0 oy
597 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (119 puan) tarafından
Merhaba kızım 3 gün süzgün, halsiz, keyifsizdi. Başında gövdesinde ateşlenme vardı. Ateş ölçer normal gösterdi 36.8-36.9 da gösteriyordu ama kucağına kim alsa ateşi var gibi diyordu. Dün banyo ettirirken fark ettim ki döküntüler var sırtında, sonra göğüs, karın bölgesi sonra baş bölgesinde çıkmaya başladı. Hekim 6. Hastalık dedi. Her bebekte yüksek ateş olmayabilir dedi. Yavrumun tadı yok, iştahı yok. Bu hastalığı geçirenler ne yaptınız? Nasıl beslediniz nasıl destekler kullandınız sormak istedim. Teşekkür ederim. 

5 Cevaplar

0 oy
(651 puan) tarafından
Biz en ağır şekilde geçirdik 5 gün düşmeyen yüksek ateş sonrası tüm vücudu sıvama benek oldu emziriyorsanız emzirmeye devam edin ilaç zaten ile yaramıyor ve benekler çıkmışsa hastalığın sonuna gelmişsiniz normal yemek yedirmeye devam ettim fazladan alerji ilacı verdiler sadece
-Reklam-
0 oy
(96 puan) tarafından
Merhaba, aslında en ayırt edici noktası yüksek ateş ve akabinde görülen döküntüler. Hatta havaleye neden olan viral hastalıklar arasında birinci sıradaymış. Sizin ateşsiz olmasına şaşırdım. Doğru tanı konulamamış olabilir. Döküntülü hastalıklar birbirine benziyor çünkü. 

Her neyse,  döküntülü hastalıkların çoğu virüs nedeniyle olduğu için herhangi bir ilaç olmuyor. ( Çocukluk çağı hastalıklarındsn bahsediyorum tabi. Diğer döküntülü durumlardan değil )Döküntüler kendiliğinden geçer. Müdahale etmeyin. Birkaç güne geçecek.
0 oy
(781 puan) tarafından
Üç gün boyunca huysuz, ağlak, iştahsız, huzursuzluk vardı. Atesi 38 civarıydı hep. Kafa değil ama vucut aşırı sıcaktı. Üçüncü günün sonunda vücudunda hep döküntüler oldu. Sadece ateş düşürücü verdim. Başka bir tedavisi yok maalesef. Kendiliğinden geçiyor sonra. Sıvı alımına dikkat ettim bu arada. 
0 oy
(473 puan) tarafından
Bi hafta önce yaşadık. Döküntü ile beraber ateş ortadankayboldu. Solunum yahut teneffüs yolu ile bulaştığını söyledi doktorumuz. Istah sıfır sadece emmek istiyordu
0 oy
(437 puan) tarafından
4 gün düşmeyen ateş oldu şurup fayda etmedi. Sonra ateş düştü bi anda gövdesinde kırmızı döküntü oldu sabaha geçti. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 383 göst.
0 oy
8 cevap 848 göst.
4 Şubat 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Davutduhaayse (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 455 göst.
16 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esra boğa 21 (4 puan) tarafından soruldu
...