0 oy
213 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (2 puan) tarafından
Merhaba güzel anneler oğlum 9 mayıs da 2 yaşına girdi anne gel baba git amca dede anneanne var hayır evet gibi kısa kelimeleri söylüyor ama net çıkmıyor çevremdekiler de sürekli niye hala konuşmuyor diyorlar arabalara aann diyor basit kelimeleri söylüyor ama diğerlerini pek söyleyemiyor sizce bu normal mi doktora şimdi götürmeli miyim yoksa normal mi kısa şekilde 2 kelimeyi bir araya getiriyor ama bilemedim siz de deneyimlerinizi palaşırsanız sevinirim (iğneye cıs diyor dayıya ezi diyor doktor polis gördüğü zaman siren sesi çıkarıyor :D auauau şeklinde ama her şeyi anlatabiliyor bir şey konuşurken anlıyor kendince cevap veriyor) 

2 Cevaplar

0 oy
(66 puan) tarafından
Bol bol kitap oku dil gelişimini destekler. 

Parka çıkar sosyalleşsin varsa bir problem hemen çözüm olur. Doktora da gitsen benzer şeyleri söyler.  Endişelenmeyi bırakıp bu ikisini yapmaya çalışmalısın. 

Bu arada kaynım otizmli söylediklerine göre hiç kelimesi yokmuş. Sençn oğlun iyi kötü kendini ifade etmeye çalışıyor. Dil gelişiminin ilerlemesi için desteğine ihtiyacı var birazcık 
(2 puan) tarafından
Ay inanın 2 günde bir  parka götürüyorum ama her gün sokağa çıkıyoruz arkadaşlarıyla felan çok sosyal bi çocuk zaten ama işte çevre çevre çevre hep kafamı karıştırıyor o yüzden buraya sormak istedim teşekkür ederim
(66 puan) tarafından
Her çocuğun gelişimi de farklı. Kimisi biraz geç konuşuyor . Çevrenin baskısı çok iğrenc bir duyguya alır seni. Ama boşver kitabını oku dırdır edene de sen konuşuyorsun da ne oluyor demek lazım.
-Reklam-
0 oy
(1,123 puan) tarafından
Bolca kitap okuyun kelimeli oyunlar oynayın , yarım söylediği bir şey olursa düzgün söyleyip bunu mu denek istedin deyin . Herçocuğun gelişimi farklı oluyor hiç kelimesi cümlesi olmasa korkulabilir ama varmış sadece destekleyin :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 211 göst.
0 oy
6 cevap 403 göst.
5 Kasım 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Btl.143 (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 270 göst.
0 oy
6 cevap 378 göst.
...