0 oy
170 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (16 puan) tarafından
tarafından kapalı
Kızlar bebegim 5 aylik pramture dogdu 35 haftalık 2200 kilo suban 6700 ama zayif gelior gözüme cok kafama takıyorum uyuyamiorum resmen aptamil gaz kabiz yapti 2 aydir bebelag gold kullanioruz pek fayda etmedi ama cok sevdi icior bugun cicibebe sut verdim sevdi icti bir siainca olurmu 5.gunundeyiz bu arada ek gidayada başladım meyve veriorum cicibebe  süt vermeye devam etsem olurmu acaba güzel annelerim
Bebek Ayı 5
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

3 Cevaplar

+1 oy
(402 puan) tarafından
İnek sütü bir yaştan önce verilmez. Zararlı anne sütünden içerik olarak çok farklı çocuğun bağırsak florasını bozarsın.Ayrıca cicibebe katkı maddeleriyle dolu ev yapımı çocuk bisküvis yapsanız daha iyi olur. Kilosu az değil doğum kilosuna göre katlamış kendini ayrıca erken doğan bir bebek düzeltilmiş ayı daha geridedir. Her çocuk farklı gelişir bu kadar takma.

Ayrıca 5. Aydaki ek gıda azar azar tadım şeklinde olmalı çocuğu doyuracak nitelikte olmamalı

 Hem çocuğun bünyeye yüklenmemek için ileride kabız sorunu yaşar büyüyünce de . Hem de yeme reddi iştahsız bir bebek olmaması için.
(222 puan) tarafından
Bu yoruma aynen katılıyorum
-Reklam-
0 oy
(5 puan) tarafından

Öncelikle bebeğiniz kilo almış. kendi gelişimine göre kilosuna doktoru iyi demesi önemli. Ve 5 aylık bebeğe yanlışlarla dolu bir beslenme yapıyorsunuz. 5. ayda doktor mu dedi ek gıdaya başlasın diye. 6. Ayda tadım olarak başlar. Karnı gıdalarla doymayacak. O gıdaları tadacak. Meyve vermişsiniz önce hafif sebzelerden 3 gün kuralı ile tadacak. En son meyveleri geçecek. 

Ve inek Sütü bu ayda bağırsaklarını çok zararlı cici bebeyi söylemiyorum bile. 1 yaşından önce Süt ve bal yasak gıdalardır.
Anlaşılan siz kafanıza göre ek gıdaya başlamışsınız ve çok hatalı başlamışsınız. Bebeğiniz bu gıdaları sindiremez bünyesine ağır gelir.
0 oy
(872 puan) tarafından
Erken doğan bebeklerde düzeltilmiş ayına göre hesap yapılır.  Siz şu an 4 aylık bebeğe ek gıdaya başlamış gibisiniz.  Meyve de verilmez ilk başta tatlı şeylere alışır yemek yemez . Tadım yapılır.  3 gün denersinjz Bi sebzeyi . Denedikce sebzeleri koyup çorba yapabilirsiniz. 

Aptamil comformil gaz maması diye biliyorum onu kullanabilirsiniz . Veya hipp de iyi . Çevre baskısı ile kilo aldırmaya çalışmayın bebeğinize.  14 aylık oğlum 9 kilo . Sağlıklı olsun da almıyor kilo ne yapayım.  Yemiyor ve aşırı hareketli . 

30 yaşımdayım ve süt bana bile dokunuyor ki oğluma vermeyi asla düşünmedim. Ben cici bebe süt ile büyümüşüm ne oldu . Sütlaç bile yesem ishal oluyorum karnım ağrıyor.  Süt ile yapılan şeyleri yiyemiyorum. Ayrıca kardeşim de aynı.  Puding yese ishal oluyor . Herkes aynı şeyi yaşamaz ama böyle kötü sonuçları da var

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 110 göst.
0 oy
4 cevap 292 göst.
0 oy
0 cevap 136 göst.
5 Mart 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Aras'ım (380 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 250 göst.
12 Mayıs 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Gizem Demir (16 puan) tarafından soruldu
...