0 oy
382 göst.
36-48 ay arası bebekler kategorisinde (11 puan) tarafından
Arkadaslar bıktım artik nerde hata yapıyıyorum bilmiyorum iki cocugum var biri 11 aylik biri 4 yas hep hastalar hep ilac icirmek zorunda kaliyorum he soguklaniyorlar burunlari akiyor öksuruyorlar ikiside öyle bugun yine doktora göturdum yine ilac falan yazdilar bilmiyirum benmi hata yapiyirum iştahlarida yok yiyen çoçukda diyiler zaten sizin bir öneriniz varmi ne yapa bilirim bunla ilgili soguk şey asla vermiyorum ama boazi agriyo ve cok terliyorlar cok sıkıldım

6 Cevaplar

+1 oy
(1,168 puan) tarafından
Bu konu birinci dereceden beslenme ile alakalı. Probiyotik alması lazım, antioksidan alması lazım, ilik suyu lazım
-Reklam-
+1 oy
(611 puan) tarafından
4 yaşındaki kızınız dışarıdan kreşten, parktan vs virüs kapıp bebeğinize bulaştırıyordur kendi de hasta oluyordur. Bir süre kreşe göndermeyin mesela kreşe gidiyorsa. Parkta kontrollü oyanatın. Parktan hemen sonra ek yıkayın mesela.iki kardeş olan çocukların sürekli hasta olma sebebi genelde bu oluyor. Büyük taşıyor eve. Bir süre kalabalık ortama gitmeyin bakın bakalım fark olacak mı.
0 oy
(3,115 puan) tarafından
canım soğuk şey hasta etmez bünyeyieğer alıştırırsan. 11 aylık kızımı soğuk suya alıştırıyorum. hava çok sıcak dışarıdan versem baya ılık su, onun suyunu dolaba koyuyorum, soğuğa yakın bşr şekilde karıştırıp veriyorum, alışsın yoksa ilerde bir dondurma yese mahvolur. çocukların ka  değerlerine baktır. demir, d vitamini. özellikle d vitamini. d vitamini bağışıklık güçlendirir. kemik suyu kullan yemeklerine, sarımsak kullan. zencefil yine. çorba yapıyorsan içine zencefil rendele
(11 puan) tarafından
ya yemek evde kendimiz ne yiyorsak ondan veriyorum ayri yaptigimda yemiyor sıkıntıda burda çok iştahsız mesela et yimez ne yapsam sevdiremiyorum olmuyor o uzden hasta çapuk oluyor
(3,115 puan) tarafından
mesela kıymayı kavur, mücver içine koy. bir şekilde gizleye gizleye ver canım. yemeyen çocuğun işi zor ama bir yolunu bulmak lazım. beslenme çok önemli bağışıklık sistemi için
0 oy
(266 puan) tarafından
Canım çocuklarında sarımsak, tavuk suyu, kemik suyu, zencefil, limon, portakal gibi şeyleri elinden geldiğince fazla kullanamaya çalış. Kış aylarında c vitamini takviyesi kullanabilirsin ikisinede uygun olanlardan. İlactansa önden takviye kullanmak daha iyi. Birde soğuktan değil sıcaktan ve terden hasta oluyor çocuklar. Ben 6,5 aylık bebeğime buzdolabından soğuk su içiriyorum şuan. İlk bı klima acmadik terledi, hasta oluyordu az kalsın. Hem klima hem soğuk su kullanıyorum kontrollü şekilde.
0 oy
(109 puan) tarafından
Çocukları nasıl giydiriyosunuz acaba? Üşümesin diye uygun şekilde giydirmezseniz terleyip hasta olabirller 
0 oy
(9,404 puan) tarafından

İlaç kullanıyor demişsiniz. Eğer çocuk viral hastalık da antibiyotik kullanırsa zaten bağışıklık düşer ve sık hastalanır. Bunun yanında kortizonlu ilaçlar, havalar yine hastalığı sahte iyileştirir ve sonra tekrar geri gelir.. 

3 yaşında çocuğum günde 2 dondurma da yer 1 yaşından itibaren. Hiç dolaptan yoğurt verirken bekletmedim. Hatta suyu direkt vermiyorum dolap suyu ile serinletip veriyorum bu havalarda. 

Ama şimdiye kadar hiç grip, boğaz ağrısı öksürük hırıltı var diye verilen ilaçları kullanmadım. 

Limonlu bal, sadece buhar, burun temizleme, banyo olarak tedavi ettim bunlarda.. İlk 1 yıl çok hasta oldu abisi okuldan getirdi ister istemez. Bu kış sadece 1 kere grip oldu. 

Abisi yine aynı şekilde.. Ben bunun sebebi olarak virüs de antibiyotik başta olmak üzere ilaç kullanmadığım için olduğunu biliyorum. Ve ateş ateşi mümkün olduğu kadar düşürmem. Vücudun miktarları yenmesi için sabrederim. Yeri gelir 3 4 gece uyumam gece 3 4 kere duş aldırırım. Ateş düşürücü en fazla 39 u geçerse veya 24 saat ateş düşmedi çocuk yorgun düştü o zaman akşam yatmadan önce bir kere veririm.


Bunun dışında evde kendim paça çorbası, kemik suyuna işkembe çorbası yaparım. Sürekli yapılınca çocuklar da içmeye alışıyor. 12 yaş mesela ne zaman hasta olsa anne işkembe yapsana der. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 215 göst.
0 oy
2 cevap 323 göst.
3 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde hilal01 (292 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 276 göst.
29 Şubat 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Miraymirac (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 208 göst.
13 Kasım 2022 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde Evlatttt (714 puan) tarafından soruldu
...