0 oy
135 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (23 puan) tarafından
Merhaba oğlum 26 günlük. Genelde biberondan emdikten sonra (70-80 cc arasi veriyorum) , bazen memeden emdikten sonra da kusuyor,  hemde fazlasıyla. Bunun sebebi nedir? Beslenme miktari mi cok yoksa başka bir şey mi? 

4 Cevaplar

0 oy
(33 puan) tarafından
Fazla geliyodur canım 30 CC dene 
(23 puan) tarafından
Doymuyor ama 70 de bile hala aranıp ellerini ağzına goturuyor
-Reklam-
0 oy
(659 puan) tarafından
Reflüde olabilir fazla da geliyor olabilir
0 oy
(433 puan) tarafından
Aranıp elini ağzına götürmesi açlıktan değil bebegi çok fazla besliyorsunuz kusmasi çok normal fazla yediği için. Bebekler dış dünyayı elleriyle ayaklarıyla ve ağzıyla tanır once elini tanıyacak ağzına götürecek sonra başka cisimleri siz elini ağzına götürüyor diye her defasında beslerseniz cocuk yemekten çatlar 
0 oy
(266 puan) tarafından
Fazla geliyor canım, daha bebeğin çok küçük.
(266 puan) tarafından
Emdikten sonra neden veriyorsun doktor mu başlattı
(23 puan) tarafından
Biberonla  başladık önce, sonra memeye döndürdün ama hala tam dönemedi. Doymuyor gibi sdc memede
(266 puan) tarafından
Daha kırkı çıkmamış çok küçük, sen çok çok emzircem ki göğüslerin süt dolmaya başlasin. Kesin doymadığina dair belirtiler yoksa sürekli ağzına memeni verip durman lazim. Mama verme bence bir sure. Yoksa kırkı çıkınca iyice kolaya alışır istemez senin memeni. Sütün de artcagina azalır.
(266 puan) tarafından
Onu emzirdikten sonra sağ memeni hala süt geliyorsa zaten doyuyordur. Sagdigin içinde sütün artar zaten. Sagdiklarini buzluğa kaldrrisin. Her türlü kâra geçersin. Mama faktörude ortadan kalkmış olur.
(23 puan) tarafından
Memeyi bıraktığında ağlama krizine girip aranıyor.aglama krizinden ötürü tekrar memeyi tutmuyor. Biberon verince içip sakinliyor o sebeple doymadığını varsayıyorum ( biberonla da anne sutu veriyorum)
(266 puan) tarafından
O zaman 30-40 arası verip hala çok çok kusuyor mu gözlemle. Çünkü o kadar kusması çok yediği için oluyor. Bebekler doyduklarini bilmezler fazla yedikleri zaman refleks olarak kusarak vücudu dışarı atar fazlasını. Ama yinede her beslemeden sonra reflü yatağı gibi gövdesinin üst kısmı yukarıda olcak şekilde yatır.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 113 göst.
11 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Efsun18 (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 280 göst.
2 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Selen7 (12 puan) tarafından soruldu
...