0 oy
175 göst.
36-48 ay arası bebekler kategorisinde (245 puan) tarafından
Arkadşalar kızım 37 aylık ve 26 aylık olduğundan beri yani 2.5 yaşından beri tuvalet eğitimi ile uğraşıyorum.Çişini gayet normal.Bazen gece bile uyksuundan kaldıp gidip yapıyor ama kakası benim ömrümü bitirdi. Öğrendi aslında bazen yapıyor lazımlığına ama genellikle tutuyor .Çizgifilmler izlettim,yalandan kakasını tuvalete yapmış gibi mutlu oldum .Aferin,başardın dedim.. Neler yaptım ne maymunluklar yaptım bilemezsiniz ama halen kakasını tutuyor,krem falan sürersem ya da cıvık olur da yaparsa da pantolonuna kaçırıyor.. Aslında yanlış yaptığını biliyor,pantolonunu çıkarıp yere yapmıyor ,bacaklarını sıkıp kaka çıkmasını engelliyor. Kakasını pantolonuna kaçırdıktan sonra lazımlığa gidip şortunu çıkarıyor falan ama oturup da düzgünce kaka yapmıyor. Neden böyle allah aşkına? Az önce de gitmiş koltuğun pantolonuna kaçırmış ,boş pantolon ,büyük  ihtimal pantolonundan da dışarı düşmüş .Gitmiş gizli gizli bir sürü ıslak mendillerle tutup lazımlığna atmış .Ellerini de yıkamış .Ben mutfakta idim.Gelmiş koşa koşa "Anne kakamı yaptım oleeey" diyince anladım koştum odaya .Perdeye bile sürülmüş kakası .Ya ben çıldırmayayım da kim çıldırsın? Psikolojim alt üst oldu .O kadar çaba gösteriyorum her şeyi için ama benim kadar çabalamayanlar daha çabuk öğretti . 
Bebek Ayı 37

1 cevap

0 oy
(94 puan) tarafından
Aynı durumdayız 33 aylık bilerek tutmaktan kabız oldu geldi diyor oturuyor bekle bekle yokmuş diyip kalkıyor sonra üstüne yapınca da ağlıyor bir daha yapmayacağım diyor ama lazımlığa yapmamak için uğraşıyor. Aslında bizim 15 gün falan oldu başlayalı ilk günler kabız olmadığı için çiş yaparken anlamamış yapmış ağladı falan dedim süper yapmışsın ağlama ben böyle yapmanı istiyorum falan. Sonra annemde klozete zorla az bişe yaptı 2 gün eve geldik tutuyor. Yap oğlum yok ben de fındık zeytin yağı falan verdim kolay olursa çiş yaparken yapan sonra gerisi gelir diye ama yok. 
(219 puan) tarafından
Benim oğlum sizden küçük ama ben şöyle yapmıştım 27 aylık başladık eğitime şuan 30 aylik. Oda aynı çişini yapıyordu kakasini bi yerlere saklana saklana yapmaya çalışıyordu altına ilk iki gün o şekilde odada yaptı. Sonra kakanida çişin  gibi tuvaletine yaparsan sana ödül vericem dedim. O anda fa kakası olduğunu biliyordum belli ediyordu gittik lazimliga yaptı. Çıkardım küçük bi çikolata verdim. Ertesi günde aynı dedim yine verdim. Böyle böyle alıştı ilk 1 haftaya yakın alışana kadar ödül verdim.  Bu şekilde deneyebilirsiniz birde.
(245 puan) tarafından
Ben o kadar ödüller verdim ki .Annem de keza öyle .Annem ile çok yakınız en az benim kadar o da uğraşıyor onlarda da lazımlık var.Çocuğun 2 lazımlığı 1 tuvalet adaptörü var her şeyi denedim yok yok yok ..Tutuyor ,anladığım an kucaklayıp tuvalete koşuyorum .Diyor ki "Anne tamam geçti ,tuttum" .Tutmayı mağrifet sanıyor sanırım:( Midende hastalık yapar diyorum yine de yok:(
(94 puan) tarafından
Ödül de verdim yok. İşin garibi tuvalete yaptıktan sonra üstüne yapmaya başladı. İnanılmaz sinir bozucu. Ama anlıyor kızdığımı o yüzden yapıyor.
(245 puan) tarafından
Bizimki tutuyor ve şuan 37 aylığız şaka gibi . Bazıları normal diyor..Çok bu durumu yaşayan varmış
(94 puan) tarafından
Zeytin yağı fındık bişeyler verip kolay yapmasını sağlayın tutamasın yapsın baktı kolay oluyor tutmaz. 2 gündürzöylesyaptım tutmaktan kabız olmuştu ilk gün korkunçtu hep üstüne yaptı tutamadı az az zorladım kaldırmadım lazımlığa yaptı dün direk lazımlığa gitti yaptı. Acımaşıp kolay çıkınca tutmadı.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 462 göst.
0 oy
14 cevap 1,150 göst.
28 Kasım 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Prensannnnesi07 (49 puan) tarafından soruldu
...