0 oy
82 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (6 puan) tarafından
Merhaba hanımlar, Kızım 15 günlük olduktan sonra gaz sancısı başladı. Şuan 3 aylık tam hatırlamıyorum tam olarak ne zaman başladığımızı monovite. Bebeğim sabahlara kadar ağladı emmedi. Doktorlara sordum 12 13 saat uyumuyor sürekli ağlıyor dedim normal dediler. Ta ki en son geçen hafta vermiştim ilacı. Unuttum memlekete gelince. Sonra dün sabah aklıma geldi verdim 3 damla. Akşamına rahatsızlandı. En az 3 saat durmadan ağladı. Acile götürdük. Gaz diyince doktorlar çözüm sunmuyor. Çekeceksiniz mecbur der gibiler. Bio gaia gaz damlası önerdiler aldım. Ona başladık şuan ama monovit asla kullanmam. Farklı bir d vitamini almayı düşünüyorum. Düşününce anladım kızım ne kolikmiş ne de gazlı. Çok üzüldüm. Saatlerce ağladı. Günlerce emmedi. Şuan olması gereken kilosundan düşük bir kilo da. Yani şu ilaç yüzünden neler yaşadığımı hatırladım. Hem kendime hem çocuğuma çok üzüldüm. Umarım başka ilaçlar da da böyle bir şey yaşamayız. Prospektüsün de de zaten yan etkiler yazıyor. Hepsi de var kızımda. Araştırdım genelde içeriğinde ki ayçiçek yağından olduğunu yazmışlar. Onu tam bilemiyorum ama ben bunları yaşadım. Doktorlar nasıl bilemez anlamaz hiç anlamıyorum. Yenidoğan günün yarısından çoğunu ağlayarak değil uyuyarak geçirmeli benim bildiğim. Bu marka d vitaminini kullanan annelere bilgi olsun. Ben çok araştırdım. Benim yaşadığım sorunu yaşayan çok fazla yok. 
Bebek Ayı 3

2 Cevaplar

0 oy
(50 puan) tarafından
1 haftadır d vitamini vermiyor musun bebege? Ne kadar önemli olduğunu bilmiyor musunuz? Bingildak kapanması için çok önemli bir vitamin keşke daha önce buraya sorsaydın,  ocean al özel bir damla onu kullan , ben onu kullanıyorum. 
(6 puan) tarafından
Önemli olduğunun farkındayım. Bilinçli olarak vermemezlik yapmadım herhalde ki kızımın sağlığı için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Dün rahatsızlanınca acile gittik doktor çok erken bıngıldağının kapandığını söyledi bu da normal değil. Oda büyük ihtimalle monovitten dolayı oldu. Yazımı daha dikkatli okursanız yeni bir d vitamini alacağımdan bahsettim. Sadece bu marka ile ilgili şikayetimi dile getirdim.
(50 puan) tarafından
1 gafta çok uzun bir sure
-Reklam-
0 oy
(10,020 puan) tarafından

Ben d vitamini yüzünden hiç sorun yaşamadım. Ama doğru monovit ayçiçeği yağı var. Ocean veya Abdi İbrahim zeytinyağı var içinde. Ama içinde yağ olmak zorunda çünkü d vitamini yağ içinde çözünür.


Özellikle sabah uyanınca verin akşam vermeyin. Bir d vitamini alıp başlayın ihmal etmeyin bebekler değil bizler dahil sürekli kullanmak gerek d vitamini.. Hem kemik gelişimi hem bağışıklık için olmazsa olmazdır. 

Şahsen ben damla bile kullanıyorm 1 yaş sonrası. Daha yüksek doz kullanıyorum 
(6 puan) tarafından
Evet onu duydum ocean alacağım. Hep sabah veriyordum zaten. Haklısınız, bende de d vitamini eksikliği vardı zaten lohusalığım bitene kadar kullandım.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 120 göst.
22 Ağustos 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yasemincee (835 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 337 göst.
0 oy
0 cevap 328 göst.
10 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Nagihan42 (137 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 181 göst.
3 Haziran 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Biryenianne (137 puan) tarafından soruldu
...