0 oy
97 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (187 puan) tarafından
kızlar selam, benim bebeklerim ikiz 16 aylık. 11. aydan beri odalarını ayırdım. gece beslenmesi de yok. geçtiğiz haftaya kadar ikisi de kendi yataklarında kendi odalarında uyuyor, gece uyandıklarında sesleniyorlar (ya emziği bulamadıkları için ya da susadıkları için) ben de yanlarına gidip ihtiyaçlarını giderip odama dönüp yatıyordum. ama bir haftadır bi tanesi yanında yatmamı istiyor. eğer yanında yatarsam emzik de su da aramıyor uyanınca bana bakıyor dokunuyo dönüp bi daha uyuyor. eğer uyuduktan sonra yatağına bırakırsam bi sonraki uyandığında beşikte ayağa kalkıp sesleniyo gidiyorum kucak istiyo. geri yatırmamı istemiyo. su da emzik de kabul etmiyo etse de gözünü kapatmıyor. yanıma yatırana kadar bekliyo yanıma yatırınca uyuyo.

bu durumdan rahatsız değilim sarılıp uyumayı ben de çok seviyorum ama böyle devam edersem alışıp sürekli böyle ister mi gelişimsel olarak yalnız uyumaya alışamazsa, ilerde korkarsa gibi çekincelerim var. yanında yatmaya devam etsem sizce onun için uzun vadede olumlu mu olur olumsuz mu?

ben genel anlamda bebeğin ihtiyacını dikkate alarak büyütmeye çalışıyorum. benim düşünceme göre şuan beni yanında istiyorsa buna ihtiyacı var ve yanında olmalıyım. sizce bu düşünce doğru mu yanlış mı?

3 Cevaplar

0 oy
(187 puan) tarafından
hiç mi yok yorum yapacak olan?
-Reklam-
0 oy
(2,926 puan) tarafından

Dusuncen dogru. Ben populer kulturun dayattigi bebegi yetiskinmis gibi dusunulen sistemi pek uygulamiyorum. Ilk oglumda da uygulamadim. Emzirerek uyuttum, yanimda uyuttum. Ikinci oglumda ayni sekilde, 15 aylik suan. Nerde nasil isterse oyle uyutuyorum. Buyuk oglum 6 yasinda kendi odasinda uyuyo ama benim yanimda yatmak isterse de reddetmiyoruz. Esimde bu dusunce de. Aman cocukla neden yattik demez asla ki bebekken o derdi yanimiza alalim diye. Hicte bi problem olmasi aksine daha sakin ve bagli bir cocuk oldu. Bag derken guvenli baglanmadan bahsediyorum oyle yapisiklik durumundan degil :)

Dusununki hayvanlar bile yavrusunu koynunda uyutuyo, sonra annesine bagli mi yapisik mi kaliyo. Zamani gelince kendi oluyo. Bizde de cocuklar vakti gelince birey olacak.

(187 puan) tarafından
çok teşekkür ederim. emin olamadım acaba abartıyor muyum diye düşünüyorum bazen de fikir almak istedim.
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Ben bir ara aman uyku eğitimi vereyim aman desteksiz uyusun beni aramasın falan diye çok çabaladım sonra dedimki napıyorum ben. Bu çocuk beni istiyor beni arıyor daha kucağıma sığıyor neden bensiz bırakmaya çalışıyorum ki? Kaç sene sanki benimle uyuyacak? Ondan sonra o nasıl uyumak isterse öyle uyuduk, tabiki bi saati var ama kucakta da uyuduğu oluyor yan yana yattığımız da oluyor, tek olunca anne yanı beşikte yatıyor daha 2 gündür beşiği yataktan ayırdım ama kol boyu mesafesinde yine elini tutuyorum şu an 27 aylık 
(1,121 puan) tarafından
Dediğiniz gibi bebeğin şu an size ihtiyacı var demekki zaten büyüdükçe daha laftan anlar hale geliyorlar
(187 puan) tarafından
teşekkür ederim

İlgili bir soru bulunamadı

...