0 oy
177 göst.
36-48 ay arası bebekler kategorisinde (226 puan) tarafından
Merhaba anneler şimdiye kadar ne zaman acile götürsem hep antibiyotik yazıp gönderdiler ama oğlumun ateşi 4 gündür bitmedi ateş duaurucu düşürüyor 6 saat sonra tekrar yükseliyor dün acile götürdüm boğazı şişmiş antibiyotik kullansın dedi  şükür antibiyotik hiç vermedim hastada 1 sarımsak bal limon kürü veriyorum düzenli sizce antibiyotik vermeliiyim bu defa
Bebek Ayı 37

2 Cevaplar

0 oy
(9,348 puan) tarafından
12 yaşında oğlum bugüne kadar hiç kullanmadım. Öncelikle önemli olan hastalığı bakteri mı viral mi bunu söylemeleri gerek. Wbc 17 lere ulaştı ise antibiyotik gerekir. Düşük veya normalse antibiyotik işe yaramaz. 
(26 puan) tarafından
Nasıl korudunuz acaba ozel olarak yaptiginiz bir sey var mi?
(9,348 puan) tarafından
Ateşinin olmasına musade ettim.. 39 larda ateş için ateş düşürücü vermedim ama tüm gece 39 ateşle olup yorgun düşerse 1 doz ateş düşürücü verdim. Ama akşama kadar tekrar vermedim. Yeri geldi 3 gün ateşi sürdü. Boğazların limonlu bal kullanarak yumuşak tuttum. Burnunu izotonik ile temizledim ki boğazları da temiz olsun. Dişlerini dilini sık fırçaladım.  Akşam kafası yüksek yatırdım. Cold mix kullandım. Sıcak buharda nefes aldırdım. Nebulizator ile en fazla nefes fizyoterapisi yaptım. Sıcak birşeyler ıhlamur falan şart değilmiş çorba da olur başka şeyde sıcak şeyler içirdim. Doyana kadar değil az az ara ara boğaz temizlemeye yumuşatmak için. Gerekirse 3 gece uykusuz kaldım ilaç vermedim sabahladık. Bu arda 3 yasında çocuğumda da aynı şekilde hiç kullanmadım.

Antibiyotik karşıtı değilim. Viral hastalıktan kullanmıyorum zaten doktorların da söylediğin bu maalesef bazıları çerez gibi yazıyor
-Reklam-
0 oy
(26 puan) tarafından
Nasil bir kur yaptiginiz acaba?ben de antibiyotik kullanmak istemiyorum.kullaninca cocugun bagisikligi dusuyor ve daha sık hasta oluyor.buyuk ogluma bal zencefil zerdecal limon karisimi veriyorum bogazi direk duzeliyor.ama kucuge bir sey bulamadim.acik yazabilir misiniz kuru rica etsem.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 76 göst.
3 gün önce Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Caglarsgdc33 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 215 göst.
0 oy
4 cevap 257 göst.
17 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Çağla* (110 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 86 göst.
8 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nilay can (596 puan) tarafından soruldu
...