0 oy
183 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (5 puan) tarafından
Merhaba anneler, bebeğim 18 aylık, çok erken bir dönemde anne, mama ve baba kelimelerini öğrendi ve kullanıyordu ama artık hiç kelime kullanmıyor, parkta diğer çocuklara ilgi duymuyor. Ek olarak bu ara süt içerken kafasını sallamaya başladı bebeğimin gelişiminde bir problem mi var? Bütün gün yalnız benimle, gelen gidenimiz yok, sadece sabah ve akşam babasını birkaç saat görüyor. Kalabalık bir aile olmamamızın bunda etkisi olur mu? 
Bebek Ayı 18

4 Cevaplar

0 oy
(124 puan) tarafından
Sadece sizi gördüğü için etkili olabilir ama genel olarak siz onunla etkinlikler yapın kitap okuyun, cırtlı kitaplardan alın masal okuyun dil gelişimi daha iyi olur bide her gün parka çıkartmaya çalışın ve sosyalleşmesine izin verin 
(5 puan) tarafından
Cırtlı kitaplardan aldım ama o da hiç ilgisini çekmiyor ve kitap okurken de genelde sıkılıp okumayayım diye çekiştirip kitabı ısırıyor yönlendirecek biri olmadığı için ben de tedirgin olmaya başladım yanıtınız için çok teşekkür ederim.
(124 puan) tarafından
Ben doğduğundan beri kitap okurum ilk 8 yada 9 aylıkken sıkılırdı dediğiniz gibi yapardı. Okumamı istemezdi ben yılmadan okudum resimlerini anlattım onun artık hoşuna gitmeye başladı belki oyle bir dönemdir
(5 puan) tarafından
O zaman bende ısrarcı olayım inşallah sizin bebeğinizdeki gibi geçici bir dönemdir.
-Reklam-
0 oy
(4,095 puan) tarafından
Sizi anlıyor mu göz teması nasıl 
(5 puan) tarafından
Göz teması ben ve babası ile kuruyor ama parkta çocuklarla hiç ilgilenmiyor hatta uzak durmalarını istiyor arada  dedesiyle teyzesiyle çok ilgi gösterdiklerinde oynuyor ama diğer dedesi babaannesi ve halalarına hiç yaklaşmıyor gülümsemiyor onlar yokmuş gibi davranıyor biraz soğuk ve ilgisiz gibi.
(5 puan) tarafından
Ayrıca ismine bakıyor ama oyun oynadığımızda benim yönlendirmelerimi hiç uygulamıyor hatta tam tersine her şeyi fırlatıyor.
(4,095 puan) tarafından
Bence takipte kalım ve bu süreçte Tv telefon izletmeyin
(5 puan) tarafından
Çok sağolun bu aklıma gelmemişti ama bir cevapta daha görünce anladım tv izlememesine özen göstereceğim artık.
0 oy
(1,615 puan) tarafından
Oğlum 18 aylık olacak, anne,baba, dede,nene,mama,meme,gel derken bir süredir ara ara bazılarını söylüyor sadece, bende çalışıyorum, eşimle evdeyken sürekli ilgilenmeye çalışıyoruz, parka götürüyoruz, bebekli arkadaşlarımızla görüşmeye çalışıyoruz, sürekli konuşuyoruz oğlumuzla, zamanla iletişime ve konuşmaya alışırlar inşallah 
(5 puan) tarafından
Ben aslında yanındayım gün boyu ama  babası işte, çok sosyal çevrem olmadığı için biraz yalnız büyüyor ama bende bu ara daha çok konuşmaya çalışacağım inşallah alışır bizimki de.
(1,615 puan) tarafından
Bizimde yok normalde çalıştığımız için ama oğlumuz için yapmaya çalışıyoruz hayatımızı sosyal :) zamanla susmazlar ya
(5 puan) tarafından
İnşallah bir konuşsun da susmasa şikayet etmeyeceğim  :)
(1,615 puan) tarafından
Büyük konuşmayalım kesin edeceğiz :) sağlıkla büyüsünler inşallah
0 oy
(66 puan) tarafından
Televizyon,tablet ve telefon izletiyorsaniz aman uzak tutun derim bebeklerin gelişimi durduruyor dış çevreyle uyumu iletisimi kesiliyor cnm ve hergun dışarı çıkartın bebek arabasiyla sürekli kalabalık ortamlara girmenizi tavsiye ederim çarşı olur pazar
(5 puan) tarafından
Tablet ve telefon vermiyorum ama tv izletiyordum özellikle akşamları o zaman izlememesi için özen göstereyim çok teşekkür ederim.
(66 puan) tarafından
İzletme cnm benim bebeğimde 17aylik izleyince konuşmayı bırakıyor izlemesin hemen iletişime geçiyor benimle sağlıkla buyutmeniz dileğiyle.
(5 puan) tarafından
Çok doğru dedin canım çok sağolasın tüm bebekler sağlıkla büyüsün inşallah.
(66 puan) tarafından
Amin inşallah

İlgili bir soru bulunamadı

...