0 oy
463 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (696 puan) tarafından
Merhaba,bebegim doğduğunda hem meme,hem de mama verdik. O zaman kakasıni yapıyordu gunde 1-2kez.Sonra birinci ayını biraz geçince sadece anne sütü ile beslemeye başladık,doktorun yönlendirmesiyle.Ama bir hafta kaka yapmadi,acilde lavman yapıldı,boşaltıldı.Doktor belki mamadan kalan katı kaka vardır demişti.Tam artık yapar derken lavmandan sonra iki gun kaka yaptı,yine kesildi.Suan 4.gun hala yapmadı.Yine bir hafta olursa yine mi lavman yapılacak.Peki nolcak bu işin sonu.Nasil kurtulacaz.Anestolkrem ve zeytinyağıyla poposunu uyardım.Anestolu doktor verdi.Zeytinyagi ile uyardıktan ne kadar zaman sonra kaka yaptı bebisleriniz?Masajlar yapıyorum.Baska ne yapilir ki.Anne sütü ile beslemeye devam ediyorum.Cok kafama takıyorum.Doktora gotureyim en iyisi , araştırılsın.Ya da ilacı var mı ki.Bebegim daha çok küçük,44 günlük.Birsey içeremiyorum,o yüzden.Kendim kayısı hoşafı ,zeytinyağı ,su ne varsa içtim.Var mı başına gelen,çözüm bulan?
Bebek Ayı 44 gün

3 Cevaplar

0 oy
(45 puan) tarafından
Biogia bağırsak düzenleyici kullandık  hem gaza hem bağırsakları düzene girdi birde yapmaya çalışıyor du ikinirken tuvalete tutar gibi yapıyorduk annelerimizin yaptığı gibi yani bacak altından oturur gibi öyle rahat yapıyordu 
-Reklam-
0 oy
(115 puan) tarafından
Resmen kendimi okudum. . Benım m kızım 5 ay 15 gunluk.. 30 gundurr bu sorunu cekıyoruz  Bizde fıtıl le yaptırdık . Cocuk cerrahisibe goturdum dun. Bagırsak tembelliği var dedi .. İlac verdi . Benimkı normalde gunde 3 kere yapardı. Hıc 1 olmadı en kotu 2 yapardı suan 6 gunde bile yapamıo fitil Verdik yaptı.. Dun hastanede. Şimdi beklemedeyim.. Inslah ilacın etkisi ile yapar..1 hafta kullancam yapmazsa adana ya goturcem... 3 haftadır 3 farklı ilac kullanıyorum  Cok canım sıkkın ..... Seninle haberleselım özelden de 
(115 puan) tarafından
Bu arada banada aynı kremı verdiler kullanıyorum yaglafa yapıyorum.. Tık yok
(107 puan) tarafından
Bende aynı dertten muzdaribim 28 gğnlük kızım var kakayı bir yapabiliyor bir çığlık çığlığa yapamıyor bende sşzşn gibi zdytinyapıyla uyarıyorum yapıyodu bugğn onuda yapamadı yenidoğanda olur diyo herkes benimde içnediğim yemediğim kalmadı dr a götürcem son çare
(696 puan) tarafından
Cok şükür bugün 4,5 gun olmuştu yaptık kakayi.Bundan sonra da olur inşallah.Darisi bu derdi çeken herkesin başına.Cok zor.Nasil olduğuna gelince her altını acisimda karnına masaj yaptım.Biraz sert sıktım.Acilde lavman yaparken öyle gösterdiler.Asagi yönde elimle sıvazladım.Anestol ve zeytinyağına devam ettim.Ugrasa uğraşa biraz yaptı çok şükür.Bundan sonra da masajla devam edecem.Insallah düzene girer.
(115 puan) tarafından
İçirdıın mı yagı
(115 puan) tarafından
Masajı nasıl yaptın anlatır misn.. Bende  yapıyım
(696 puan) tarafından
Yok poposuna biraz uyarı veriyorum kulak çubuğuyla.Benim bebegim 45 günlük.Daha içemez.Doktor içirme dedi.
(696 puan) tarafından
Masaj olarak elimi yağlayıp aşağı yönde elimle sıvazlıyorum.Bir de göbeğinin altını yani bağırsakları elimle sıkıstırıyorum.Bunlari baya uzun yaptım.Her bez değiştirmede 10 dk kadar yaptim.Acilde gösterdiler.En son da anestol ile uyarı verdim.Cok şükür bugün yaptı.
(115 puan) tarafından
Bende yapıyorum ama nafile.. Kremı najsl suruyorsun
(115 puan) tarafından
Bende deniyor egom yapacagımı ınslah bende sana yaptı derım
(696 puan) tarafından
Masaj önceden de yapıyordum ama biraz narin yapıyordum.Lavman yaparken sık biraz bisey olmaz dediler.Yani bağırsaklar hareketlenecekmis.Bugun yaptı çok mutlu oldum.Insallah sizinki de düzelir.Ve oyle devam ederiz .Masaja devam edecem ben de.
(115 puan) tarafından
Bastırmak mi dedıgım sey sıkmak nasıl..
(696 puan) tarafından
Inşallah.Ben iki gündür baya yaptım masaj. Uğraştım baya.Dun de buraya yazarken uğraşıyordum hep.Dogal yolla yapsın yine lavman gitmeyelim diye hep masaj yaptim.Bugun sonucu gördüm şükürler olsun.
(115 puan) tarafından
Bende eyapıyıö mesaj 3 saate bir o halde
(696 puan) tarafından
Baş parmağım ve isaret parmağımla gobek altınıyani bagirsaklari sıktım.
(696 puan) tarafından
Bir de ayaklarını geriye dogru ittirme ve gobek deliğine saat yönünde masaj.Hepsini yaptım.
(107 puan) tarafından
Popsunu uyarmak sakıncalı dedi bana ebe
(696 puan) tarafından
Bana doktor söylediği için yaptım.Hatta anestol krem yazdı,bununla yap dedi.Tabi surekli yapmak sakincali olabilir.Kendisi yapmasi lazim normalde.Ama sıkıştığımiz zamanda ise yaradı şimdilik.Sonrasinda kendisi yaparak devam etse keske sorun.olmaz.
(115 puan) tarafından
Bugun doktora gittim.. İlaclar fayda etmiyor dedıö.. 20 gundurr kabız yavrum.. Cerrah doktoru dedı ki erik kuru erıgu kaynat kabuğunu soy kompsta yap  5 cay kasıfu ac karnına ver.  Verdım saat 9.30 da.. Actı. Aglıyordu mmee vermedim.. Saat 2 de kaka yaptı. Cok az Dı ama olsun yaptı sonuca kendi yaptı fıtıl degil lavman degıl.. Herkese tavsiye ederim.. Ama daha devem edıçcegım.. Duzenlı ac karnına ver dedi.
(107 puan) tarafından
Esk senin dediğin yağlı masajı yaptım üç gündür çıkamıyodu çıktı ama nasıl birikmiş çocukta el kadar bebenin neresinden çıktı o kadar kaka Allah razı olsun taktiğin işe yaradı rahatladı çocuğum
(696 puan) tarafından
Kizimherseym,siz ek gidayagectiniz herhalde.Iyi cok sevindim yapmasina.Biz ek gidaya baslamadigimiz icin kuru erik, kayısı tarzi seyler kendim iciyorum.Bir de armut ise yariyor ,ben kendim yedim,aklınızda bulunsun.
(696 puan) tarafından
angel cok sevindim...Boyle devam etmekten baska care bulamadim şimdilik.Insallah yapmaya devam ederler.
(107 puan) tarafından
Çocuk resmen rahatladı yaa ama bu böle sürekli olcaksa işimiz var dr size bir şey dedimi neden olurmuş
(115 puan) tarafından
5 ay 20 gunluk oldugu için verdım
(696 puan) tarafından
Bazi bebeklerde olurmuş boyle.Bir de kucuk bebekler henüz poposundaki kaslari kullanma becerisini tam gelistiremedikleri icin de olurmuş.Ben de simdilik başka care bulamadim.Devamli masaj yapıyorum.insallah geçer bir an once.
(107 puan) tarafından
İnşallah canım her gün yapmanın bir zararı olurmuki ben bugünde yaptım öyle yaptı kakasını
(696 puan) tarafından
Ben de masaja devam ediyorum.Yine bugun 2.gün daha yapmadı benimki.Masajin zararı olmaz,tavsiye ediliyor hatta.Ama dediğin gibi ben de her zaman popoyu uyarmak istemiyorum.Masaja devam ederek bekliyorum.Bu sebepten de hic doktora da gitmek istemiyorum şu günlerde. Evde kendim kayısı zeytinyağı vs icip,bebeğime masaja devam ediyorum.Kendi kendine yapana kadar böyle biraz uğraşacaz sanırım.
(107 puan) tarafından
Benimki bugün kendi kendine yaptı inşallah öyke devam eder birde sana tavsiyem kefir içmen
(115 puan) tarafından
Ben mi içeyim kefir.. Beni ki yapmadı. Canım cok sıkkın
(107 puan) tarafından
Evet sen içiceksin akşmları yatarken çok yararı oluyor bugün 2 defa masajsız yaptı şükür tahmin edebiliyorum psikolojini kefiri dene birde
0 oy
(238 puan) tarafından
O gunlerde bizim de kabiz problemimiz vardi simdi 4.5 aylik yine kaka az yapiyor ama kabizla az yapması farkli bi durum iyi doymuyorsa kaka yapmiyor iyice doyurup hala yapip yapmadigini gözlemle bence. Eger yapamayip huzursuzluk ikinma aglama varsa kabizdir ama durumu normalse beslenmesi yetersizdir bunu zamanla anlarsin. 

Lagman ve fitile alisan cocuk da kendisi yapmayabilir mumkun oldugunca dogal yollardan halletmeye calis 2 3 yasina kadar bu problemi yasayanlar da var 
(696 puan) tarafından
Doyamadığı için olabilir mi. Cisli bezleri iyi ama dolu olarak alıyorum.Kilo alımı da normal.Lavmana ya da fitile alışmasını ben de istemiyorum.insallah yapar...Bir huzursuzluğu yok.Ama geçen de yoktu.Lavmandan sonra çok kaka yaptı,birikmiş yani.Keşke yapsa kendiliginden.
(238 puan) tarafından
Doymadigi icin de gunlerce yapmayabiliyor cis yapiyo bizimki de dolduruyor ama kaka yapmiyor doymadiginda

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 198 göst.
1 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Roza ronya (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 106 göst.
25 Temmuz 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Fanusa (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 207 göst.
0 oy
5 cevap 206 göst.
7 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esvey (41 puan) tarafından soruldu
...