0 oy
342 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (81 puan) tarafından
Acaba gece süt içip uyuması mi yoksa günde bir kere de olsa süt içmesi mi boy uzatır veya başka yapabileceğim birşeyler var mı oğlum 22 aylık 

7 Cevaplar

+1 oy
(4,106 puan) tarafından
33 aylik hic sut vermedim. Faydadan cok zarari var. Boyu ve kilosu presentilin %90 lik kisminda. Yasitlarina gore baya uzun. 

Her gun ilikli kemik sulu yemek yaparim. Mutlaka yogurt,peynir ve et yediririm. Kahvalti da mutlaka yumurta ve tahin yediririm. Gunluk kuruyemis ozellikle ceviz mutlaka yer. Bunlar boy uzatir ve saglikli gelisime katkisi olur.
(753 puan) tarafından
Dediklerinizin hepsini bende yapıyorum umarım ileride hem beyin gelişimi hem vücut gelişimleri ve bağışıklıkları güçlü olur
(4,106 puan) tarafından
Hamilelikten beri bu sekilde besleniyorum.
Benim bebegim bilissel ve fiziksel gelisim olarak hep ilerideydi. Erken yurudu ,erken konustu. Ben bu durumu beslenme ve ilgi alakaya bagliyorum.
Hepsi saglikli olsun insallah.
(753 puan) tarafından
Maşallah suphanallah. Amin amin hepsi sağlıklı olsun inşallah. Son zamanlarda kızım çok iştahsız azı dişlerini çıkarıyor ne önerirsiniz
(4,106 puan) tarafından
Yemeye zorlamayin. Sevdigi seyleri yapin. Ben genelde yogurt ve meyve yediririm. Yayla corbasi,tarhana corbasi,yogurtlu makarna,pirinc pilavi yapardim surekli. Normalde bi kase yiyosa dis donemi yarim kase zor yer ya da 2-3 kasik yer birakir. Bizde 2 hafta soruyyo sonra geciyo.
(753 puan) tarafından
Yaa o kadar üzülüyorum ki yemeyince :( Tamam dediklerinizi denerim çok teşekkür ederim
(81 puan) tarafından
İlikli suyu kendiniz mi yapiyorsunuz hazır olanları da var kullanılsa nasıl acaba
(4,106 puan) tarafından
Kendim yapiyorum. Hazir kullanmayorum. Bebegime de hazir,paketli hic bi urun kullanmiyoru. Sadece guvendigim markalardan kasar peynir aliyorum.
İlik suyu yapmak cok kolay ayrica.
(81 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(4,143 puan) tarafından
ikisi de uzatmaz. süt aman aöan faydalı bir şey değildir. beslenme öncesi ya da beslenme sırasında içmesin yeter 
0 oy
(562 puan) tarafından
Süt demir eksikliği yapıyor cocuklarda tavsiyem hiç vermemeniz. Yoğurt çok daha faydalı özellikle gece uykusunda
0 oy
(2,867 puan) tarafından
Sut boy uzatmaz, aksine kansizlik, istahsizlik ve hazimsizlik yapar. Bize doktorumuz sadece fermente sekilde tuketin demisti. Tecrubeme dayanarak diyebilirimki cocugun boy uzunlugu protein agirlikli beslenme ile olur. Hatta bununla ilgili nette videoda gormustum tesaduf.
0 oy
(2,429 puan) tarafından
yillarca tvlerde sut icilsin diye aşiladilar simdi diyolar ki inek sutu inek yavrusu için faydalidir:) o yuzden cocuga hergun sut icircem diye stres yapma arada verebilirsin tabiki ama şart degil.bide takviye kullanmak istiyosan balik yagi al hem beyin hem vucut ikisinide beslersin birak inek sutlerini buzagilar içsin :)
0 oy
(753 puan) tarafından
Boyu uzasın istiyorsanız her gün kahvaltıda yumurta yedirin, sulu yemeklerine ilikli kemik suyu ekleyin, yoğurt, ayran, kefir içirin. Et, balık ve hindi yedirin. Balık yağı kullanın. Süt faydalı değil diyor şimdiki uzmanlar.
0 oy
(9,968 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bununla ilgili bir yazı okumuştum. Eskiden bildigimiz. Gece yatmadan süt içmek doğru değilmiş. Süt fiziksel aktivite öncesi faydalı olurmuş. Bu yüzden kahvaltı en uygun öğün. Ben hep kahvaltıda veririm. Yalnız şunu da unutmamak gerek süt tek başına yeterli değil. Ergenlik dönemi dahil d vitamini 50 den aşağı düşmesini izin vermeyin. Benim çocuklarım her yaz tatili 2 ayda eve uzayarak döner. Güneş de bol vakit geçiriyorlar çünkü. Süt ve süt ürünlerini hiç eksik etmedim d vitamini aynı şekilde. Büyük olan daha çok ayran severdi.


12 yaşında en son 172 cm di. Küçük yine en üst sınırda. Baba 179 ben 159 cm. Şimdilik iyi gibiler. 


Birde hiç antibiyotik kullandılar ateş düşürücü vs  eh işte senede 5 doz falan en fazla.

Ben gereksiz ilaç kullanımı nın da çocukların gelişimini olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Misal küçük gece ateşlendi. Üstünü soydum uyuyor yaptım kahve bakalım ne olacak diye. Yani öyle Ah ateşi var hemen ateş düşürücü doktor antibiyotik falan değilimdir.

Avrupa da yaşayan ailelerin çocuklarına bakın boy pos gelişim. Çünkü orada sütler içinde d vitamini de var. Çünkü protein ağırlıklı besleniyorlar. Buradakiler hormon falan diyor hadi oradan. Türkiye den oraya ithal edilen yiyecekte minicik falso olsa direkt geri çeviriyor adamlar. Dondurma süt ile yapılıyor. Bizim burada sütler bile artık süt değil. Gelen çikolatalardan yediyseniz mis gibi süt kokuyor. Gerçek kaliteli oynanmamış sütler malesef herkesin sürekli alacağı fiyatta da değil. 

Ve günlük 600 ml süt ve ürünü alması gerek. Yoğurt süt ayran yoğur olarak toplamı düşünün.

Sütün zararlı olduğu tezi benim için kabul değil ben tam tersini düşünen uzmanlar 
İle aynı fikirdeyim. Yıllar önce de yumurta için birden kolesterol yapar falan diye korkuttular insanları. Şimdi yiyin birşey yok diyorlar. İyide sizin sayenizde yemeyen o dönemin insanı ne olacak. Bu araştırma olayları da biraz ali cengiz oyunlu o başka bir konu. 

Bide diyetisyen verdi diye aldım Allah aşkına o vegan bitkisel sütler nedir öyle yaaaa. Hindistan cevizinden soğudum. Ben tamamen yeni sektör satış stratejisi olduğunu düşünüyorum.. Bıldırcın yumurtası furyası gibi mesela 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 131 göst.
20 Haziran 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aykızım10 (132 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 98 göst.
18 Temmuz 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Boncukannesi (383 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 200 göst.
0 oy
7 cevap 288 göst.
...