0 oy
93 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (16 puan) tarafından
4 saattir uyumuyor niye doymuyor mu acaba 

2 Cevaplar

0 oy
(247 puan) tarafından
Bez sayısına bak 5 ten azsa doymuyordur ayrıca gazı olabilir sıcaktan uyumayabilir duymuyorsa açlıktan uyumaz veya inanırmısın bilmem ama nazar olmuşsa ondanda uyumayabilir oku bebeğine 3 nas 3 felak canım
(16 puan) tarafından
Tm cnm sağol
-Reklam-
0 oy
(197 puan) tarafından

Ya karnı doymuyordur, ya gazlanmıştır ya da çok fazla uyarana maruz kaldığı için uyuyamamıştır. Benim aklıma gelenler bunlar.


Ilık suda nazikçe yıkayıp güzel bir masaj yap istersen bebeğine. Tekniğini biliyorsan gaz çıkarma egzersizleri yaptırabilirsin ama bilmiyorsan onu geç bebeğin kalçası zarar görmesin. Ortam sakin olsun, sen sakin ol. Bebeğin de sakinleşir, mayışır. Uzun uzun emzir, gerekirse tatlı bir sesle ninni falan söyle emzirirken veya pışpış sesleri yap veya uyku müziği falan aç arka planda çalsın düşük bir sesle. Allah korusun başka bir sağlık problemi yoksa illa ki uyur.
(16 puan) tarafından
Cok fazla uyanana maruz kalmak ne demek
(197 puan) tarafından
Işık, ses, gürültü, çok fazla insan, çok fazla yeni oyuncak, yeni ortam, yeni bilgi, çevresinin fazlaca hareketli olması vs. Yani bebek uyanık kalmasını gerektirecek şeylere biraz fazla maruz kalınca sonrasında uykuya geçmekte zorlanabiliyor. Ben de mesela bir yetişkin olarak çok yoğun bir gün geçirdiysem o günün gecesinde uykuya dalmadan önce yaşadığım ne varsa gözümün önünden geçip durur, yapılan konuşmalar milyon kere kafamda çalar. Uykum çok fazla gelse bile uykuya dalmakta çok zorlanırım o yüzden önce rahatlamak için bir duş falan alırım, kafamı boşaltacak bir şeylerle oyalanır anca öyle uyuyabilirim. Bebeklerin de bazen buna ihtiyacı olabiliyor. O yüzden o tarz bir sorun yaşadığınızı düşünürsen bebeğini sessiz sakin bir ortama alıp, ışığı azaltıp kendi ses tonunu dahi düşürerek konuşman ve ortamı iyice sakinleştirmen gerekebiliyor. Bebek kafasındaki yoğunluktan uzaklaşabildiğinde de uykuya geçiş yapabiliyor.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 186 göst.
30 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde funda_trkgl (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 328 göst.
7 Şubat 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Meryemsena (185 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 234 göst.
7 Ocak 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hilal1453. A (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 357 göst.
20 Haziran 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde nefesinannesii (21 puan) tarafından soruldu
...