0 oy
743 göst.
36-48 ay arası bebekler kategorisinde (8 puan) tarafından
Oğlum eylüldeb4 yaşında olacak ama daha kelime hazinesi çok çok çok az bugün psikiyatri ile görüştük Dr televizyon, telefon,tablet, bilgisayar ne varsa kaldırın dedi bizde kaldırdık ve eğitici oyuncaklarla oynuyoruz 2 ay snr kontrole kesin gelin gelişme olursa iyi olur olmazsa da dil terapisine başlarız dedi cnm çok sıkkın ne zmn konuşacak birgün buraya oğlum artık konuşuyor diye yazacak miyim acaba...aramızda böyle durum yaşayan veya çocuğu geç konuşan ne zmn konuştu diye yazacak olan olursa çok sevinirim...

13 Cevaplar

0 oy
(2,640 puan) tarafından
kreşe gönder canm imkanın varsa. sosyalleşmek dilini geliştirir 
-Reklam-
0 oy
(77 puan) tarafından
Görümcemin çocukları 3 buçuk yaşından önce konuşmadı. Şimdi 3. Çocuğu o yaşlarda yani ben pek konuşurken duymadım 3 5 cümle ancak duymuşumdur utanıyormuş normalde konuşuyormuş ama bilemiyorum tabi. Benim oğlum 1 yaş küçük konşuyor. Asıl olay genetik bence ben 9 aylık konuşmuştum kardeşim de öyle net anlaşılır şekilde ama görümcemin eşi çok geç konuşmuş çocuklar ona benzedi 4 yaşa doğru bir anda konuşmaya başlıyorlar hepsi öyle oldu. Anlama sıkıntısı falan yok çocukta gayet herşeyi anlıyor. Biraz annesi onun yanında sürekli utanıyor çekiniyor diyor aman yavrum diyerek büyütüyor çocukta aşırı nazik ve ağlak bir şekilde büyüyor. İnanılmaz mızmız ekranlarının yanında asla anlaşamıyor bütün gün aralıksız ağlıyor konuşma zamanı engellenmesin diyeymiş annesinde kızım dur yapma demiyor.

Tabi ki biz neredeyse hiç ekran vermiyoruz eşim arada kaçak gösteriyor ama hemen engelliyorum. TV zaten çoktan kaldırdık. Aşrı hasta olduğ çok nadir senede 2 belki yemek yedirirken sadece.

 Bilemiyorum uzman görüşü elbette en doğrusu. 
(545 puan) tarafından
Yahu sen de görümceni görmüşsün de görmüşsün
(77 puan) tarafından
Demek istediğim şey çocuğun yanında duygularını yönlendirmek çocuğun bilinç altını etkiliyor bence. Etrafınızda var mı diye sormuş cevapladım. Neden sıkıntı oldu size
0 oy
(1 puan) tarafından
Canım benim yigenim 3 yaşinda ve 3 4 aydr yeni yeni konuşmaya basladı.. Kardesm ilk baş acaba otizm mi dedi doktora goturdk dedign gbi tablet televzyn telefn herseyi yasakladı krdeşim egitici oyunlar kitaplar aldı cok bi ilerleme olmadi snra krese goturdu haftanin 2 gunu orda dil terapisti ile görüştü otizm degil odaklanması cok iyi zaman taniyin dediler ve zamanla kreş destegi ile konusmaya başladı cümle kurmaya başladı ve bir gün bi anda ismimiz ile seslenmeye başladi cok mutlu olduk hala kelimeleri tam cikaramiyor ama bu ilerlemesi bile cok cok iyi imkanin varsa kreşe gnder canim ve üzülme zaman tanı ustune cok düşme hersy düzelecek .
0 oy
(691 puan) tarafından
kesinlikle kreşe gonder yegenimde 3 buçuk yaşında çok konusamiyordu kreşe gönderdi ablam bir ay snrasi bile dili öyle açıldı ki çocuğun şuan tam seri degl ama çok çok gelişme oldu konusmasinda 
0 oy
(213 puan) tarafından
Kreşe gönder. Birde kitap al kendisiyle konuş. Kitaptakı resimlerin ne olduğunu söyle. Benim kızım kitap sayesinde tam konuşuyor 2 yaşında. 
(230 puan) tarafından
Kreşe gönder sürekli konuş, kitap oku bireyleri bitince hediye ver
0 oy
(249 puan) tarafından
Bir dil ve konuşma terapisti olarak acilen bir dil ve konuşma terapistinden randevu almanızı öneririm. 4 yaşına girecek diyorsunuz artık beklemekle boşuna zaman kaybetmeyin. Yakınlarınızdaki devlet hastanelerinde nerede konuşma terapisti varsa başvurun orada da randevu beklersiniz zaten. Terapi almak için de uygun bir yaşta çocuğunuz. Eşlik eden başka bir problem yoksa hızlı yol alırsınız inşallah. Kolay gelsin. 
0 oy
(145 puan) tarafından
Kitap okuyun, resimleri anlatın. Günlük konuşurken falan gözünün içine bakın yüzüne baka baka konuşun, siz de telaffuzunuza dikkat edin. Şive niz varsa veya hızlı konuşuyorsanız çocuk ta etkilenir. Kitap diliyle konuşun cocukla. Yolda gezerken gördüğünüz çiçeği, ağacı ,otu, böceği, geçen arabanın rengini her şeyi konuşun ve duyguları dile getirmekten kaçınmayın. Mesela bu çiçek bana çok güzel göründü bu araba sesi beni rahatsız etti, bu müzik çok hoşuma gitti gibi. 
0 oy
(61 puan) tarafından
Canım şimdiki çocuklar çok gec konuşuyorlar, benim oğlanda aralıkda 4 olacaq 2 kelime biliyor yalnızca. Anne bile söylemiyor. Her şeyi yapmışlığım var doktor,ilaç, kreş ,tv kesintisi, terapiler ama faydası yok hala. Anlaması var diye artık endişelenmetide buraktım. Çok ama çok stress yapdım. Şimdi Allah izin verirse konuşur diyorum dahada hiç bir şey düşünmüyorum. Tabi terapilerine devam ediyoruz. Bende çocuğum çok şükür konuşmaya başladı diye post açmayı o kadar çok istiyorumki. Allah yardımcımız olsun
0 oy
(12 puan) tarafından
Canim benim iki oğlum var büyük oğlum 4 yaşında tam anlamıyla konuştu şimdi 25 aylık oğlum var oda konuşmuyor bizde genetik yeğenim de 6 yaşına konuştu küçük oğlumun hemşiresi ile görüştüm 4 yaşına kadar zamanı varmış bende dört gözle bekliyorum cok istiyorum konuşması Allah size bağışlasın sıkmayın canınızı elbet bir gün konuşur inşallah 
0 oy
(17 puan) tarafından
Bence beklemeye gerek yok bekledikce sizde stres olursunuz dil konuşma terapisti en azindan sizide yonlendirir sürec hızlanır ev de neler yapacağınızı söyler.
0 oy
(562 puan) tarafından
Kreşe gönderin bence 
0 oy
(1,429 puan) tarafından
Benim oğlum da 2 buçuk yaşında dil terapistine başladık kızım da geç konuştu eltiminkiler de geç konuştu yine de elimden geleni yapacağım Eylül'de kreşe gidecek inşallah her gün parka götürmeye çalışıyorum ablası var 5 yaşında o da destek oluyor inşallah açılacak dili
0 oy
(469 puan) tarafından
Canım göz teması kurarak konuş çocuğunla, kitap oku, şarkı söyle.. Bir kelime öğretirken birkaç kez tekrarla, mesela "Arabanı mi istiyorsun, kırmızı arabayımi, bak kırmızı araban burda, al arabanı, arabanda çok güzelmiş.. vs"

Arkadaşın torunu konuşmuyordu.. Anneannesi bakmaya başladı çocuk kısa süre içinde konuşmaya başladı.. Bak buda çok önemli senin dışında başkaları ile birlikte olması, başkalarının çocuğun ile konuşması çok iyi olur.. Senin yada eşinin ailesi yakınsa sürekli götür konuşsunlar ilgilensinler, kreşe yazdırabilirsen çok iyi olur, yada anne çocuk oyun grupları varsa mutlaka götür bebeğini.. 

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 1,292 göst.
9 Mayıs 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Bal Yanak (182 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 354 göst.
0 oy
4 cevap 403 göst.
14 Nisan 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Zynpp (429 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 367 göst.
20 Mart 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Serapclktn (8 puan) tarafından soruldu
...