0 oy
303 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (191 puan) tarafından
tarafından kapalı
Bebeğim, karşı komşumuzdan vurmayı ve sıkmayı öğrendi 2-3 defa bir araya geldiler. Benim kızım 16 aylık, komşumun kızı 33 aylık. Aşırı agresif bir çocuk. Benim kızım ona her sarıldığında itti kızımı. Sonra benimki de itmeye başladı. Vurunca vurmaya... Şimdi evde kendine de çok vuruyor bana da babasına da. Herhangi bir eşyaya da. Dün tarakla vurdu burnuma öyle ağrıdı öyle bir kanadı ki yani oturup ağladım karşısında. Ne yapmam lazım. Hayır diyorum cici yapmamız lazım diyorum ellerini tutup yanlış bir şey olduğunu söylüyorum ama yok daha cok yapıyor.
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

3 Cevaplar

0 oy
(191 puan) tarafından
Kızlar bu durumu yaşayan yok mu 
-Reklam-
0 oy
(376 puan) tarafından
Öncelikle komşu çocuğuyla iletişimi kesin. Kızınıza da biraz zaman verin benimkisi sanırım 17 aylıktı vurmaya başladığında çok anlatmaya çalıştım daha da hırçınlaşti yapma dedikçe daha çok yaptı bu sefer bende ona karşı hırçınlaştim ister istermez çıkmaza girdik. 

Kimle konuşsam bebeklerin böyle bir dönemi olduğunu söylüyordu. Bnde gormezden gelmeye başladım sonra cici demeyi öğrettim 4 ay sonra bu durumu aştık. 16 daha birşeyleri anlaması için küçük biraz zaman verin görmezden gelin size vuruyorsa uzaklaşın çocuklara yapıyorsa onlardan uzaklaştırın onun elinden tutup vurduğu şeylere bak cici bak güzel hep böyle diyin. İnatlasiyorsa çok üstüne gitmeyin gerçekten bu bir dönem ve vakti gelince kendileri geçiriyor. 
0 oy
(8,844 puan) tarafından

Bunlar normalde hoş davranışlar değil tabi ki ama belirli dönemlerde bir yerden görmeseler de yapıyorlar. Benim kızım 4 yaşında, 3 yaş sendromu ile vurmaya başladı.


Diğer yorumda arkadaş o çocukla görüşmeyi kesin demiş ama hangi biriyle görüştürmeyeceksiniz?

Çocuğunuz büyüdükçe sosyalleşecek, kreşe, okula gidince daha neler öğrenecek şaşıracaksınız. Okulda itilecek, önce ağlayacak sonra o da itmeye başlayacak, çünkü kendini korumayı öğrenecek. Başta bunu herkese yaparken siz zamanla sadece kendini koruması için yapmaya yönlendireceksiniz.

Çocuklar siz hayır yapma dedikçe daha ısrarla yaparlar, çünkü onlar için ilgi çekmenin, bir reaksiyon almanın bir yolu. Vurmasın diye cici yapalım çok doğru bir yaklaşım değil. Biz de kimseye vurmuyoruz ama herkese de cici yapmıyoruz değil mi? :) Eğer tehlike araziden bir şey yapıyorsa mesela vuruyor ya da bir şey atıyorsa o anda bileğini kavrayıp gözünün içine bakarak net bir tonla hayır deyin ama çok tekrarlamayın. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 273 göst.
0 oy
1 cevap 232 göst.
0 oy
9 cevap 471 göst.
0 oy
1 cevap 284 göst.
4 Haziran 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Şeydaerkan (237 puan) tarafından soruldu
...