0 oy
268 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (10 puan) tarafından
Demir damlası verilmeli mi gerekli mi karşıt düşünceler olduğu için merak ediyorum

8 Cevaplar

0 oy
(10,012 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

İlk çocuğuma hiç vermedim vermedikleri demek yanlış olur çocuk hiç içmedi. 13 sene önce de böyle ocean falan ya yoktu ya ben bilmiyordum. Ferro sanol falan vardı ne zaman versem kustu bende vermedim. Baktım kan değeri hep çok iyiydi. Yeni doğan dönemi kan da düşüş olur bu da normal diye öğrenmiştim bir doktordan. Bu sahte düşüş yüzünden çocuklara kan damlası verilen sınıf doğru bulmuyordu. 6. Ay kontrole göre karar verdim ikinci çocukta. Yani ocean kullandım sadece 1 şişe bitince almadım.. 9 ay kan değeri düşük çıktı doktor biraz protein e ağırlık ver ilaç başlama dedi. Hgb 9.1 çıkmıştı 10.1 olması gerek en düşük sonra protein 3 öğüne ekledim. Ama yoğun yani köfte verdim direk. Öğlen akşam 1 er tane. Yoğurt 2 saat ara ile verdim yemekten .. Kahvaltı mutlaka yumurta. 

Çünkü pekmez falan hikaye asıl olay protein de.. Bizim ülkemizde öncelikle protein az alınıyor yani yemeğe az kıyma olarak koyuluyor ve protein aldık olarak görülüyor. Yada çay, kahve, yoğurt, süt doğrudur kullanılmıyor. Döner yanında ayran içmiyoruz mesela, İskender bile demir emilimine karşı. Yani bunlara dikkat etmek gerekiyor et yanında c vitamini almak gerekiyor. Portakal suyu, limonlu salata vs gıbi.. Veya önden bir limonlu çorba ve akabinde köfte gibi. 

1 yaşta tekrar baktırdım normal çıktı ve bir daha kullanmadım.

Bu arada hasta çocuğun kan değeri düşük çıkar.. Bunu gören bazı doktorlar demir damlası verir ki en yanlış olan şey. 

Grip, ateş vs gibi durumlarda kan ilacı aksine vermemek çocuk iyileştikten 2 hafta sonra tekrar bakmak gerek değerlere sağlıklı iken.


Ben tam olan birşeyi tamamlamak için verilmesine karşı olan taraftayım. 

Ama gerçek kansızlık varsa kullanmak gerek ki bunun zaten belirtileri de çıkıyor. Ama ona da ocean sidefer falan fayda etmez m çocukta gerçekten kansızlık varsa sağlık ocağının o sağlıksız denilen kan damlası kullanılmak zorunda veya muadili. 
-Reklam-
0 oy
(4,255 puan) tarafından
anne sütü demir ihtiyacını karşılamıyor bu yüzden 4.ayda demir damlasına başlanıyor. kim karşıt görüş acaba? kaç tane doktora sorduysam videolarına denk geldiysem hepsi öneriyor. demir eksikliği tehlikelir
0 oy
(306 puan) tarafından
Ben vermiyordum 8.5 aylık bebeğim ama tahlillerde kansız çıkınca mecburen verdim. Bende de kansızlık olduğu için bebeğimin düşük.
0 oy
(136 puan) tarafından

Anne sütünden bebek yeterince d vitamini ve demir alamaz.

Bu yüzden de Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre verilmesi gerekir.

Bu aralar bilgili bilgisiz herkes bir şeylere karşıt durumda
Ben veriyorum şahsi düşüncemde verilmesi tarafından
0 oy
(2,912 puan) tarafından
Tabi ki gerekli. Kansizlik beslenme problemi yaratir en basiti. Koca insanlarda kansizlik olunca takviye aliyoruz. Bu bebekler besinle de onu karsilayamiyo. Ben iki cocuguma da 1 yasina kadar verdim. Hem d vitamini hem demir ilaci.
0 oy
(2,623 puan) tarafından
Tabi ki verilmeli. 32 aylık kızımı geçen hafta değerlerine baktırmak için götürdüm beslenmesi çok iyi olmasına rağmen anemi derecesinde kansızlığı çıktı yüksek dozda demir şurubuna başladık. Kaldı ki kızım normal yemek yiyen bir çocuk sizinki daha bebek ve dışardan birşey almıyor anne sütü ve mama da demir ihtiyacını karşılamıyor.
(10 puan) tarafından
Vermenize rağmen mi kansızlığı çıktı
(2,623 puan) tarafından
Hayır son tahlilinde değerleri iyiydi kan ilacını bırakmıştık 1 yıla yakındır kullanmıyorduk. Tüm depoları boşalmıştı ve bu hiç bir belirti göstermedi iştahsızlık,halsizlik gibi. Götürmeseydim bilmeyecektik belki
0 oy
(288 puan) tarafından
Kesonlikle Vermelisiniz ilerleyen dönemde bilu iştahsızlık kilo almafa. Problemler gibi karsiniA cilabilir ve bunlar cok önemli bebek icin. 
0 oy
(1,455 puan) tarafından
Verilmesinin asil sebebi bebekler ilk4-6 ay yetecek demir deposu ile doğuyor fakat sonrasında boşalmadan sonra bizim gibi beslenmedikleri için de karsilayamiyorlar ihtiyscini. Çünkü ilk 4-6 ay depodan harcanıyor. Prematürelere 2.ayda başlanıyor demir damlası. Bunun sebebi de yeterli depoyu sağlayamadığı için. Yani çocuk evet beslenmeyle bu ihtiyacı karşılayabiliyor bu yüzden cogu anne ben kullanmadım demir eksikliği cikmadi eskiden demir damlası mi vardı diyo. Eskiden ne bulurlarsa yediriyorlarmis. Şimdi organik tavuk bulamazsak yaşından önce verme çorbalara ekle diyolar mesela ya da çift cekim kuzu kıyma sadece. Dana eti ağır vermeyelim diyoruz. Doğrusunu öğrendik ve bebeğimiz için saglikli olmadı adına bu ayda su besini yesin şu besini bu yaştan önce vermeyelim diye hep katagorilendiriyoruz. Doğrusu da bu. Ama eskiden öylemiymis. Annemin 5 çocuğu var. İkinci ayda yedirmis hepimize. Eskiler doğru yapmıyor tabi ki ileride kim bilir ne hastalıklar bulacağız sindirim sistemimiz boşaltım sistemimiz bunlar olması gereken ayarda olmuyor erken başlandığı için. Şuan hepimiz bilinçli anneleriz. Bu demir depolarininda tamamen dolması için malesef damla kullanmamiz şart. Sadece beslenmenin günümüz şartlarında yeterli gelmesi çok çok zor diye düşünüyorum 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 174 göst.
27 Ağustos 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Gökyüzü turuncu (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 248 göst.
9 Temmuz 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde zeynepk68 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 244 göst.
...