0 oy
333 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (678 puan) tarafından
Kızım 13 aylık oldu ilk dişi 6 aylık çıkardı ama sonrası çok hızlı olmadı. Su an 6 dişi var. Ama 6 aydan beri perişanız dişeti kızarmaya başlayınca sıkıntılar başlıyor 1 ay yemek reddi uykusuzluk ağlama huzursuzluk ne ararsan var. Sonra 2 3 gün sakin sonra tekrar aynı süreç. Ne zaman diş çıkarmanın etkisi azalıyor ya. Doktora gittim kaç kez bir sağlık sorunu yok çok şükür ama çözümü de yok gibi. Ağrı kesici bile vermek mümkün olmuyor ki biraz sakinleşsin.
Bebek Ayı 13

4 Cevaplar

0 oy
(468 puan) tarafından
Benim kızımda 1 yaşına kadar aşırı mızmızdı özellikle meme bağımlılığı artıyordu ama ateş ya da ağlama krizleri olmadı çok şükür. İlk diş 7.ay, 1 yaşında ise 10 tane dişi vardı bizim hızlı ilerlediği için normaldi mızmızlığı aslında ama sonraki dişlerde daha sakindi. Hatta en korkutucu dedikleri en arka büyük azıların 2 tanesini doktor kontrolünde farkettim çıkmış ve hiç haberim bile olmadı, darısı son 2 azıya :) doktorumuz bu süreçte bize tetagil diş granülü veriyordu çıkmaya yakın sakinkeştirici etkisini gördüm gerçekten içeriği temiz doktoruna danışabilirsiniz.
(678 puan) tarafından
Ateş olmuyor ama gece uyanmalari, huysuzluk aglama halinde hep. Bir de yavaş da çıkıyor dişleri. Her diste bu kadar çok etkilenmesi canımı sıkıyor. Doktor ekstra bir şey vermedi sadece dolven ver dedi çok huzursuz olduğu zaman. İnşallah toparlar bizimki de.
(468 puan) tarafından
Tavsiyem tetagil kullan. İçeriği doğal olduğu için eczaneye bile danışsan seni bilgilendirir ben çok faydasını gördüm. Doktorlar artık diş jeli önermiyor diş etlerini çürüttüğü için ama bu toz direk kaşıkla ağzına ver 5 saniye bile sürmeden erimiş oluyor
(678 puan) tarafından
Sürekli olduğu için hep kullanmak olmaz ama çok zorladikca veririm alayım bunu o zaman. Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(667 puan) tarafından
Ah o dişlerden neler çektik bir bilsen:( senin bebeğin de benim kızım gibi zor cikaranlardan. Bir dişi bir ay eziyet olarak geliyodu. Onu patlattı mi hemen ardından diğeri şişip bir ayı buluyodu patlaması:( böyle. Böyle ne yemek yerdi ne huzuru yerinde olurdu hep huysuz ağlama krizleri. Asla yemek yemezdi bende hep yemeyen bebek dogurmusum derdim. Şuan 27 aylık son azı dişleri kaldı dört gözle artık sissin. Gelsin patlatsin bitsin diye bekliyorum. Şuan maşallah iştahı yerinde yiyor reddetmiyo şu üç aydır ben rahat kızım rahat ben huzurlu kızım huzurlu. Ben şu 24. Ayına kadar asla kızımın acıktım yada aciktiginda ağladığını görmedim kızım yemek görünce ağlamaya başlıyordu yine mi yemek diye .  Geçicek canım sabır. Biz bu stresi yaşıyorsak. Kim bilir bebeklerimiz ne kadar acı çekiyor ki bu duruma geliyorlar .
(678 puan) tarafından
Aynı durumdaymisiz 2 yaşına kadar sürmüş demek sizinki. Yemek reddi çok yordu beni de. Ne kadar aç kalırsa kalsın yemek istemiyor. Zorluyorum bu sefer kusuyor ya da iyice ağlıyor. Sabretmekten başka çare yok demek ki. Teşekkürler cevabınız için
0 oy
Profil image (228 puan) tarafından
Taze soğan sapını verin eline ısırsın iyi gelir ağrısına
(678 puan) tarafından
Bunu deneyeceğim inşallah. Tek sıkıntı kızım yenen şeyleri ağzına sokmuyor. Kağıt poşet olsa direkt yutar ama
0 oy
(574 puan) tarafından
11 aylık bizdede aynı sıkıntı tek bende öyle sanıyordum ağrı kesicide sık vermek istemiyorum karanfil yağı sürüyorum ama yok. Hem ben uykusuzum hem bebeğim. Kehribar kolyesi dediler onuda aldım Bi diş jeli kullanmadım zararlı diye siz kullandızımı
(678 puan) tarafından
Ben ağrı kesici veremiyorum da. Ağzına döküyorum resmen o da boğazına kaçıyor nefesi kesilecek gibi oluyor. Onu da yapamıyorum yani. Jel ile ilgili pek iyi şeyler duymadım o yüzden hiç kullanmadık.
(574 puan) tarafından
Diş tozu var dediler ama buradaki eczanelerde bulamadım onun zararı yok diyorlardı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 103 göst.
22 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde polatzulal35 (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 196 göst.
15 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nur27 (665 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 213 göst.
0 oy
17 cevap 1,470 göst.
...