0 oy
100 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (32 puan) tarafından
Dün 2 aylık doktor kontrolümüze gittik bize 5. ayda ek gıdaya başlayacağımızı söyledi aynı şekilde bugün aşıda ebemiz de aynı şeyi söyledi. Sizler ne zaman başladınız ek gıdaya? Erken geçilmesinin sebebi nedir 

3 Cevaplar

0 oy
(321 puan) tarafından
Bizimde mamamiz vardı bizde 5 aylıkken başladık alerji şüphemiz vardı birde ek gıdaya hazır olduğu içinde başlattı doktor ama siz benim yaptığım hatayı yapmayın çok yüklenmeyin birden herşeyi vericem diye bebeği yormayın :) 

Bebek hazırda bazı doktor 5de başlayabiliyor yani özel bı nedeni yok 
-Reklam-
0 oy
(87 puan) tarafından
5 te basladim çünkü dünden raziydi yemek yemeye
0 oy
(1,477 puan) tarafından
Bu şekilde bir zaman vermek çok yanlış bebeğin hazır olmasına bakılır kaşık uzattiginizda ağzını açıyor ise mama sandalyesinde destekle oturur ise başlanır yoksa bu işin maması memesi yok canım. Çoğu doktor tadım süreci uzun sürdüğü için 5 aylık başlatıyor ama bebeğin hazır mı değil mi önce buna bakacak. Bize 5 aylık başlayın dedi. Ben 6.aya bir kaç gün kala 5.5 ken başladım. 
(32 puan) tarafından
"Mama içtiği için" diye özellikle vurguladıkları için bağlantıyı anlayamadım ordaki ondan merak ettim özel bi sebebi olabilir mi diye :)
(1,477 puan) tarafından
Bazı doktorlar anne sütü almayan bebeklerin anne sütü alan bebekler kadar besleyici mamalar içmediğini dusunuyor o yüzden:) anne sütünde bebeğin vitamin mineral vs tüm ihtiyaçları karşılanıyor ama mamalarin bazıları vitamin ve mineral yönünden zengin bazısı besleyicilik olarak zayıf oluyor sebep bu ama 1 ay bu kadar fark yaratmaz bence. Yine de doktorunuz kararı verir daha 3 ayınız var bu kadar tasalanmayin

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 278 göst.
7 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Selin89 (94 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 614 göst.
0 oy
8 cevap 342 göst.
...