0 oy
130 göst.
önce 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (121 puan) tarafından
Merhaba, bebeğim 37+5 haftalıkken amnion sıvısı azalması sebebiyle acil sezaryene alındı. Akciğerlerindeki suyu atamadı ve 1 hafta yoğun bakımda kaldı. 1 hafta sonunda işitme taraması yapıldı ve sağ kulaktan kaldı. Bir ay içinde 2 test daha yapıldı onlardan da kaldı. 6 ay sonrası Bera testi yaptırmamızı söylediler. Yönlendirdikleri üniversite hastanesinde aylarca randevu bulamadık sonra şehir hastanesine yönlendirdiler. Dün bebeğim 11 aylık oldu bugün Bera testine girdik ve sağ kulakta orta ileri düzeyde işitme sorunu olduğunu söylediler. Bir test daha yaptırmamızı söylediler onun sonucuna göre rapor ve işitme cihazı verilecekmiş eğer sıkıntılı çıkarsa. Çok çok çok üzgünüm. Bebeğimde hiç bir problem fark etmedik tam tersi seslere çok hassas. Bizim gibi süreç yaşayan, bir çözümü olan, tecrübeli olup yorum yapabilecek birisi var mı? Çok üzgünüm, lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşın. Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah hepimizin yavrusunu korusun ve sıkıntılarımıza şifa versin inşallah. 

3 Cevaplar

0 oy
önce (3,164 puan) tarafından
su falan kalmış olabilir mi? tamamen iyi niyetli soruyorum. inşallah kolay çözülebilem bir şeydir. 
önce (121 puan) tarafından
Olabilirmis ama Bera testi sonucunu bu kadar etkilemezmiş
-Reklam-
0 oy
önce (596 puan) tarafından
Özelde testi yapiyolar birazcık vakit kaybetmişsiniz 5 ay geç gitmiş bu tür seylerde erken müdahale çok önemli canım biliyorsun. Birde acaba tepkileri nasıl seslere dönüp bakıyor mu. Eğer tek kulaksa mesela bir mudahele yapmadan da devam edilebilir mi bunları bir araştır başka bir doktordan da fikir al derim. Eşimin amcasinin da doğuştan sol kulağı %20 duyuyor ama diğeri iyi olduğu için her hangi bir destek almıyor. Seslere hassassa bir üzerine düş derim, sağlıkla büyüsün inşallah inşallah sonuç iyi geçer  canım hep güzel düşün 
önce (121 puan) tarafından
Bera testini araştırdık ama özel hastanede bulamadık, işitme taraması var ama Bera yok, bir hastanede vardı sağlık bakanlığı kabul etmiyordu orada olan testi de, bakanlığın kabul etmesi gerekiyor çünkü. Seslere duyarlı, dönüp bakıyor hatta en ufak sesten uyanır. Çok şükür. Bilmiyorum ya çok cok üzgünüm gerçekten kıyamıyorum yavruma. Teşekkür ederim mesajınız için, bir hekime muayene için gideceğiz bakalım.
0 oy
önce (59 puan) tarafından
Canım geçmiş olsun rabbim şifa versin öncelikle biz de 6 aylık olduk Bera testi yapıldı sağ kulak geçti sol kulak kaldı tekrar yapıldı sonra doktor sıvı kalabileceğini söyledi burnunu serum Fizyolojikle temizleyin  1 ay sonra tekrar gelin dedi bakalim tekrar gidicez sen hiç sıkma canım rabbim dermanı olmayan dert vermesin bunada şükür
önce (121 puan) tarafından
Teşekkür ederim, her derdin bir dermanı var inancım bu yönde, o dermanı arayıp bulmaya çalışıyorum. Rabbim yardım etsin, inşallah tamamen içimizin rahat edeceği sonuç almayı nasip etsin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 315 göst.
23 Ekim 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ley. 93 (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 266 göst.
14 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Arzugöktuğ (51 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 268 göst.
2 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Melek12 (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 600 göst.
23 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hilalzeynepp (270 puan) tarafından soruldu
...