0 oy
202 göst.
önce 12-24 ay arası bebekler kategorisinde (254 puan) tarafından
Oğlum 14 aylık oldu 2 aydır doktor kontrolüne goturmuyorum evde kendim tartiyorum boy olcemiyorum durmuyor. Kıyaslamak amaçlı değil bilgi amaçlı soruyorum. 14 aylık bebekleriniz neler yapabiliyor gün içinde nasıl aktiviteleriniz var . Kelimeleri var mı ? Getir ver gidelim gibi şeyleri anlıyor mu ? Boy kilo orantisi nasıl oluyor ? 

- 14.5 kilo boy bilmiyorum ama uzun duruyor. 3 ana 2 ara öğün yediriyorum. Baba anne dede gitti geldi kedi kuş uçak gibi kelimeleri var hatta şu siralar dede geldi kuş uçtu gibi bazen ikili kelimeleri oluyor. TV izletmiyorum diyemem babası TV izlemeyi çok seviyor bizimkide alıştı oda izliyor savundugum için değil ama ben bazı yararlarını görüyorum mesela renk videoları kedi videoları ****** sesleri gibi şeyleri biliyor. Yürüyor hatta koşuyor. Banyo park arabaya binmek gibi terimleri biliyor corap giy dışarı çıkalım dediğimde yada ayakkabısını elime aldığımda kapının önüne oturup ayaklarını uzatıyor banyo yapicaz dediğimde vücudunu ovalar gibi yapıp banyoya girmeye çalışıyor. Şimdilik kendim büyütüyorum herşeyini ayrı düşünüp ilgilenmeye çalışıyorum ama Ekim ayı gibi maddi sıkıntılar yüzünden işe girmek zorunda kalabilirim. Normalde kayınvalidem ile yaşıyorum ama hiç gelmedi hep köyde duruyordu bu sene çağırıp artık burda kalmasını isteyebiliriz oğluma bakması için. Aklıma geldikçe üzülüyorum algısı çok açık bir çocuk benkm gibi bakamazlar diye kafamda kurup stres yapıyorum eşim guvenlik görevlisi saatlerini bana göre yapacakmış oğlumla ortalama 3-4 saat ayrı kalmış olacagim. Doğduğundan beri hiç kimseye bırakmadım galiba oğlum değil ben ayrılık kaygısı yasiyorum

3 Cevaplar

0 oy
önce (45 puan) tarafından
Masallh cok güzel benim oglumda tam 15 aylık oldu dun ama sizin anlattiginiz kadar cok kelemesi yok hadi gidelim dediğimde bile daha Yeni Yeni anladı bizimkksinde cok bi kelime yok sürekli dede diyor halaya lala diyo kedi görünce mivay diyemiyor lala lala diyo  
-Reklam-
0 oy
önce (275 puan) tarafından
Ben oğlum 4,5 aylıkken işe döndüm. Aileden bir hayır gelmediği için bakıcı ile başladık, onunla devam ediyoruz. Oğlum 14 ay bir haftalık. İkili cümlesi yok ama 10dan fazla kelimesi var. Komutları anlar, yerine getirmeye çalışır. Gördüğünü taklit eder. Sar makarayı, baş parmağım neredesin şarkısının hareketlerini yapmaya çalışıyor. Babası pek ilgilenmeyip eve iş getirdiği için çok hareketli oğlumu tutamayıp kaka temizlerken, mama sandalyesinde zaptemeye çalışırken otobüsün tekerleği, baby shark gibi birkaç şarkıyı açıyorum. Ya da kendi videolarını izliyor. Eğleniyor izledikçe. Hareketleri yapmaya çalışıyor. Evde asla tv çalışmıyor. Telefon da bahsettiğim gibi görüyor. 

Şaka yapmaya çalışıyor, kendince sahte öksürükler yapıp şu içiyor mesela. Beni yakalayıp baaa diye bağırıyor. Uykusunda bile emekler, oturur bazen konuşur. Devamlı kıpır kıpır. 

Sizin oğlunuzun da algıları açık anlaşılan. Bence çok güzel bakmışsınız. Sağlıkla büyüsün. Elbette kimse sizin kadar özverili bakamaz ama eksiği tamamlamak için elinizden geleni yaparsınız eve gelince. İş dönüşü evde mesaim başlamış olur. Devamlı oyun, ilgi geçer vakit. Çok zorlanıyorum. Hayatımın en zor yılları diyebilirim. Yalnız kalmak beni en zorlayan. Bazen yemek yemek lüks oluyor. Ama vicdanım rahat. Bir insan yetiştiriyorum. Elimden geleni yapıyorum. 

En son 12 aylıkken Dr a gittik. O zaman 11,5 kilo ve 83 cmdi. Bir aydır yürüyor hatta koşuyor. Çok titizlenir. Eliyle yemeyi pek tercih etmez. Ben elimde tabak peşinde koşarım. Biberonda formül mama ve ek gıda ile beslenir. Anne sütü iki ay önce kesildi iş stresimle.

Yabancılara gitmez, buna doktor, babaanne, dede vs. dahil. Önce güven ister, sonra açılıp yanaşır. Güvenlik de onun için çok önemlidir. Araba koltuğuna, salıncağa vs. sıkıca tutunur. 

Çok ama çok kitap kurdu, sesli, ışıklı oyuncak sever. Kurmacalı, parmaklarıyla kurcalayabileceği her şey ile oynar. Müziğe ve tablolara bayılır. Parmak şıklatıp oynar. Tabloları defalarca inceler. Tablo der zaten.  

Bizden böyle durumlar. Asla üzülmeyin. Onlara iyi bir gelecek için uğraşıyyoruz. Tek çalışan anne biz değiliz. Çalışam annelerin çocukları bence daha özgüvenli oluyor. 
önce (254 puan) tarafından
Maşallah  çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederkm evet bende çalışan bir annenin kızıyım annem 60 yaşında hala çalışıyor. Eksikliğini iliklerime kadar hissediyorum en güzel anlarımda hiç yanımda olamadı hep çalıştı. Şimdi ise hep söylediği söz geliyor aklıma hepsi sizin için size gözüm kapalı fiyatına bakmadan gördüğümü alıyorum ya tüm yorgunluklarim gidiyor der.
önce (275 puan) tarafından
Annenize de maşallah. Bu sebeple çalışmaktan yana kaygılanmayın. Başta çok zor ama hem alışırsınız hem maddi kazanç hem de sosyalleşmenin verdiği tatmin oluyor.
Bebiş için de dediğim gibi her şey yolunda bence. Ben çok titizleniyorum becerileri ve ilgileri konusunda. Sizin de benzer olduğunuzu anladım. Umarım büyüyünce de bu algıları daha  da genişler. Bebeğinizin etrafında arkadaş gibi başka bir çocuk- bebek var mı? Yabancılara karşı tavrı nasıl? Ben zorlanıyorum yabancılara çok tepki verdiği için.
önce (254 puan) tarafından
Evet bı yandan çalışmanın bana iyi geleceğini düşünüyorum ama en çok da oğlumun hislerini önemsiyorum. Aslında şimdiye kadar hep çalıştım.15 yaşında işe başladım suan 26 yasindayim 2.5 yıldır çalışmıyorum. Bı tuhaf oldum boşluğa düştüm resmen yada özgüvenim kırıldı bilmiyorum.
Evet algıları çok açık özellikle görsel hafızası çok iyi. Arkadaş olarak yaşıtları yok ama kuzenleri var erkek kuzeni ile arasında 1.5 yaş var beraber araba sürüyorlar. Kız kuzenleri ile sürekli gorusuyorlar 5-11 yaşlarında sürekli oyun icindeler yakalama saklanma oyuncak hayvanlar ile Çiftlik kurma vb şeyler yapıyoruz sürekli toplanıp. Benim oğlumda tam tersi aşırı açık bir çocuk asla yabancı bilmez herkese güler kendini sevdirir korkmaz çekinmez çok girişken. Tek korkusu doktor resmen hastaneye girdigimizi anlayıp o saniyeden itibaren kucağıma yapışıyor beyaz gömlekli kimseye yüzünü bile dönmüyor.
0 oy
önce (195 puan) tarafından
Maşallah bebeğinizin gelişimi çok iyi . İşe gitmeye gelince keşke elversede hepimiz bebeklerimizi rahat rahat buyutebilsek ancak mecbur işe başlamak zorunda kalıyoruz bende eylülde işe geri döneceğim kara kara düşünüyorum. 
önce (254 puan) tarafından
Keskee.. hakkımızda hayırlısı olsun

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 148 göst.
7 Haziran 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Duygu konuralp (12 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 749 göst.
0 oy
5 cevap 202 göst.
1 Nisan 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Marianna (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 141 göst.
24 Aralık 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Blks (52 puan) tarafından soruldu
...