0 oy
261 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (24 puan) tarafından
Kızlar iyi akşamlar 9.5 aylık bebeğim bu hafta iki kere bacakları kabardı doktor alerjik olduğunu söyledi alerji testi yapmamız gerekbilir dedi ama ilk bebeğim çekindim , alerji testini nasıl yapıyorlar yaptıran var mı aranızda

3 Cevaplar

0 oy
(594 puan) tarafından
Kandan 7 aylık Ken yapıldı kızıma deri testide var 
-Reklam-
0 oy
(99 puan) tarafından

Benim bebeğime yapıldı ama alerjen negatif çıkmasına rağmen yine de negatif çıkan bazı gıdalarda diyet önerildi. Çünkü alerji testleri 2-3 yaşına kadar doğru yanıt vermiyormuş. Bunu farklı branşlardaki doktorlar (dermatoloji, çocuk hastalıkları ve alerji uzmanları) söylüyor. Dolayısıyla yapılması biraz anlamsız. Hele ki bir haftada 2 kez kabardıysa.. 

Bize aylardır geçmeyen bazı sorunlar yüzünden yapılmıştı. 

Sorunuza gelecek olursak, hem deri hem kan testi yapılıyor. Kan testinde klasik damar yolundan kan alınıyor, sonucu hemen çıkmıyor. Deri testinde ise kol önce dezenfekte ediliyor sonra tükenmez kalem ile daireler çiziliyor. Her bir daireye küçük kesikler atılıyor. Sonra o kesiklere en çok alerjiye sebep olan gıda içerikleri damlatılıyor. Siz kolu sabit tutup 10 dakika kadar bekliyorsunuz. Hangi dairede kabarma olursa, o gıda içeriğine alerjisi var denebiliyor. Bizde hiç biri kabarmamıştı. 

İlk iki daireye sadece pozitif negatif gibi derinin tepkisi ölçmek için başka bir şey yapıyorlar. Yani ilk daire herkeste kızarık kabarma oluyor. Yani deri tepki veriyor anlamında..  Deri tepki verecek ki , diğer dairelerdeki kızarıklığın olup olmamasi anlamlı olacak. 

Bazen bu deri testleri sırta daha geniş bir şekilde uygulanıyor. Sanırım ona yama testi diyorlar. O 10 dakika kadar kısa beklemiyor , daha farklı uygulaması var diye biliyorum. 

Ben sizin yerinizde olsam bu hafta yediği şeyleri falan düşünür, o gıdaları vermem bir süre. Sonra deneme ile kendiniz yakalarsınız eğer alerji varsa. Aylardır geçmeyen döküntüler , kabartmalar olsa ( bizim gibi) biraz daha mecburen yapılabilir ama sizin durumda bilemedim.. 
0 oy
(155 puan) tarafından
Deri testi yapılabilir canım daha doğru sonuç verir kısa bir işlem ki bebeğinizin vücudu kabardığına göre cilt tepkilisiniz yüksek ihtimalle sonuç alırsınız 

O yüzden ne yediğinizi ne yemediğinizi düşünüp kendinizin bulması uzun sürebilir ve döküntüler bazen haftalarca gitmeyebiliyor bu yüzden yaptırmanızı tavsiye ederim   

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 252 göst.
21 Nisan 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Revşan_humoş (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 133 göst.
13 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Naz23 (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 210 göst.
0 oy
2 cevap 178 göst.
9 Şubat 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Acemi (20 puan) tarafından soruldu
...