0 oy
260 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (164 puan) tarafından
19 aylık kızım için sorum yukarıda 

9 Cevaplar

0 oy
(311 puan) tarafından
Benim bebeğim 6.5 aylıktı diş ateş yapmış 39.5a kadar çıkmıştı limoNa tuz döküp eklem yerlerine sürmüştüm ayak altına felan koymuştum ama fayda etmedi bize soğuk kompleks uygulayabilirsiniz çoraplarını ıslatıp giydirin ama fazla tutmayın başka bilmiyorum 
(156 puan) tarafından
İsalak kıyafet ateş dusursede iyi değil bunu bi doktordan duymuştum
(311 puan) tarafından
O konuda fikrim yok bilmiyorum yalnis biseyde söylemek istemem
-Reklam-
0 oy
(350 puan) tarafından
Ilık dus aldırıp az giydirin gerekirse sadece bez ile kalabilir. Ufak mendiller ile alnına koltuk altlarına sadece su ile serinletebilirsiniz. Ama buz gibi su olmaması gerek. Bol bol su icmesi gerek. 
0 oy
(156 puan) tarafından
Canım bı tane normal leğene su köy ve içine iki bardak sirke köy banyo etir suyu vücuduna dök bir yarım saat ılık suda kalsın hemen düşer ateş biz çok denedik ablam yengem ben çevrem ateşi çıkana yapiyoruz hiç bir sorun olmuyor sizde yapabilirsiniz sirke ateşi çabuk dusurur isterseniz araştırabilirsiniz de..
(9,176 puan) tarafından
Bu 'araştırabilirsin' lafına sinir oluyorum. Keşke siz biraz araştırsaydınız. Sirke damarları büzerek ateşi anlık olarak düşürür fakat bir süre sonra daha yüksek olarak geri gelir. Havaleye yol açabilir. Bu yöntemlerin yanlış olduğunu bu devirde hemen hemen herkes biliyor. Umarım siz ve çevreniz de öğrenirsiniz.
(156 puan) tarafından
Biz hiçte öyle syle karşılaşmadık siz kac defa yaşadınız ki böylede atıp tutuyorsunuz kaç defa havvale geçirdiniz ne gibi rahatsızlık yaşadınız hani bunu kim nerde demiş kim biliyor soyleyinde bı bakım öğrenim sirke ateşi keser tekrar bir süre sonra geri getirmez zaten o ateş düştükten sonra size neyin ateşini geri getiri anlamış değilim açıkçası arastirabilirsin lafına da gelecek olursak ben orda kendi dusuncemi fikrimi söyledim eğer merak ettiğiniz bişey olursa bakın araştırın Dr götürün öğrenin bu araştırma size niye bu kadar batı anlamadım arastiramk kötü bişey mi bilmedigin biseyi öğrenmek kötü mü bilmemek ayıp değil ogrenmemk ayıp ben çok araştırmısim biliyorum malum 13 kardeş heresine 4 çocuk olunca bilmemek imkansız cnm sirkeyle yıkayıp tekrar ateşi çıkan da olmadı havale de olmadı sanırım sizde olmuş ki öyle diyorsunuz yasamissiniz ben bildiğimi söyledim ateş nasıl düşer denildi sirke dedim yapıp yammak onlara kamış beni ilgilendirmez. Bir zararı olsa bende önermem zaten siz merak etmeyin ....
(9,176 puan) tarafından
Elbette araştırmak kötü bir şey değil ama şu ara herkes bilimsel ve tıbbi değeri olmayan bilgiler verip 'araştırmanızı tavsiye ederim' diyor. Herkes her konuda birbirini araştırmaya sevk ediyor ama yine herkes yanlış da olsa bildiğini direkmekten geri durmuyor. Size konunun uzmanlarından yani çocuk doktorlarından birkaç link bırakayım.

https://www.ebrukolsal.com.tr/blog/bebek-ve-cocuklarda-yuksek-ates-nasil-dusurulur-5.html

https://www.mehmetturfanda.com/tr/article/desc/42522/cocugumun-atesini-ilac-kullanmadan-nasil-dusu.html#:~:text=Ate%C5%9F%20d%C3%BC%C5%9F%C3%BCrmek%20i%C3%A7in%20asla%20kolonya,ate%C5%9F%20%C3%A7ok%20daha%20fazla%20y%C3%BCkselir.

https://www.enginmelek.com/hasta-cocuk/yuksek-ates/
(156 puan) tarafından
Zahmet olmuş ya teşekürler inanın. Ben bu hayata bildigmle yürüyüm bir baksasi sadece bana ayak bağı olur...
(9,176 puan) tarafından
İsterseniz bilimsel araştırma da ileteyim fakat yine de yanlış bildiğinizde ısrarcı olmaya devam edeceksiniz diye düşünüyorum. O yüzden sizin cümlenizle cevap veriyorum, bu tehlikeli bir yöntemdir ve zararı vardır, isterseniz araştırabilirsiniz.
(156 puan) tarafından
Sağol hiç gerek yok
(156 puan) tarafından
Benim bildiğim bana yeter sizde o şekilde biliyorsunuz olabilir herkesin düşüncesi takdigi ayrı
(9,970 puan) tarafından
Sirke kullanılmaz.. Size piyango vurmamış şanslısınız ama bu vurmayacagı anlamına gelmez. Bilimsel arattırma nedir. Doktorlar hastaneye gelen belli bir sayıda havale geçiren çocuğun ailesine sorar ne yapıldı diye. Aile sayar, soğuk uygulama, sirke limon vs. Sonra bir ortak nokta bulunur ve bunun nedeni araştırılır ve bulunur.

Siz devede kulak bir sayısınız onlar yüzler binler arasında oran tutuyor.

Soğuk uygulama dış sıcaklık ile iç sıcak arası tezat olması sirke limon gibi damarları büzüp açan bu yüzden ani kan basıncına neden olan uygulamalar havale sebebidir sadece farklı durumlar için normal grip vs değil daha kritik durumlarda hastahane de soğuk uygulama yapılır gözetim altında cihazlar ile sürekli kontrol altında. Ama bunlar klasik bildiğimiz evde atlatılır hastalıklar değil zaten.

Ayrıca ilk çocuğumda benim de uyguladığım yöntemler di. Çok şükür havale geçirmedi ama bu yapılan çalışmaları okuyup dikkate alıp riske atmamak gerek. Beni uyaran arkadaşım olmuştu sonra araştırdım Allah kendisinden razı olsun.. Büyük yanlıştan döndüm
0 oy
(707 puan) tarafından
limonlu ılık su yap heryerini sil canım ateş düşürücü 3 saatte bir ver tekrar çıkmasın 
0 oy
(4,159 puan) tarafından
ateş düşürücü bantlar var, gratiste falan satılıyor ben onlardan kullanıyorum. eski usul sirkeli bez gibi düşün 
0 oy
(87 puan) tarafından
Merhabalar geçmiş olsun limonlu çorap yapıyorum ben çorabına limon sıkıp giydiriyorum ve varsa iyot su ile sulandırıp vücuduba fıs fıs da sıkabilirsin 
0 oy
(3 puan) tarafından

Sirkeli suyla çoraplarını ıslatın ayağına giydirin hemen düşüyor ama aşırı ıslak olmasın tabi


0 oy
(9,176 puan) tarafından
Sirke, limon, aspirinli su gibi 50 sene önce uygulanan yanlış yöntemlere kulağınızı kapatın. Ateşi düşürmenin doğal yolu ılık su ile duş aldırmak ve sonrasında eklem yerlerine ılık suyla ıslatılmış nemli bez koyup ısındıkça değiştirmektir. Odanın ısısını düşürüp kıyafetlerini de mevsime göre ince tutmalısınız. Düşünüyorsa 38,5-39lara geldiyse ilaç vermelisiniz. 
0 oy
(346 puan) tarafından
Cuma gününden beri bizde ateşliyiz  az önce yine doktordan geldik üç oldu doktora gittiğimiz bu hafta ılık sudan başka bir şey önermiyor hiç bir doktor sirkede ateşi içten düşürüyormuş sonra daha hızlı çıkmasına sebep oluyor dedi doktor salgın varmış yine

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 571 göst.
0 oy
6 cevap 306 göst.
15 Ekim 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ceylan gelener (96 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 780 göst.
0 oy
2 cevap 184 göst.
9 Haziran 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Sümeyye Kara (67 puan) tarafından soruldu
...