0 oy
129 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (137 puan) tarafından
2 yaşında oğlum var tatile gideceğiz. Geçen sene gittiğimizde havuza da girmişti hastalanmamıştı. Bu sene tatile giden arkadaşlarımın 1 yaş altı bebekleri hep ishal kusma şikayeti yaşadılar. Çok korktum. Sizce hangi takviyeleri kullanmalıyım gitmeden önce? Tavsiyeleriniz nelerdir? Tatili iptal etmek istiyorum ama oğlum havuz ve deniz için çok hevesli, hevesinide kırmak istemedim. Kararsızım. 
Bebek Ayı 28

1 cevap

0 oy
(10,012 puan) tarafından
Denizden hastalık bulaşmaz. Bunu bir doktora sormuştum epey yaşlı. Gençliğin de bir araştırma yapmış. İstanbulda salgın hastalık başlayınca hocaları denizlerde örnek istemiş sonra bunları test etmişler. Hepsi temiz çıkmış. Sonra bu numune sulara kendileri laboratuvar ortamında bakteri eklemişler 6 saat 1 gün 1 hafta olarak bakmışlar üreme var mı diye ama hiç üreme olmamış hatta temizlenmiş. 

Denizlerde sadece bence şöyle tehlike var biri yani başınızda tuvaletini yaptı. Misal ben bir kadını deniz kenarında çocuğu ishal olmuş çocuğunun tuvaletini denize yaptırırken gördüm. Hemen yanında olan birisi bu yeni yapılan tuvalete temas eder veya yutarsa olur. Bunun harici kalabalık yerlerde masalar, yiyecek içecekler, size yemek hazırlayan kişinin temizliği çok önemli. Bu yıl bizde kusma ishal tatilde yaşadık ama sonra yine denize devam ettik. Ama hiç denize girmeyen yeğenim de 1 ay önce burada aynı hastalığı yaşadı. Ben parktan kaptığı düşüncesindeyim. 

Ama havuza sokmam. Şimdiye kadar hiç de sokmadım ama doğdu doğalı denize sokarım çocukları. Hatta sürekli daldırıp çıkarırım çünkü kış için hazırlık bu da bir nevi tüm sinüsleri açılıyor. 
(137 puan) tarafından
Haklısınız deniz temiz fakat insanlarımız pis. Nedemek denize tuvaletini yaptırmak ya içim almıyor.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 155 göst.
23 Temmuz 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Veraaa (96 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 411 göst.
0 oy
4 cevap 300 göst.
5 Ağustos 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Luis (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 358 göst.
29 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sselen (45 puan) tarafından soruldu
...