0 oy
208 göst.
36-48 ay arası bebekler kategorisinde (25 puan) tarafından
3 yaşında oğlum var son bı yıldır aşırı huzursuz aşırı mızmız  hiç biseyden keyif almiyor hiç biseyden mutlu olmuyor bı yere gidiyoruz resmen burnumuzdan getiriyor aşırı sert sinirli ve inatçı bı çocuk oldu var mı böyle olan düzelen bazen benide etkiliyo böyle davranışları baya cöküyorum hiç biseye hevesimi koymuyor ne yapacağım nasıl davranacagimi nasıl yaklasacagimi şaşırdım

3 Cevaplar

0 oy
(9,024 puan) tarafından
2-3 yaş arası bı tarz durumlar olabiliyor. Tv izliyor mu? İzliyorsa mümkün olduğunca azaltın hatta hiç açmayın. 
(25 puan) tarafından
Çok az izliyor TV ve telefon u
-Reklam-
0 oy
(9,354 puan) tarafından
Ben bunun ailenin tavrı ile ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü bizde de aynı durum var. 

Benim de 3 yaşında dışarıda çok zorluk çıkarıyor. 

. Mesela cumartesi pikniğe gittik genelde babası ilgilendi ben birşeyler le uğraştım. Bende zaptedemedim sonrasında çevre de rahatsız oluyor diye tedirgin hissettik kimse birşey demedi gerçi ama. Erkenden kalktık. 

Dedim bu böyle olmaz bu çocuk huzursuz diye dışarı az çıkarsam dışarıda nasıl davranacak bilemez. Dün hadi çıkıyoruz dedim. Önce güzel bir öğlen uykusu aldırdım baya da uyudu. Dedim abisi ve babasına bu çocuğa müdahale etmeyin bugün bende. Yine bir piknik alanına gittik ama mangal olmayan biryer olsun dedim çünkü bende tedirgin oluyorum ateş olunca. 

Arabadan inince ben park edene kadar onlar yine çocuğu sinir etmiş. Vallahi birşey de yapmıyorlar aslında ama sinir oluyor. Oturdu yere hatta yattı. Dedim siz gidin biz geliriz. Oturdum yanına hiç hadi falan demedim. Sevdim falan. Sonra kalktı beni öptü çantasını taktı başladı yürümeye. 

Daha gittik başladılar dur demeye. Dedim karışmayın. Başladım peşinde gezmeye. Önce biraz istediği tarafa gitti sonra getirdim oynattım.

Yani 3 yaşında bir çocuk yapabilecek ne varsa yaptı bizimkiler huysuz diyor ama inanın değil dedim siz yapıyorsunuz. 3 4 saat çocuk bir kriz geçirmedi. Sonra babası parka götürdü. Götürme dedim dinlemedi. Sonuç çocuk yine kriz halinde geri döndü. Yine sakinleştirdim. Dedik ki onlara bu çocuk arabaya kadar yürümez zaten bir dünya yoruldu buraya kadar bekleyin arabayı getireyim yok. Yola koyuldu bizim ki yattı yine yere. Gidip arabayı aldım getirdim attım içine hepsini.

Yani biraz gücüne karşı mukavemet göstermemek salıp çözmek gerek. Birde çocuk sakin otururken eşim gibi hadi oyun olsun diye çaba da göstermemek gerek. 

Bizim ki de çok inatçı. Misal diyorum bu 5 diyor ki hayır 6. Ama herşeye. Topu istiyor veriyoruz hayır diyor . Başkasına verince ağlayıp geri istiyor . Herşeyi inada bağlı yapıyor . Bizimkiler de bu inadı oyun gibi kullanıyor. Çocukta da huy oldu. Ama eşim diyor ki ben birşey yapmıyorum. Evet yapmıyor ama çocuğun tavrına hakim değil. Kendinizi bir gün toplayın o ne isterse o olacak diye. Sadece kendine zarar vereceği şeylerden uzak olacak şekilde. 

Çocuk yemek yemek istemiyor zorluyor. Yada ay ne güzel falan diyor. Dedim ilgilenme. O gelsin. Aç ama diyor. Yahu ölmez ya bu açlıktan. Çocuk oynadı falan geldi kendisi istedi yemek.

Cumartesi hayatımın en kötü pikniği oldu. Ama pazar telafi ettim şükür. Ama evde psikolojimi ayarladım. Öyle çıktım yola.. 
(421 puan) tarafından
Oğlum 13 aylık güldüremiyorim bile sürekli aglak bağırır şekilde sabrım kalmıyor artık kendimi yıpratıyorum karakteri çok zor nasıl sabredecegim kendimi nasıl kontrol edeceğim fikir verir misiniz hatta az önce post açtım
(9,354 puan) tarafından
13 14 ay benim hiç unutmayacağım dönem. 16 aya kadar da sürdü azalarak.

Öncelikle güldürme çabasına hiç girmeniz gerek yok.

Ağlar sızlanırdı. İşimi gücümü bırakır kucağıma alırdım. Bazen kucak da istemez sürekli ağlar o zaman da ilgilenmez kendi işime bakardım.

O dönem hala gündüz iki uyku yapardı. Uyku saati şaşarsa ağlardı. Ağlayacak kadar sıkıştırmış olurdum bazen dışarıda olurdum veya başka bir durum o zaman uykuya da direnir di. Veya açlık acıkırsa fazla yemeğe itiraz eder yemez ama yine ağlardı  o yüzden saatlere çok sadık kalmak gerekiyor ve anlamak gerekiyor bunu da çözene kadar durum zor. Birde bu dönem azı diş çıkış dönemi o da çocukları çok zorluyor ağrı duygusal olarak da sıkıntıya sokuyor çocukları.

Saatleri düzenli olarak dışarı çıkarın. Açık alan çocuğa zarar gelmeyecek geniş çim alan. Bırakın ne istiyor siz oyun teklif etmeyin. Kirlensin hiç sorun etmeyin eve gelince yıkanır. Yanınıza atıştırmalık alın. Çiçek böcek derken yorulur zaten uyku saatine yetiştirin eve m saati geçiyor ise yıkamak için bile zaman kaybetmeyin. Üstünü değiştirin elini yüzünü yıkayın uyutun. Kalkınca yıkarsınız. Ama zor bir dönem nasıl geçirdiği ileriyi de belirleyecek.

İnat etmeyin. Düşünün ki bir iple bağlı çocuk ne zaman kendine zarar verecek veya başkasını rahatsız ediyor karşı taraf memnun değil bu durumdan sadece o zaman müdahale edin.
0 oy
(421 puan) tarafından
Az önce bende böyle post açtım oğlum 13 aylık ama tükenmiş durumdayım hiç gülmüyor kimseye gitmiyor zaten bir yere gidemiyorum imreniyorum bebekleriyle gezen insanlara cokda üzülüyorum artık sabrım kalmıyor napacagiz ne edeceğiz bilmiyorum 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 349 göst.
0 oy
3 cevap 251 göst.
19 Eylül 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Mirom (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 282 göst.
4 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Zihinciii (24 puan) tarafından soruldu
...