0 oy
410 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (549 puan) tarafından
Oglum 7 aylik verecehim besinleri blendardan gecirerek veriyorum hala. Suan hala tam agzini kocaman acmiyor ve bazen yutmada sorun yasiyor. Bu durum da puturlu gidalara ne zaman gecmem uygun olur sizce ? Birde blwye yavas yavas gecmek adina arada eline salatalik falan veriyorum haslayip havuc patates veriyorum. Tam olarak blw ye nasil gecmeliyim ?

4 Cevaplar

0 oy
(614 puan) tarafından
Gıdalarını pütürlü vermeye geçmeden blw düsünmeyin bence.Benim kızımda emerken bile sık sık bogazina kaçırıyor diye ek gidaya korkarak gectim ama hep catalla eziyorum ve biraz pütürlü kaliyor zaten önce ona bir alistirinki yutma refleksi gelişsin.Kaygan gıdalarla başlayın pütürlü vermeye korkuyorsanız.muz gibi.corbalarini biraz daha sulu yapim yutması kolay olsun.Benim kızım 7bucuk aylık.9 aylıkken falan gecmeyi düşünü yorum blw ye tabiki oazamanki durumuna göre. Birde blendra fazlada alıştırmayın sonra pütürlü yemek istemeyebilir
-Reklam-
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Blendrdan gecirmene gerek yok canim. Biz catalla basladik en basindan beri. Nasil alisirsa oyle gider. Puturlu yemeyi ogrenmeden eline vermemelisin.
0 oy
(389 puan) tarafından
Blenderla pürüzsüz yaparak başladım ben , sütten direkt puturluye geçiş onun için zor olur diye ,sonra kademeli olarak pütürlü bırakmaya başladım , yavaş yavaş geçiş yapabilirsin o da alışır zaten ağzına pütürlü yiyecek geldikçe önce tukuruyo cikariyo , sonra alıştıkça yutmaya başlıyor zaten , zamanla da kaşıktan akmayacak kadar katı yapmaya başlarsın suyunu azaltıp , blw için 9 ya da 10. Ayı bekliyorum ben :) 
0 oy
Profil image (609 puan) tarafından
Aslinda cok ılginç ki çiğneyebiliyorlar hafif puturlu ver bak gor çiğnicek bazen ogluma patatesi havucu hasliyorum parca parca bolup veriyorum cigneyip yutuyor 7. Ayina girmek uzere hic dis yok ama yumusak seyleri çiğneye biliyorlar blw ise daha cok buyuk kopariyor kendi pek yapmıyorum o yuzden

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 615 göst.
11 Aralık 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hülyagokce (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 212 göst.
6 Haziran 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ahdjdkdjdj (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 503 göst.
0 oy
4 cevap 163 göst.
13 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Serpilctn (538 puan) tarafından soruldu
...