda ile kilo almaz ki bebekler adı üstünde ek gıda ya anne sütüne ek yada formül mamalara ektir. Bebeğin kilo alması azalmışsa emiyorsa ya daha sık emzirilir yada formül mama verilir
-Reklam-
0 oy
(233 puan) tarafından
Aynı şeyi yaşıyoruz ayın altısımda 4 aylık oldu 400 gram almış Dr bu ay 15 gün sonra yoğurt vermeye başla dedi hemşire daha verme kilosu iyi dedi bende bilemedim sütğmde az:(
(29 puan) tarafından
Sütüm doğumdan bu yana hep aynı şekilde ilk 3 ay kilo alımında hicbir sıkıntı yoktu bu ay böyle olmuş doktor ve ebe farklı konuşuyor bu da insanın kafasını karistiyor. Mühim olan tek şey bebeklerimizin sağlığı keşke ortak bir önerileri olsa da uygulayabilsek böyle insan muallakta kalıyor.
0 oy
(49 puan) tarafından
Bende kontrol le gittigim de doktor az kilo alms mama ya başla dedi sağlık ocağı na kontrol le gittm anlattım olayı hayır kesinlikle başlama gayet iyi kilosu dedi eğer doğduğu nu hissediyorsan verme mama larin içeriğini bilemiyoruz anne sutuyle beslensin ins bebisler
(29 puan) tarafından
Çok şükür bir huzursuzluğu yok doymasa ağlar diye düşünüyorum.  Sık sık emzirmeye çalışıyorum ama bebeğim çok kusuyor acaba bu yüzden kilo alımı az olabilir mi dedim ikisi de kusmanin etkilemeyecegini söyledi.
(49 puan) tarafından
Bnm kızım da kusuyor yani aç olsa ağlar bnce bebisinin kendi doktoru ol ne yapman gerekiyor sa  onu yap saglikla büyüt ins
0 oy
(49 puan) tarafından

Takip edebilirsin

image


0 oy
(295 puan) tarafından
Doktor doğru söylüyor bence zaten 6.ayda ek gıdaya geçeceksin 5.aydan geçmişsin farketmez tadım yaparak basladigin için 1 ayda tam oturur 6.ayda geçmiş olursun. Ayrıca 1 ay için o için de ne olduğu belli olmayan mamalar yerine evde yaptigin yoğurtu vermek daha mantıklı.
(28 puan) tarafından
O için de ne olduğunu belli olmayan mamalar dediğiniz şeyi kendi sütü olmayan anneler bebeklerini beslemek için vermek zorunda kalıyor. Kelimelerinizi doğru seçin ve öyle konuşun.. bebeklerini sadece mamayla besleyen anneleri bu şekilde rencide edip uzemezsiniz..  ayrıca o yoğurt ve ek gıda dediğiniz şey bebegin erken başlaması halinde bağırsak sistemini ve bobreklerini yorar bebekler 6. Ay da ek gıda alımına hazırdır çünkü mama ve anne sutu 6. Ay dan sonra bebek icin yeterli vitamini sağlayamaz ve bebegin vücut gelişimi bu dönem de daha iyi ve hazir olur. Kilo alimi az olan bebekler de 6. Ay dan önce ek gıdaya başlanabilir evet ama bu da bebegin daha fazla zayıf kalmaması ve  sağlığını kaybetmemesi için olan nadir durumlardandır.  Iyi günler..
(29 puan) tarafından
Ek gıda konusunda bugüne kadar hep dediklerinizi duydum. Ebede ısrarla hala 6.aydan önce kesinlikle başlamamalı belki bugün cikmaz ama genç yaşta mide problemleri olan bir yetişkin olur dedi. Mama konusuna gelince sütü olmayan anneler ya da memeyi reddeden bebekler icin bir nimet.Hele ki bir anne olarak en önemli şeyin bebeğinizin sağlığı olduğunu düşünüyorsanız. Benim için sorun aynı durumda iki farklı çözüm önerisi olması. Uygulamaya hangisini geçireceğimizi bilememek. Yanlış bir söz sarf etmek istemem.
(28 puan) tarafından
Canım benim benim bebeğim de premature doğru eve geldiğimiz de 1700 kg di ben sadece 2 ay emzirebildim o da zorla sonra mamaya başladım mecburen 2 aylik bebece de yoğurt bile daha sağlıklı diyerek mamaya düşman olmadım lafım sana değil zaten yanlış anlama benim bebeğim şu an 8 aylik ve 7 kilo ama sağlığı ve gelişimi yerinde çok şükür yürümeye bile çaba gösteriyoruz hemde öyle böyle değil yani. Ben mamayla beslemem rağmen benim doktorum 5.5 aylıkken başlayalım ek gıdaya dedi 5 ay küçük olur dedi. O yüzden sizde o civarlarda doktorunuzun tavsiyesi üzerine başlayabilirsiniz ama bebeginiz kilo alimi az ise eger ek gıda ya başlamak ta bebeginize kilo aldırmaz zaten. Çocuğa bi somon ekmek yedirmiyecez sonuçta anca tadımlık olarak başlayacak belki 1 yaşından sonra tam olarak doyumluk yiyecek. Kilo alimi yavas devam ederse ebeniz dedigi gibi en azindan 5.5 aydan itibaren tadimlik ek gıda  ve mamayla destek olabilirsiniz. Başka türlü ek gida kilo alımına çok fazla etki etmez malesef.
(295 puan) tarafından
Eskiden sütü gelmeyen kadın varmıydı acaba yada varsa ne yapıyorlardı. Evet mama mecbur verenler var ki keşke sütleri olsada vermeseler madem mama tercih edilecek içeriği temiz olan araştırılmalı en az zararlı olan kullanılmalı bence demek istediğim bu. Mesela şu cici bebe bisküvi kullananları hiç anlamam ben evde kendin yap daha sağlıklı. Herkes bebeğini düşünür haklisin ama mama vereyim sağlıklı olsun demek dusunmek degil bence sagliklisini vereyim demek düşünmek en az zaraelibseyi vereyim demek düşünmek. Ev yoğurdu prebiyotik olarak kullanılır ve doktorlar tarafınfan önerilir canım. Mideyi bozmaz. Şuan ki saglikcilar sırf ilaç odaklı zaten mideyi düşünen sağlıkçılar ateş düşürücü verirken bağırsağı mahveder böbrekleri çürütür diyor mu peki ben hiç duymadım. Bi anne olarak en iyisini sorgulayan araştıran anneler bilir. Lütfen çocuğunuzu doktor ebe şunu diyor diye yetiştirmeyin her çocuk farklı kimi çocuk 4 aylıkken ek gıdaya hazırdır kimi 6 kimi 8 bazı çocuklar 1 yaşında bile ek gıdaya yeni başlayabiliyor.
(295 puan) tarafından
Mama kullananlara laf etmiyorum keşke sütleri olsada kullanmasalar mecburiyet başka tabi ama mama konusundada araştırma yapılabilir demek istiyorum.
0 oy
tarafından
Haklısın. Oğlum ilk doğum kg düştü tabi ilk ay az kg aldı. Doktorumuzda mama ver dedi. Ebe asla verme emzir dedi emzirdim bende. 5,5aylık ek gıdaya başladık. 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 553 göst.
0 oy
8 cevap 368 göst.
19 Nisan 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde esramsi (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 87 göst.
19 Nisan 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde esramsi (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 693 göst.
...