0 oy
241 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (95 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bebeğim 6.5 aylık. Ek gıdaya geçtiğimizden beri kabızlık yaşıyor. Zeytinyağı içiriyorum yiyeceklerine katıyorum, Bal kabağı kayısı veriyorum bol su içiriyorum , püreleri oldukça sıvı yapmaya çalışıyorum, patates, muz falan vermiyorum ama yok geçmiyor bu kabızlık. Hala yapamıyor. Anca ben fitil atarsam yada poposunu uyarırsam zar zor çok zorlanarak yapıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen Bi yönteminiz varsa yardımcı olur musunuz? 

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,118 puan) tarafından
Oğlumda da oluyordu. Öğün çok verme . 3 gün üst üste elma yedir. Sabahları ac karnına zeytinyağı içir. Yeşil kabak brokoli yemeği yap. Bi kaç gün boyle dene bakalım inşallah yapar. Şimdi alıştı oğlum yapabiliyor kendi. Ama ben hiç fitil vermedm ona alıştırma bence 
(95 puan) tarafından
Fitil vermeyi hiç istemedim aslında ama eşim oğlum rahatlasın Bi bundan sonra daha sıvı yaparsın püreleri belki o zaman olmaz dedi ondan verdim. Bi kaç defa daha sıkıntısı vardı ıkınıyor ama yapamıyordu ondan verdim. Bi daha vermek istemiyorum bende. Dediğini uygulayalım bende canım. Günde iki öğün veriyorum Bi öğünde üç yemek kaşığı yiyor fazla mı ki? Toplamda altı yemek kaşığı ile günü bitirmiş oluyoruz aslında ama bilemedim geçmiyor Bi türlü.
Profil image (1,118 puan) tarafından
Anladm fazla vermemişsin fitili o kadardan bişey olmaz. Yarım çay bardağı kadar vermen gerekiyor. Çok da vermiyor gibisin. Aluşamadı ek gıdaya demek ki. Bi zaman sonra düzeliyor. 5 güne bir yapardı oğlum dört gözle beklerdik
(95 puan) tarafından
Valla bizde dört gözle bekliyoruz yapsa diye. Aslında iki üç güne bir yapıyor ama çok çok zorlanarak onu da azıcık bişey yapıyor. Yalnız gün içinde ıkınıyor farkediyorum bu sefer de üzülüyorum her gün öyle görünce. Umarım bizim ki de düzene girer.
-Reklam-
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Sudocrem kullan poposunu tahriş etmiş olabilir o yüzden yapmıyordur kızımda öyleydi
(95 puan) tarafından
En korktuğum şey o. Umarım çatlak falan oluşmamıştır poposunda. Tamam canım sağol alayım da kullanayım bari bende. Aslında evde çok çok önceden aldığım Bi kutu Krem vardı ama baya oldu açılalı. Onu kullansam sorun olur mu ki?
(6,550 puan) tarafından
Kutunun üzerinde açıldıktan sonra kaç ay kullanılacağı yazıyor onu kontrol et canım
(95 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim cevabın için.
0 oy
Profil image (367 puan) tarafından
Canim bizde ek gıdaya geceli 15 gün oldu ve 5 gün kaka yapmadı oğlum kndim Armut püresi yaptım yedirdim kayısi ve gün kurusu alıp kaynattim biberona suyunu koydum ictide tadini sevdi ve akşamına yapmaya başladı dene istersen
(95 puan) tarafından
Armut bende veriyorum her gün canım. Kayısıyı kaynatıp suyunu verdim ama içmesi sevmedi tadını afacan. Bi daha deneyeyim bende olmadı belki bu sefer sever. Teşekkür ederim cevabın için canım.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 72 göst.
4 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Asli_0212 (16 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 291 göst.
18 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Betul98 (237 puan) tarafından soruldu
...