0 oy
99 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (119 puan) tarafından
Merhabalar, bebeğim 9 aylık, 2-3 gün bir süzgünlük oldu gözleri falan hasta olunca bakışları uykulu gibi olur ya öyleydi, iştahsızlık da vardı, ateşli gibi geliyordu ateşini hep kontrol ettim ama ateş çıkmadı vücudu her zamankinden sıcak geliyordu. Bugün banyoya soktum sırtında döküntüler olduğunu fark ettim. Sırtında ve göğüs karın bölgesinde kırmızı kırmızı ama kabarık değil. 6. Hastalık mı diye düşünüyorum fakat ateş olmadı ateşsiz olur mu bilmiyorum. Yani anne olunca insan hep korkuyor kötü şey geliyor aklına, iştahı daha iyi o süzgünlük de azaldı ama neden oldu bu şekilde bilemiyorum. Yarın hekime gideceğiz ama o zamana kadar bir burada sormak istedim, belki tecrübeli anneler vardır. Yediği bir şeye alerji desem bir kiraz yedirdim o kadar farklı olarak o da çok az. Alerji yapar mı bilemedim. Yorumlarınız ve tecrübeleriniz benim için kıymetli, teşekkür ederim. 

1 cevap

0 oy
(94 puan) tarafından
6. Hastalığın ayırt edici noktası , döküntülerden önce 3-4 gün yüksek ateş. Hatta haveleye neden olan viral hastalıkların birinci sırasında geliyormuş. Yaşadığınız şey 6. Hastalık değil. 

Döküntülerin fotoğrafını gönderseniz daha iyi olabilir. Ancak döküntüler birbirine benzediği için doktorlar da farklı ayırt edici şeyler bulmaya çalışıyor. Örneğin döküntüleriniz nerede başladı? Yayıldı mı ? 

Google'dan çocukluk çağı döküntülü hastalıklar diye aratıp bakın, hepsinin ayırt edici noktaları var.

Bunların dışında alerji olabilir, uyu.z olabilir, egzama - kurdesan gibi şeyler olabilir. Döküntülü görmek lazım yani 
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 102 göst.
15 Ağustos 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde İpek Zümra (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 199 göst.
0 oy
2 cevap 152 göst.
30 Ekim 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nevin ekinci (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 1,046 göst.
...